tiistai 2. elokuuta 2011

Siis KUI turkulaine Aamos nykyää oikee onkaa?

Aamos teki tänään jotain hyvin turkulaista, matkusti Förillä:

(Kuva wikimedia commons)


Förihän on siis vanha (jo vuodesta 1904! dieselmoottori jo 50-luvulla!) jalankulkijoille tarkoitettu lautta, joka seilaa Auraa puolelta toiselle sellaisessa kohdassa, jossa ei ole perinteistä siltaa. Föri tunnetaan myös Suomen halvimpana risteilynä. On siis ilmainen, kesto pari minuuttia. Paikalle voisi varmaan sillankin rakentaa, mutta mitä turhaa kun on Föri. Förillä olisi ollut kulttuurivuoden kunniaksi joku Fingerpori-sarjakuva tempauskin, mutta emme jääneet lukemaan sarjiksia, kun oli muuta mielessä.

Matkamme tarkoitus ei nimittäin ollut tutustuttaa Aamosta Turun upeisiin ilmaisiin paikallisnähtävyyksiin, vaan mennä rannalta toiselle, sillä täl puol jokkee oli eläinlääkäri. Meillä nyt vaan sattuu ja tapahtuu, juuri tultiin Lontoosta ja tänä aamuna Aamoksen virtsassa oli verta. Pissavaivathan voivat olla kissoilla hengenvaarallisia, joten menimme ensin bussilla ja sitten Förillä pienelle paikallismatkalle.

Aamos rauhoitettiin tutkimuksia varten, ja koko keikan ajan ihminen toisti mantraa ei kiteitä, ei kiteitä, koska on kuullut että ne ovat pirullisia ja pitkäaikaisia hoidettavia. Onneksi kyseessä oli vain antibiootit vaativa homma ja kiteitä ei siis kokeista löytynyt, mutta bakteereja oli. Myös Aamoksen anaalirauhaset vaativat tyhjennyksen, joten kissapojalle hankittiin hauskaa kokorahan edestä. En tiedä sitten onko helteet saaneet kissan liian kuivaksi vai mikä stressi vakiorapsuttajien lomaillessa on ollut, mutta pääasia ettei vakavampaa ollut ja päästään hoito aloittamaan nopeasti.

Aamos on nukkunut koko iltapäivän ja illan, mikä on ihan ymmärrettävää. Ensin pumpataan täyteen lääkkeitä ja sitten lääkäri sorkkii kumpaakin intiimialuetta... Nyt on hirveä krapula, eikä edes ollut hauskaa:

Pieni iso potilas.

Aada onneksi yritti piristää repimällä Aamoksen tassusidettä.

Hoitsu-Aada, ei mikään Florence Nightingale...

Välillä seurataan potilasta kauempaa.

Nannahan haistelee Aamosta tällä hetkellä vain varpaasta ja hyvin epäilevästi. Selvästi ei olla varmoja onko oudon hajuinen tyyppi kaveri. Ikävä alku arjelle, mutta eiköhän tämä tästä. Ei sentään tarvinnut erikoisruokavalioita, siitä olisikin soppa syntynyt kun olisi ollut kaksi eriskoissapuskaa syövää...

12 kommenttia:

 1. Voi pientä potilasta...Onneks ei sentään kiteitä! Meillä kävi Elvis myös viime viikolla vähän samasta syystä lääkärissä. Mauno oli ilmeisesti raapaissut kaveria vehkeisiin ja tuli joku paikallinen tulehdus. :D raukkaparka. Rapsutuksia Aamokselle ja sympatiakehräyksiä Elvikseltä :)

  VastaaPoista
 2. Oi voi. Toivotaan lääkkeiden pian tepsivän!

  VastaaPoista
 3. Tiina: Voi ei, maunolla aika epäreilut painiotteet :) Mutta Aamos kyllä ottaa kaiken sympatian vastaan, sen verran surkeen näköisiä ollaan nytkin.

  Naukulan Mamma: Kiitos, eiköhän se tästä kun lääkkeiden anto lähtee käyntiin. Ihan hirveä olo ei voi olla kun ruokaakin yritetään jo kerjätä.

  VastaaPoista
 4. Hei Aamos, tuttu juttu, mul on ollut samoja muttei enää moneen vuoteen - siitä selviää. Eihän ne vetskureissut ikinä 100% kivoja oo, se on selvä. Mutta nyt sä oot jo paremmalla puolella, hoito on alkanut ja kohta oot ihan terve poika! Oo reipas vaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitti sympatiasta, uskon ehkä huomenna. Nyt just on olo vaan niin perseestä. Kirjaimellisesti, kiitos sorkkivan lääkärin...
  T: Aamos

  VastaaPoista
 6. Oskari: Nuorena poikana miullakin oli samanlaista vaivaa yhtenä kuumana kesänä. Parin antipjootin ja raksuttomaan elämään siirtymisen jälkeen vaivoja ei ole ollut. Siulla on muuten paremman värinen tassuside kun miulla viime viikolla, vaan miullapa oli molemmissa tassuissa.

  VastaaPoista
 7. No hyvä tietää että muutkin on selvinneet... Nää on näitä miesten vaivoja.

  VastaaPoista
 8. Huih, toivotavasti pöpöt häipyy kerrasta. Aamos on kyllä ihan mahdottoman säälittävän näköinen lekurin jälkeen :(. Onneksi hoivaajia riittää...

  VastaaPoista
 9. Aamos vaikuttaa kyllä jo aika pirteältä että toiveikkaita ollaan... Ja joo, Aamos näytti niiin säälittävältä, varsinkin sillon kun se alkoi laahustaa ruokakupille ja nuukahti puolivälissä matkaa :(

  VastaaPoista
 10. Pikaista paranemista Aamokselle!

  VastaaPoista
 11. Onneksi ei ollut kiteitä ja hellekesäkin alkaa olla loppupuolella, toipumisia poitsulle!

  VastaaPoista