perjantai 5. elokuuta 2011

Meidän eläinlekuri

Kiitos vielä paranemistoivotuksista, Aamos alkaa olla pirteämpi ja syö ainakin yhtä hyvin kuin ennenkin. Lääkkeiden antohetkiä on yhteensä kolme kertaa päivässä (kerran kipulääke ja kaksi kertaa antibiootti, loppuloma meneekin kissaa lääkitessä), mutta Aamos on toistaiseksi antanut joka kerta lääkitsemisen anteeksi. Jos asuu muuten Turun seudulla ajattelin suositella meidän lempieläinlääkäriasemaa, eli Vettoria. Paikalla on Raisiossakin toimipiste, mutta me olemme käyneet vain Turun keskustassa. Itse olen ainakin kissojen kanssa eri lekureilla rampatessa törmännyt niin ihme juttuihin, että vaikka ei tämä Vettorikaan varmaan täydellinen ole, on se monesta testatusta tähän mennessä paras ja monen paikallisen suosittelema. Eniten pidän paikan ihan yleisestä asenteesta kissoihin. Kissapotilaille on esimerkiksi oma sisäänkäynti ja odotustila, mitä osaan arvostaa sen jälkeen kun on ollut sairaan kissan kanssa kahden räksyttävän chihuahuan välissä puoli tuntia... Lääkärissä suhisee myös feliway potilaita rauhoittamassa.

Parasta on kuitenkin se miten kissoja käsitellään, niiden annetaan tulla omaan tahtiin ulos kopasta ja ne saavat hyppiä huoneessa missä haluavat, kun ihmiset juttelevat. Lekurit yrittävät ainakin käsitellä kissoja mahdollisemman kivasti. Tällaista arvostaa sen jälkeen kun on pari kertaa törmännyt ihan olemattomiin kissankäsittelytaitoihin. Yksikin lääkäri käyttäytyi kun ei olisi ollut ikinä kattia nähnytkään. Siis ymmärrän että kissat ovat välillä haastavia potilaita, mutta esimerkiksi tämä meidän porukka ei edes sähise tai murise, saatikka pure tai raavi, korkeintaan yrittävät paeta tilanteesta, joten vähän ottaa päähän kun joku ELÄINlääkäri ei meinaa saada niitä käsiteltyä nätisti ja ripeästi. Turun seudulla on ainakin kerran meinattu ihan automaattisesti esim. tunkea Aada sellaiseen häkkiin jonka seinä liikkuu rokotuksia varten. Ja Aada on maailman helpoiten käsiteltävä kissa. Eli sen takia suosittelen Vettoria, siellä ei kukaan käsittele meidän kissoja minään villitiikereinä. Kaverini käyttää nykyään myös koiraansa kyseisessä paikassa ja hauvoihin siellä suhtaudutaan kuulemma myös mukavasti.

(Valitettavasti emme saaneet mainostamisesta alennusta Aamoksen lääkärinlaskusta... Ei siis ole maksettu mainos, mutta jos saamme piikin kyseiseen paikkaan, olisin kyllä valmis hehkuttamaan vähän lisää. Vaikka joka postauksessa.)

Eilen oli vielä vähän sumea olo kaikista pillereistä ja mömmöistä... Mutta komeana ollaan kipeänäkin!

Toivon että tulevaisuudessakin kissat tajuavat tehdä kuten Aamos ja sairastaa virka-aikana, että päästään tutulle asemalle, jossa on potilaiden tiedotkin valmiina. Turussa on ollut paljon puhetta ainakin kissanomistajien kesken uudesta alueen yksityistetystä päivystyksestä, joka ei ottanut verta vuotavaa kissaa sisään ja kissa kuoli myöhemmin. Tässä linkki kyseiseen uutiseen. Itse olen käyttänyt kyseisen Tuhatjalan päivystystä kerran ja pääsimme noin tunnissa hoidettaviksi, mutta oma asenteeni kissojen hätätapauksissa on aina ollutkin enemmän sellainen että me tullaan NYT, pois tieltä männynkävyt ja muut, kuin että kävelisin sisään tai soittaisin asenteella saataisko please hei ehkä vaikka tulla. Kiinnostaisi kyllä tietää saiko Tuhatjalka tuosta mitään seurauksia, vai selvisikö paikka ilman mitään rangaistusta vaikka kissa kuoli...

