torstai 25. elokuuta 2011

Miten EI ehkä kannata valmistautua kissanäyttelyyn.

Jahas, näyttelyviikonloppu tulossa, mites täällä koplalassa on valmistauduttu. Tässäpä meidän top-vinkit.

Nanna personal cat trainer suosittelee viime hetken treenejä ja rutistusta niin on kroppa kunnossa:

 Oikea tassu ylös yks kaks!

Vasen tassu kolme neljä!

Nyrkkeilyiskuja eteen viis kuus!

Ihmisen viisi vinkkiä tulee tässä, eli miten ihminen on valmistautunut lauantain koitokseen, tässä vinkit joita ei kannata noudattaa:

1. Aloita uudessa työpaikassa juuri ennen kissanäyttelyä, niin että olet viikonloppuna varmasti väsynyt, sekaisin ja yleisesti pihalla sekä ajatukset täynnä tekemättömiä töitä.

2. Pyydä kuskiksi eläkeikäinen ei-niin-kissahullu isäsi, kun tajuat että oma mies ei pääse avuksi ja julkisilla ei paikalle kätevästi meiltä pääse. Jos lauantain näyttelyssä joku vanhempi herrasmies kommentoi kissojen outoa ulkonäköä, kallista hintaa, kissanäyttelyjä yleensä ihmettelevään/negatiivisen sävyyn, kritisoi juuri sinun rakasta kissaasi, EN TUNNE! KUKAKOHAN OLI? EI AINAKAAN ITSELLENI LÄHISUKUA. (Jos isäni lukee tätä blogia, as if!, niin kiitti tosi paljon kyydistä, haethan meidät yhä?)

Bonus valmistautumisvinkki:
2.5 Ärsytä suunniteltua kissanäyttelykuskia surkeilla blogijutuillasi ja suunnittele liftauskyyti näyttelypaikalle...

3. Leikkaa ja ompele näyttelyverhot pari päivää ennen h-hetkeä keskellä yötä ilman että olet poistanut aktiiviset avustajakissat huoneesta. Varmasti suoraan meni saumat. Not. No what-eva, eihän niitä kissoja häkeissä arvostella... ("Hauska" pikkufakta: olin 10 vuotta sitten Englannissa kissanäyttelyssä, jossa kissat arvosteltiin juuri häkeissä, ja käymässäni näyttelyssä (GCCF:n) kaikki kissan häkissä piti olla valkoista, kuppi, pehmuste, jopa kissanhiekka, oli aika friikin näköistä. Ja tylsää kissoille kun ei saanut mitään leluja tai muuta viihdettä laittaa häkkiin.)

4. Kehitä väsyneenä paniikki siitä missä Nannan rokotustodistus on, kun se on juuri siellä missä sen kuulukin olla. (Lipaston toinen laatikko.)

5. Tajua sen jälkeen kun Nanna on huutanut kaksi yötä putkeen, että eihän se yleensä huuda öisin. Tai näin paljon päivisin. Ja että huutaminen voisi liittyä ehkäpä johonkin juttuun joka alkaa koolla...

Mielenkiintoista lauantaita odotellessa, Rurok ja Vantaa here we come... Oikeasti odotan kyllä hirvittävällä innolla Nannan "sukulaisten" näkemistä. Vaikka yksi itämainen on kotona, ei niiden muidenkaan ihailuun kyllästy...

9 kommenttia:

 1. Ai te tuutte kanssa?! Hienoa, ihanaa, kiva päästä tapaamaan livenä!! :)

  VastaaPoista
 2. Hyviä ohjeita! Hyvää näyttelyä toivottaen, Naukulan väki

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka kovasti haluaisin nähdä teidät näyttelyssä livenä, mutta valitettavasti tuli muuta menoa... Joskus muu elämä haittaa harrastustoimintaa.

  VastaaPoista
 4. H: Jee, tuleeko teiltä koko karvakööri?

  Naukulan Mamma: Kiitos onnitteluista :)

  VastaaPoista
 5. Satu: No meitä näkis (todennäköisesti pirteämpänä, sekä nanna että ihminen nukkuneet vähän huonosti tämän viikon...) kyllä varmaan ainaskin pirokissa ja ehkä turussakin vielä tänä vuonna ja vaikka missä sitten sen jälkeenkin varmaan :) Ja vaadimme kyllä joskus näyttelyihin Nannan äidin puolen sukulaisia, jos eivät ole näyttelyeläkeläisiä vielä. Tai no Nanna ei välttämättä halua vieraita kissoja nähdä, mutta ihminen haluaisi...

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti oli onni matkassa huolellisesta valmistautumisesta huolimatta :)

  Tuttujen häpeäminen näyttelyissä on muuten ihan näin vierailijanakin mukavaa... Mikä lie sukulaisissa, kun jopa kissalliset tuppaavat näyttelyissä päästämään suustaan käsittämättömiä sammakoita. Ei auta, vaikka kuinka koettaisi sanoa, että toisten ihmisten kissoista ei ole sopivaa sanoa "seinään juossut" tai "hyi miten ruma!". Näitten asioitten painottaminen _aikuisille_ ihmisille tuntuu naurettavalta etenkin, kun 12-vuotias serkkutyttökin tajusi välittömästi, että näyttelykissatkin ovat jonkun lemmikkejä, eikä niistä siten ole kilttiä esittää negatiivisia huomioita.

  VastaaPoista
 7. Oottekos menossa Pirokiin Nannan kanssa? Voisin taas tulla moikkaamaan ja teidän neitiä ihastelemaan :)

  VastaaPoista
 8. Ihan kivasti meni vaikkei aivan niin hyvin kuin edellisellä kerralla. Ja Nanna oli kiltisti ja kohtuullisen relasti mikä on tietenkin myös tärkeää.

  Seuraavan kerren täällä hävetään lähimmäisiä Tampereella, kun mies todennäköisesti toistaa taas mielipiteensä tietystä pitkäkarvarodusta... Ehkä moni kissanomistaja vaan unohtaa että oli rotu mikä tahansa, niin kaikki ne on yleensä omistajilleen yhtä rakkaita...

  VastaaPoista
 9. Tiina me kirjoitettiin täsmälleen samaa aikaan kommentit! Mutta joo ollaan tulossa, tule ihmeessä :)

  VastaaPoista