lauantai 10. syyskuuta 2011

Aamos, testatuin kotikissa 2011

Aamos kävi viime viikolla taas eläinlääkärissä, tosin ei hätää, tällä kertaa kyse ei ollut sairaudesta, vaan todistuksen hakemisesta. Kävimme nimittäin hakemassa Aamokselle kuulotodistuksen. Kaikkihan alkoi siitä että mietin jos ottaisi Aamoksen, jolla on aina rauhoittava vaikutus Nannaan, kaverikissaksi Nannalle näyttelyihin silloin kun näyttelyitä on tässä meidän lähellä. Nanna saisi vähän seuraa päiväksi ja Aamos hyvää rohkaisutreeniä kodin ulkopuoliseen maailmaan. No sitten mies ehdotti että miksei Aamosta voisi saman tien ilmoittaa kotikissaluokkaan. Hän haluaisi vielä esitellä Aamoksen. Mies on täysin vakuuttunut että Aamos on maailman komein kolli ja voittaa kaikki (siis on Aamos minustakin oikein komea, mutta niin on varmaan moni muukin kissa...). Yritin vähän toppuutella, mutta sitten ajattelin että ainahan sitä voi kokeilla. Aamos ei ole erityisen säikky enää ja jos Aamos alkaa säpsähdellä niin senhän voi aina vetää pois kisasta. Joten ajattelimme sitten ilmoittaa Aamoksenkin. Siinä vaiheessa ihmisellä alkoi raksuttaa, ai pentele, valkoisilla kissoillahan pitää olla kuulotodistus. Selvityksen jälkeen selvisi että kuulotodistus vaaditaan myös kotikissaluokassa.

Onneksi kuuloa ei tarvitse testata baer-testillä, joka on kallis ja tarkka, vaan pelkkä lääkärin paperi riittää. Aloitin soittelun Turun eläinlääkäriasemille ja ei vissiin raha kelpaa kun kukaan ei meinannut suostua paperia kirjoittamaan! Kaikki vain mutisivat ettei heillä ole niitä baer-laitteita ja eihän sitä muuten voi todistaa että kissa kuulee. Selitin ja selitin että Aamoksen kuulotodistus on enemmän tällainen byrokraattinen juttu, kissa ei ole kumminkaan missään nimessä täysin kuuro, ja että Aamos kastraattina ei tule jakamaan mahdollisesti viallisia geenejään, haluamme vain ottaa Nannan bestiksen kerran kaksi näyttelyseuraksi, että please saisko sellaisen lapun että kissa kuulee. Onneksi vakkariasemamme sitten suostui lapun kirjoittamaan, eli käytännössä laskuttamaan 63 euroa siitä että korkeakoulutettu ihminen hakkaa käsiä yhteen Aamoksen korvien takana ja toteaa että kyllä se vähän säpsähti. No, tämä kissatouhu ei aina ole niin järkevää, kun siihen on kunnolla haksahtanut. Nytten on Aamoksella laput ja paperit kunnossa, ja voimme ilmoittautua kisoihin...

Suoraan sanottuna ihan vähän jännitti että koko vaiva on vielä turhaan, ja lääkäri toteaa Aamoksen huonokuuloiseksi, koska lueskelin asiasta ennen lekuriin menoa ja juttelinkin asiasta Aamoksen lääkärin kanssa puhelimessa. Opin että reilusti yli puolet vapaasti lisääntyvistä (ei kuulotestatuista) kokonaan valkoisista kissoista kärsii jonkinlaisesta huonokuuloisuudesta, ei välttämättä siis kokokuuroudesta, mutta ovat toisesta korvasta huonokuuloisia. Aamos kuulee kyllä todella hyvin ruokakuppien kilinän ja oven kolauksen kun ruokkija tulee kotiin, mutta tiettyihin juttuihin se ei reagoi samalla tavalla kuin muut kissamme. Olenkin miettinyt että Aamoksen hetkittäisten, nyttemmin tosin lähes loppuneiden, äänisäpsähdyksien taustalla voisi olla että Aamoksen kuulo toisessa korvassa on vähän huono ja Aamos ei erota mistä äänet tulevat niin hyvin kuin pitäisi. Aamos myös oppi reagoimaan nimeensä hitaammin kuin meidän muut kissat ja ehdollistui viimeisenä naksuttimen ääneen naksutintreeneissä. Varmastihan ei voi tietää, koska Aamosta ei ole sillä baer, eli tarkemmalla tavalla, testattu. Ainakin supervirallinen taputustesti nyt siis läpäistiin.

Nauratti kyllä vähän eläinlääkäristä palatessa, Aamos alkaa olla vähintään yhtä testattu kuin jalostukseen käytettävät kissatkin. Tähän mennessä Aamos on meillä ollessaan sieni, kuulo, felv, fiv ja ties mitä testattu. Ainakin uskaltaa näyttelyihin lähteä, kun terveenä oltaisiin ihan virallisesti ja testatusti tulossa.


