keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Hyödyllisiä vinkkejä kissanomistajille

Kaverini joka sai lapsen nuorena valitti miten muilta ihmisiltä tulee aina mukahyödyllisiä idioottimaisia lapsenkasvatusvinkkejä. En arvannut että kun hankkisimme kissoja saamme samanlaisia vinkkejä KOKO ajan. Yleensä nämä vinkint tulevat vielä sellaisilta ihmisiltä kuin vanhemmilta sukulaisilta, miehen puolen sukulaisita tai hyviltä ystäviltä, joille ei voi sanoa suoraan että en taida noin tehdä, vaan pitää hymyillä ja nyökytellä. Että saisin lisää voimaa hymyillä ja nyökytellä, listaan nyt tähän kaikki vinkit. Näitä ei ole liioiteltu vaan kuulin kaikki oikeasti ja näitä ei ehkä kannata noudattaa:

1. Kissat eivät ole laumaeläimiä, joten ne vihaavat toisia kissoja ja eivät tule ikinä toimeen keskenään. Useamman kissan hankkiminen on huono idea.

Aamos ja Aada esittelevät suurta vihaansa lajitovereita kohtaan:


2. Aikuisen kissan hankkiminen on huono idea, niille ei voi opettaa tapoja.
Vissiin noi aikuiset on sitten sattumalta oppineet ettei sohvaa raavita ja noin kymmenen erilaista temppua kuten tassun annon, kosketuskepin jne. (Keittiön työpöydälle hyppäämistä ne ei kyllä taida ikinä oppia, mutta se ei ikään liity.)

3. Jos ette halua päästää kissoja ulos muualla, niin meidän metsämökille voi tulla ja antaa kissojen  nauttia ulkoilusta.
Voin kuvitella miten sillä retkellä kävisi: Aamos joka pelkää vieraita paikkoja säikähtää kiveä/puuta/ruohoa ja lähtee juoksemaan niin pitkälle kuin vain mahdollista, Aada joutuu oravan syömäksi, leikkaamaton sijoituskissa Nanna saa kuusi rotu/maatiaispentua ja kasvattaja suutahtaa (vähätellysti). Tulevaisuudessakin meidän kissat siis ulkoilee lähinnä valjastelemalla ja ulkotarhassa...

4. Turha noita kissanhiekkasäkkejä on raahata, pellettejä saa tosi halvalla ja tuoksuu mukavan puiselle
Ja meidän vessatarkka Aadakin varmaan sikana arvostaa kun vessa haisee ja tuntuu "väärälle", joten siinähän rahaa säästyy kun pesee mattoja, sohvia ja raahaa pissavaivaista stressaantunutta kisua eläinlääkäriin...

5. Mitä te nyt kissanruokaan rahaa laitatte, pirkkaraksuilla/perunankuorilla/pyhällä hengellä on kissoja ennenkin ruokittu ja hyvin on pärjänneet
No varmaan huonollakin ruoalla pärjää jos kissa hiirestää. Meidän ei ulkoile (ks. kohta 3), joten ihmisillä on silloin suuri vastuu siitä mitä pöperöä noille tarjoilee. Käytännössähän esim. kanan ruhojen osat ovat kilohinnaltaa halvempia kuin useat kaupan märkäruoat, ja ei ne märkäruuoatkin niin järkyttävän kalliita omasta mielestäni ole vaikka vähän parempaa ostaakin. Kissan ei kuulu olla ilmainen.

6. Kissan paikka ei ole sohvalla/sängyssä/perintönojatuolilla
No missä niitä kisuja sitten rapsutellaan jos ei noissa paikoissa?

Näitä ei käyttöön tulevia vinkkejä onneksi saamme varmasti tulevaisuudessakin kuulla lisää...

Ps. Nanna ja Aada nukkuu vierekkäin ja Nanna yrittää etsiä Aadan masusta jotain. Ei sieltä kyllä maitoa ainakaan tule...

8 kommenttia:

 1. Minä saan alituiseen yhdeltä taholta (jääköön tarkemmin yksilöimättä) kuulla olevani suurin piirtein kissojen rääkkääjä kun en edelleenkään (vaikka olemme muuttaneet maalle) anna kissojen ulkoilla vapaasti. "Voi niitä raukkoja... Kyllä ne niin nauttisivat kun..." jne.

  Ei voi kuin vaieta ja niellä purevat vastaukset. ;)

  VastaaPoista
 2. Tähän voi vielä lisätä kommentin siitä kuinka sairaita kaikki rotukissat on. "Meidän hiirikissa ei ollut koskaan sairas, se vain katosi ennen kuin täytti 10 v".

  Ei huomioida sitä lainkaan että rotukissan ostaja on varmasti sitoutuneempi viemään sairaan tai oudosti käyttäytyvän kissan eläinlääkärille kuin puolivillin hiirikissan omistaja.(Erittäin valitettavaa mutta totta.)

  Toivotan koko Koplan tervetulleeksi kissablogimaailmaan :). Ehkäpä sitten jossain vaiheessa saamme seurata pentuprojektin edistymistäkin.

  VastaaPoista
 3. H: Juu vaikenemista pitää välillä harjoitella... Meitäkin varmaan joku epäilee rääkkääjiksi kun kaupungissa ja melkein maalla on kissat kiinni, mutta jännä kun nuo kisut aika onnellisilta silti vaikuttaa...

  L-L:Kiitos, täällä on mukava olla kun heti ymmärrettiin mitä tarkoitan ja tuo sairausjuttukin varmaan kohta kuullaan :) Pentuprojekti tuntuu vielä kaukaiselta kun toinen on noin pieni mutta tottakai.

  VastaaPoista
 4. Muakin harmittaa, kun liian moni ajattelee edelleen ettei kissa tarvitse terveydenhuoltoa tai ettei kissan ruoan laadun kanssa ole niin tarkkaa, mitä kissalle/kissoille annetaan. :(

  Tervetuloa blogeilemaan! :)

  VastaaPoista
 5. Hahaa.. nää oli hauskoja! Siis ei mitenkään hyviä ohjeita, mutta silti surkuhupaisia. Kasvatusmetodit on niiiin tärkeitä asioita, että muita täytyy väkisin valistaa "parempaan" toimintaan, oli kyse mistä tahansa elävästä :P

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti meille ei ala sadella tollasia, kun sunnuntaina kaksi kissanpentua meille kotiutuu.
  Tosin maatalon kakarana voin kertoa kyllä noille neuvojille monta esimerkkiä siitä miksi vapaana kulkevien kissojen kuolleisuus on aika korkea teiden lähellä. No me asutaankin keskellä kaupunkia kerrostalossa, ettei voi edes ulkoilla täällä vapaana.

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon kissanpennuista :) Ja varmana satelee, siitä vaan kipakoita vastauksia suunnttelemaan, jos ei jaksa hiljaa hymyillä ja nyökytellä :)

  VastaaPoista