maanantai 16. toukokuuta 2011

Näyttelytuliaisten testausta

Aamos ja Aada eivät tunnu olevan milläänsäkään kaverinsa menestyksestä, mutta tuliaisia kyllä osattiin arvostaa. Tampereen näyttelystä ostettiin kaksi lelua ihan perinteisiltä myyjiltä, mutta myös yksi pesä ja yksi lelu rotuyhdistysten pitämiltä pöydiltä. Monella rotuyhdistyksellä oli todella hienoja ja silti kohtuuhintaisia juttuja, joita olisi tehnyt mieli ostella enemmänkin. Koska ihmiset olivat niin pihalla ja väsyneitä, emme kiinnittäneet yhtään huomiota siihen kenen pöydistä tavaraa hankimme, taisi abessinialaisia ainakin olla yhden pöydän lähellä, joten josko niiden järjestöstä ainakin jotain tuli... Toivon suuresti että samankaltaista valikoimaa löytyisi Turusta ensi näyttelystä, lupaan ostaa paljon juttuja. Tällaiset käsintehdyt vähän erilaiset kissatavarat kun ovat niin kivoja, ja ihminen on itse vähän käsityörajoitteinen (mutta muuten ihan hyvä ihminen).

Tässä on ensimmäinen löytö rotuyhdistyksen pöydästä, eli kissanminttulintu, joka tuotiin Aadalle, meidän suurimmalle minttuaddiktille. Kissanmintun määrä lelussa tyydytti testaajaa kuten kuvistä välittyy ja lelu on yhä nätti ja ehjä, erinomainen löytö siis:
Oli niin hyvät kissanminttupöllyt, että piti pienet tirsatkin sitten ottaa uuden lelun kanssa.

Toinen kaunis ostos oli uusi pesä, lähinnä Nannaa varten ostettu kokonsa puolesta, mutta ihmiset välillä suunnittelee väärin...

Joo, en oo kyllä varma onko tää mun juttu, tassu uppoaa liikaa.

Juu ei, kauneusunet otan kyllä mieluummin sohvalla...

Sitten paikalle saapui Aamos:

Miten niin melkein 7-kiloinen kolli ei tähän mahdu?

Kato kun vähän ängetään niin kyllä se siitä.

Nonni, hyvin mahtuu, vähän vaan venyy reunoista ja poskiparta jää reunan yli, muuten oikein sopiva ja miehekäs nukkumapaikka...

Kissojen suosikki kaikista ostoksista taisi olla perushuiska, jossa oli ääntä pitäviä paperisuikaleita. Tällaisella leikitin Nannaa kun kävimme ekan kerran pientä katsomassa, joten ostin tämän vähän kuin nostalgian takia. Kaikki kissat rakastivat tätä lelua, vielä enemmän kuin vanhaa nahkasuikalehuiskaa, ehkä se paperin rahina tekee niin suuren vaikutuksen. (Hassu sanoa että nahkahuiska ei ole niin suuri hitti, tuolla se nahkahuiskakin makaa puolet nahansuikaleista menettäneenä ja katki menneenä, joten saa nähdä millaisessa kunnossa tämä lelu kohta on...) Tässä Aamos esittelee omaa leikkinäytettään. Ajattelin lähettää nämä kuvat eläinlääkärille ja kysyä pitääkö hammaskivi jo poistattaa, niin ei tarvitse koko kissaa lekuriin raahata...
Ja bonuskuvana, ei niin nätti kuva Aamoksesta (harvinaisuus tottakai):

Viimeistä ostosta tässä ei nyt kannata suuremmin esitellä, kun ei sillä kukaan leiki, paitsi Nanna joskus hepulissaan. Tämä oli vähän pettymys ihmisille, lelussa kun on pallo, sulkia ja kissanminttua, luulisi siis toimivan. Kissanminttua ei tainnut ainakaan kunnolla olla, kun Aadakaan ei palloon reagoinut. En oikein saanut edes leikkikuvaa tämän lelun kanssa, tässäkin kuvassa heilutan Nannan kuonon edessä uutta lelua ja Nanna kyttää vaan omia palkintorusettejaan kaapin päältä. Onkohan menestys jo noussut päähän pikkukissalla?


