perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kevään muotivirtaukset: mitä päälle ihmistä ulkoiluttaessa

Aamos, Aada ja Nanna haluavat esitellä kevään muotisuuntaukset trendikkäille kissoille (onko muunlaisia edes olemassa?).

Ensimmäisenä Aamos esittelee modernin miehen värivalinnan: punaisen. Tänä keväänä mieskin voi valita räväkän värin:

Todella trendikäs (kastraatti)kolli tietenkin mätchää valjaansa mukana raahautuvan ihmisen käsilaukkuun:

Tsori ihminen, punainen pukee mua paremmin.

Oikeasti Aamosta ei todellakaan ulkoiluteta mikään veska kädessä, kummatkin kädet pitää olla vapaana siltä varalta että Aamos säikähtää heilahtavaa ruohonkortta ja yrittää päästä irti valjaistaan... Samasta syystä Aamoksesta ei ole kuvia ulkona, kamera ja kissa yhdistelmä ei toimi Aamoksen kanssa ulkoillessa. Aamos kuitenkin nauttii valjastelusta niin paljon, että en raaski lenkkejä lopettaa vaikka ne ihmiselle ei aina hauskoja ja rentouttavia olekaan...

Mutta takaisin kissojen muotikatsaukseen. Aadalla on tänä keväänä päällään rohkeiden tyttökissojen suosikki. Musta nahka on raju valinta joka ei sovi kaikille, mutta rock-henkinen Aada kantaa asunsa kunnialla:


Nanna on sivuuttanut trendihömpötykset ja päätynyt klassiseen vaihtoehtoon: oman turkin sävyä korostaviin valjaisiin. Viininpunainen pukee tummaa kaunotarta:


Kolmen koplan värimieltymykset siis hivenen poikkeavat toisistaan, mutta yhdestä asiasta ollaan samaa mieltä: ainoa oikea malli kevään (ja muiden lämpimien vuodenaikojen) valjaissa on vänttisistä tuttu ja kuvissa hyvin näkyvä pehmustetun kaulalenkin ja vyötärölenksun yhdistelmä (Nanniksella ja Aadalla on vänttiset, Aamoksella jokin muu merkki, jota en edes muista, mutta rakenteeltaan vänttisten kaltainen). Jos muunlaisia valjaita yritetään päälle tunkea, tyylitietoiset kissat eivät suostu liikkumaan tassuakaan. Sinänsä erikoista, koska kaikilla kissoilla on hyvin erilainen rakenne, maatiainen, lihaksikkaampi ja itämainen, kaikki pitävät silti samasta mallista.

Koska Nanna vielä kasvaa, aloitimme valjastotutteluharjoitukset pentuvaljailla ja Aadan isommilla valjailla. Kummatkaan eivät Nannan silmää sitten miellyttäneet, koska liikkuminen sujui lähinnä kuperkeikoilla, jos väärät valjaat olivat päällä. Viime viikonloppuna luovutimme ja ostimme Nannikselle omat aikuisten vänttiset pienimmässä koossa (xxs), ja oikeastaan valjaat ovat vain vähän isot päälenksusta. Valjaisiin Nanna tottui heti. Toivottavasti valjaat sopivat myös Nannan kasvaessa, koska lähes kaksikymppiä pentuvaljaista, joita pidetään pari kuukautta on hivenen kova hinta. Vaikka mies hintaa eläinkaupassa päivittelikin (ja kovaan ääneen), tämä puoli ihmisistä on sitä mieltä että se että kissa viihtyy valjaissa heti on hinnan väärti...

Vänttiset ovat mielestäni myös kohtuu varmat päällä. Turvallisuussyistä meillä silti ulkoillaan yksi kissa kerrallaan. Pyristelevä kissa on maailman paras houdini. Tämä ulkoilu vuoroissa aiheuttaa sen että kaksi kissaa hengaavat ikkunassa katkerana, kun kaveri on ulkona. Tässä näky ikkunasta kun valjastelimme Aadan kanssa:

Hei ihminen, nyt on jo meidän vuoro!

3 kommenttia:

 1. Ihanat ikkunaprinssi ja -prinsessa! <3

  Vänttisiä meilläkin käytetään. :)

  VastaaPoista
 2. Komppaan Eveä: tosi ihana tuo ikkunakuva! <3

  Oma muistiinpano: Vänttiset hankintalistalle.

  VastaaPoista
 3. Kokoeroa noiden välillä ei aina huomaa kun ne kaikki sohvalla röhnöttää, mutta tällaisissa kuvissa se on jotenkin selvempi... Suloiset eriparikaverukset :)

  VastaaPoista