keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kiipeilypuun monet käyttömahdollisuudet

Vaikka täällä melkein maalla on enemmän tilaa juosta ja enemmän ulkoilua, huomaa että kissat kaipaavat kaupungista jotain. Kattoon ylettyvä Catmax-kiipeilypuu puuttuu täältä ja välillä Aamos vain tuijottaa kattoon ja maukuu ja maukuna kuulostaa ihan siltä kuin Aamos sanoisi: "voi miksi en pääse katonrajaan täällä, ihan epistä..."

Catmax on ollut aivan älytön hitti meidän kisuilla. Mikä on hyvä, kun ei tuo puu mikään halpa ollut. (Tosin Catmaxin saa vähäsen halvemmalla, jos ajelee Rauman metsiin itse sitä hakemaan ja samalla saa tosi mukavalta sedältä opastuksen siitä miten se pitää koota niin että tyhmempikin tajuaa.) Meillä on puussa vain kaksi tasoa, mutta se tuntuu olevan tarpeeksi, koska nyt kissoilla on tilaa kiivetä pitkiä matkoja puuta ylöspäin. Puu kahdella tasolla näyttäää mielestäni myös ihmisten silmiin ihan kivalle. Meillä kaikki kolme kisua viihtyvät puussa milloin mitäkin puuhaillen. Catmaxissa voi mm. tietenkin tehdä manikyyriä kynsille:Luonnollisesti kiipeily on myös yksi aktiviteetti mitä voi harrastaa, tosin vain Aada ja Nanna. Aamos on niin iso että vaan hyppelee tasolta toiselle. Paini sujuu paremmin kun on reisilihakset jumpattu:Joskus saatetaan Catmaxissa ihan vain kuikuilla ja katella ympäristöä:Suosittu kissojen keskuudessa on myös päiväuni/yleinen chillailu vaihtoehto:


Kun Nanna tuli meille, pelkäsin että tollainen "isojen" kissojen puu on tosi vaarallinen ja pentu tippuu sieltä ja vaikka mitä. No olin vähän hidas ja en miettinyt loppuun asti, Nannahan on meidän paras kiipeilijä jo nyt... Puun valloitus ylimmälle tasolle tehtiin heti kun lähelle sitä päästiin, Aadalla meni paljon kauemmin. (Aadan puolustukseksi täytyy sanoa että meillä on extrapitkä Catmax, kun katto on kolmessa metrissä...) Nanna osaa myös kiipeillä koko puun mitan kerralla, ilman että ottaa taukoa välitasolla. Kuvassa Nannan tyylinäyte:Nanna on kuitenkin osoittanut erinomaista mielikuvitusta ja keksinyt Catmaxille uuden käyttötarkoituksen, napostelun. On Aada ja Aamoskin joskus hampaita puuhun teroittaneet, varsinkin Aada, mutta Nanna on päättänyt pistellä koko puun köysineen poskeen:Hyvältä maistuu, ei popsi vaan Catmax!4 kommenttia:

 1. Nanna tietää, että hampaitakin täytyy huoltaa yhtä huolellisesti kuin kynsiäkin :D

  VastaaPoista
 2. Juu, en tiedä voisko olla hampaiden vaihtuminen syynä tähän hammashoitoinnokkuuteen :) Kai ne tossa iässä alkaa vaihtumaan, en edes muista mutta kuvittelisin kun sellaisella innolla kaikkea nakerrellaan...

  VastaaPoista
 3. Heh! Meillä kans duo testailee hampaiden terävyyttä aina silloin tällöin, etenkin kaikkeen houkuttelevan törröttävään. Mutta suosituin maiskuttelu kohde on kuitenkin kaverin korva! Itämaisten korvissa onkin mistä ottaa kiinni! :D

  VastaaPoista
 4. Nanna-paralla kun ei ole isokorvaisia kavereita on ongelma ratkaistu vaihtamalla korvat häntään... Aamoksen häntää on kiva maiskutella kans :) Terkkuja siskolle ja veljelle.

  VastaaPoista