No kolme onnistunutta ostosta neljästä oli ihan hyvin kissojen kanssa, eiköhän Aamos ja Aada päästä meidät toistekin näyttelyshoppailemaan.

20 kommenttia:

 1. Hienoja ostoksia! Meillä tuo viimeisen kuvan pallo kelpasi kaksi päivää. Sen jälkeen sille tuhahdeltiin ja minuun luotiin sääliviä katseita ;)

  VastaaPoista
 2. Pallossa on selvästi siis jotain vikaa mitä ihmissilmällä ei huomaa... Olisipa tämän tiennyt ennen ostamista :)

  VastaaPoista
 3. Tuota huiskaa ei muuten kannata jättää esille. Mikäli neiti on äitiinsä tullut niin siitä kiskotaan paperisuikaleita jossain vaiheessa irti ja yritetään syödä niitä. Ovat sen verran teräviä reunoistaan etteivät tee hyvää suolistolle. Mutta se lelu tosiaan on meilläkin ihan KESTOSUOSIKKI!

  VastaaPoista
 4. Minttulintu on varmaan Somakiss-pöydästä ostettu :). Itse kotiutin myös vastaavan tipusen jota ainakin Lulu on halaillut aktiivisesti :)

  Lotta oli saman myyntipöydän vieressä olevan häkkirivin puolivälissä :). Ja punainen aby joka oli myyntipöydän vieressä on Lotan siskopuoli. Suku on pieni Tampereella :D

  VastaaPoista
 5. Joo meillä ei taida voida jättää huiskaa esiin vaikka olisi ihminen toisessa huoneessa, yksi kolmesta riiviöstä on jo pureskellut reikiä ja repinyt nota paperiosia... En kyllä ole täysin varma kuka. Ja Nanna ei ole edes pahimmasta päästä, kotikissat on ihan yhtä "pahoja" leikkijöitä.

  VastaaPoista
 6. L-L, niin varmaan olikin koska muistan kyllä pikku abyja ihastelleeni ostoksia tehdessä . Siellä pöydässä oli paljon muutakin kivaa katseltavaa. Somakiss pöydän on PAKKO tulla Turkuun! Nyt jo kaduttaa etten ostanut enempää lintusia, kerrankin nättejä kissanleluja.

  VastaaPoista
 7. Syksyn Turokissa vietetään lauantaina abessinialaisten ja somalien juhlanäyttelyä Suomen 50 v aby/somppu taipaleen kunniaksi.

  Siksi voinkin miltei vannoa että rotupöytä tulee olemaan edustettuna. Voisin myös kuvitella että rotupöytään panostetaan silloin erityisen paljon :D

  Myös meillä olisi tarkoitus osallistua Turokin näyttelyyn juuri tuon erikoisnäyttelyn vuoksi :)

  VastaaPoista
 8. heippa, olipas kiva lukea tälläistä palautetta! Ekan kuvan lintu on tosiaan Somakissin pöydästä :) http://tomikulmala.smugmug.com/Animals/Cat-show/Pirok-catshow-May-2011/17058077_54C99M#1291789640_shSsRL9-O-LB

  Yhdistyksen pöytä on tulossa ainakin Eryyn, Surokkiin, Pirokkiin ja tottakai Turokkiin omaan erikoisnäyttelyymme!

  VastaaPoista
 9. Nyt suimii, etten investoinut tipuseen, vaikka sitä jo paikan päällä suositeltiinkin :D Unna ei saanut näyttelystä lainkaan tuliaisia, koska "virallinen myyntipuoli" oli jokseenkin pettymys. Ehkäpä syksyn pirokissa kuitenkin olisi yhtä tyylikkäitä lintusia myynnissä :)

  VastaaPoista
 10. L-L: Kiva sitten näkee paljon abyja ja somppuja. Olen itse aivan varmasti tulossa kun lähellä asun, saa nähdä tulenko kissan kanssa vai ilman.