8 kommenttia:

 1. Onpa muuten pöyristyttävän kusipäistä toimintaa tuolla Tuhatjalassa! Lehtiuutisen kommentit sanoo moneen kertaan sen mitä itelläni olisi tästä sanottavana. Paitsi sen lisäisin että eiku bensaa ja tulitikkua moisen paikan kauniiksi hyvästeiksi. Tietenkin vain kuvaannollisessa mielessä juujuu, kun ne vihapuheet on nyt niin kiellettyjä ;-)

  VastaaPoista
 2. Huh huh. Hyvä, että Aamos on pirteämpi! Kuulostaa tosi hyvältä tuo teidän eläinlääkäri. Meillä on kokemusta vain tuhatajalasta ja taitaa sama juttu olla Tampereen alueellakin. Tosin, kai se riippuu niin paljon lääkäreistä ja hoitajista. Ekalla kerralla hoitajat pohtivat toosi kauan laitetaanko kissa pakkohäkkiin vai ei, vaikka ensimmäiset sanani olivat että tämä kissa on villikissa. Kyllä minä omistajana varmaan tiedän kissani käytöksen.
  Seuraavalla kerralla rokotuksen yhteydessä pyysin, että rokotus tapahtuu jossain muualla, kuin hoitohuoneessa (ei kattoa, vaan seinät). Toimenpide suoritettiin muualla. Selitin heille, että Killeltä ei ole temppu eikä mitään hypätä pöydälle, lamppuun ja vastaanottoon missä vuoroaan odottaa rottweiler. Olivat ymmärtäväisiä. Ekalla kerralla olevat lääkärit eivät varmasti olisi ymmärtäneet.

  VastaaPoista
 3. Zepa: Jep aika uskomatonta, googlailin ja syy oli kuulemma lääkäripulassa... Kuolleen kissan omistaja teki jonkun valituksen/ilmoituksen/kantelun mikä lie, mutta siitä en löytänyt tietoa pikaetsimisellä että johtiko se mihinkään... Kuvaannollisesti voitais paikka joo polttaa.

  A ja O: Se on jännä miten välillä ei oikeasti lekurit luota siihen että omistajat tuntee eläimensä. En itsekään kyllä haluaisi mitään toimenpiteitä tehtävän paikassa josta pääse yli. Nää kiipeilijät olisi niin poissa heti kun selkänsä sekunniksi kääntäisi. Muuten kyllä tiedän tasan tarkkaan että puremiskynnys on kaikilla sen verran korkea että ei niitä hoidon aikana tartte häkkeihin laittaa. Onneksi meidän vakipaikassa uskovat aika hyvin kun kertoo.

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että siellä voidaan jo paremmin! Meillä on ollut hyviä eläinlääkäreitä (onneksi!) ja nyt kun Mevet on saanut uudet komeat tilat kissa- ja koirapotilaat ovat esim eri rauhoitustilassa. Se on hyvä se!

  VastaaPoista
 5. Meillä on tähän mennessä aina ollut sama klinikka ja lääkäri ja ihan tyytyväisiä ollaan oltu.
  Kissoja on kohdeltu hyvin ja toimenpiteet saatu suoritettua ilman pakkokeinoja.

  Meilläkin kisut on enemmän "pakene vahingoittamatta" tyyppiä ja kynnet tulee esiin vain kun yritetään paeta ja ottaa parempaa otetta(siis tosi inhoissa jutuissa).

  VastaaPoista
 6. Naukulan Mamma: se on kiva kun löytää hyvän lääkäriaseman, ihmiselle tulee turvallisempi olo kissan sairastuessa :)

  KittyCatCat: Kyllä kynnet täälläkin voi olla vähän esillä lekurikäynneillä, mutta sen takia olenkin yleensä leikannut ne aina ennen lähtöä tulevalta potilaalta. Sitten on vielä vähemmän riskejä haavoittaa hoitohenkilökuntaa.

  VastaaPoista
 7. Todella hemmetin törkeä tapaus >:(!!Toivon hartaasti etten joudu ikinä viemään mun tytöt päivystävälle jos laatu on tommonen.Kohta sitä ei uskalla omistaa eläintä saati asua paikassa missä taso on noin huono että eläimiä kuolee siksi kun on eläinlekuri-pulaa ja ruuhkaa.
  Vettori on ehdottomasti paras paikka tähän asti!Onneksi sun Aamos voi nyt hyvin :)!Rapsuja koko jengille!

  -Nina-

  VastaaPoista
 8. Kiitos, joo Aamos vaikuttaa olevan kunnossa. Itse olen miettint että jos joku hätä tulee ja vaan pystyy ajan puolesta, niin voisi mennä päivystykseen ihan toiseen kaupunkiin...

  VastaaPoista