  Anne: Katsoin linkitetyn kuvan ja kyllä se teidän pöytä oli ja kylttikin ihan isolla, ollaan siis vähän pihalla oltu ostoksia tehdessä... Mutta tosi kiva että tulette Turokkiin ja jos saa toivoa niin lintusia muiden käsitöden lisäksi sinnekin? Me tultais shoppailemaan...

  ella: Järkyttävää ettei prinsessa saa tuliaisia, me ei uskalleta palata kotiin ilman... Tosin mekin ostetaan kyllä lähinnä just noita käsintehtyjä juttuja kun ne on vähän jännempiä... Oikeastaan näyttelyt on ainoita kertoja kun leluja pääsee koskemaan kun muuten tilataan kaikki netistä, laiskoja kun ollaan.

  VastaaPoista
 11. Ai niin, ja siltä varalta että tätä kukaan Somakiss-ihminen enää lukee, se mallivillavaate lelukissalla oli myös tosi kivan näköinen, joten jos niitä tulee pienissä koissa niin niitä luvataan ostaa kans... Lelulintu on yhä vahingoittumaton, täysin poikkeuksellista tässä porukassa että saumatkin kestää, joten kiitos tekijälle :)

  VastaaPoista
 12. Kevään myyntipöytään ei otettu villapaitoja ymmärrettävistä syistä :)

  Uskoisin kuitenkin että syksyn viileät kelit saavat myös villapaidat ilmestymään myyntipöytiin. Kyseisiä paitoja on tehty myös useammassa koossa mm. norjalainen metsäkissä ja devon rex ovat löytäneet omat pukimensa kyseisestä pöydästä joten koko vaihtoehtoja löytyy :D

  VastaaPoista
 13. No hyvä, meillä kun sekä Nanna että Aada tarttis omansa, ja jos omistaja alkaa kutomaan niin kudin löytyy joko jonkun ihmisen tai eläimen silmästä suurella todennäköisyydellä. Ei mekään muuten oltais mietitty noin sesongin ulkopuolista vaatetusta mutta näyttelyssä siellä hallinperällä missä Nanna oli, oli todella kylmä. Ihmisetkin paleli saatikka tollainen ei suomen oloihin turkiltaan tarkoitettu. Mutta kiva jos niitäkin löytyy, voi tulla sitten sovittelemaan ihan kissan kanssa että tulee varmasti oikea koko :)

  VastaaPoista
 14. Hoitotätikin kirjautui nyt lukemaan koplan edesottamuksia ja voi tuota Aamosta..taisi näyttely mennä mukavasti ja kaikki on enemmän kuin tyytyväisiä tulisiinkin;)

  VastaaPoista
 15. Kiva että hoitotätikin lukee, ja kyllä erityisesti Aamos tuntui arvostavan että pikkukolli sai oman pedin...

  VastaaPoista
 16. Tosta vimosesta kuvasta - meitsit kyllä arvostaa just höyheniä ja sulkia yli monen muun! Nahkahuiskakin jää toiseksi. Mut kaikki lelut jää varmaan aikanaan toiseksi, kuten safkatkin - uudemmat on aina parempii, eikö?!

  VastaaPoista
 17. Siis kyllä täälläkin yleensä sulat menee, mutta ei tässä pallossa! Pidetään ihmiset varpaillaan...

  VastaaPoista
 18. Tuossa on vielä baby-abyn kuva (jätkä on kuvassa n. 8 kk) Somakiss-villapaidan kanssa. Malli on kyllä mun mielestä just eikä melekeen hyvä! http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/26029_374663228178_682268178_4836587_1667608_n.jpg

  VastaaPoista
 19. No kyllä noin suloiselta mallipojalta paidan ostaa...

  VastaaPoista
 20. Villapaita-asiaan kommenttina: itämaisilla saa paidassa olla enemmän pituutta kuin muilla roduilla ettei sitten tarvi bolerossa kulkea. Tämä tlaustyöntekijälle vinkkinä vaan. ;)

  VastaaPoista