Kuvasta tulikin mieleen että yksi todistus pitää muistaa kans, se että Aamos on kastroitu kolli. Muuten ei saa kotikissaluokkaan aikuinen kissa osallistua. Ja mikrosirusta pitää olla myös todistus kotikissoillakin, mutta Aamos sirutettiin onneksi jo yhdistyksen puolesta ennen meille tuloa. Saa nähdä mitä tästäkin suunnitelmasta tulee, ehkäpä jossain näyttelyssä joku päivä näkee kaksimetrisen miehen juoksemassa valkoisen kissan perässä kotikissaluokan jälkeen, tuskinpa kumminkaan... Vaikka näyttelyihin ei lähdettäisikään, Aamoksella taitaa ainakin olla testatuin kotikissa 2011 -titteli.

Ps. Mistä tietää että on käynyt liikaa kissanäyttelyissä viime aikoina sekä hoitanut tulevia kissanäyttelyjuttuja? No siitä että näin untakin jo näyttelyistä, myöhästyimme unessa viisi minuuttia Nannan arvostelusta ja meidät diskattiin ja Nannan omistaja Eve tuli sanomaan että ei noin leväperäiselle sijoituskodille voi kissaa jättää, että hän hakee Nannan pois, hirveän ahdistava painajainen vaikka herätessä naurattikin...

10 kommenttia:

 1. Voi ei, toi uni... :'D

  Onnea Aamokselle virallisesta kuulosta. Raivatkaas hyllyn päältä pokaaleille tilaa valmiiksi - niitä on ilmiselvästi tulossa!

  VastaaPoista
 2. Kauhea painajainen :/ Unnan pentuaikoina näin itsekin usein poisvientiunia, eikä paljon naurattanut. Herätessä toki järki sanoi, että unnattomat olivat varmasti vain tyytyväinen, kun joku huoli puolivillin ylijäämäpennun nurkkiinsa...

  Hauska kuulla, että testatuin kotikissa 2011 pääsee mahdollisesti Nannaa rauhoittamaan ja itsekin esiintymään. Komea poikahan tuo on ja hyvin hoidettu, joten mikäpä herran menestystä jarruttaisikaan. Suhtautumisen näyttelytilanteeseen näkee sitten ajallaan :) Onnea suunnattoman virallisesti!

  VastaaPoista
 3. Voi ei, tuota pahaa unta! Joo en tule, ole huoletta. :) Kivaa, että Aamos pääsee mukaan missEkisoihin. Taidampa tulla Turkuun ihan turistiksi/assaroimaan niin näkee näyttelydebyytin.

  VastaaPoista
 4. Hienoa että kotikissaluokkaan tulee uusia kissoja, tuntuu että siellä on aina ne samat... ;)

  Mielenkiintoinen ratkaisu eläinlääkäreiltä tuo kuulotesti. :D Ehkä Aamoksella on vaan miehille tyypillinen valikoiva kuulo, eikä mitään huonokuuloisuutta.

  Ja onhan siellä kuitenkin omat arvostelut kolleille ja niille typyköille eli ne ovat siis yhdistetyt MISTER- ja missikisat. :P Kyllä noin komea kolli siellä hienosti pärjää.

  VastaaPoista
 5. Jee, hieno päätös ottaa Amos mukaan! Niinhän meilläkin Nexun päivä on paljon rauhallisempi kun on kaverikissa mukana. Ja on amos kyllä sen verran komea että tottakai sitä kannattaa samalla käyttää kotikissaluokassa.

  Mekin otetaan Fedja mukaan Turkuun, kun tullaan pitkästä aikaa näyttelyyn. Saa vaan nähdä jaksanko ilmoittaa sitä misterkisoihin, kun sen näyttelykuntoon laittamisessa on kovempi homma kuin Nexussa ;)

  VastaaPoista
 6. On kyl komee kolli, vaikka ite sanonkin. (Nou houmou)

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä kisoihin! Komea on kolli ♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kannustuksesta Aamoksen kisadebyyttiin. Selvästi jos blogimaailmalta kysyttäisiin, Aamos olisi aika kärjessä, saa nähdä vaan miten Aamos päättää käyttäytyä, sekin kun taitaa olla arvosteluperuste, varsinkin kotikissaluokassa...

  Ja kiitos myös painajaissympatiasta, ei ollut onneksi uusiutuva painajainen.

  Harmaa: nou hätä, kyllä kissat saa toisiaan ihailla.

  VastaaPoista
 9. En ole tietysti yhtään puolueellinen mutta Aamos on varmasti ainakin se komein, käyttäytyy sitten miten käyttäytyy niin hyvää karaistusta :D

  VastaaPoista
 10. Juu lähdemme huumorintajulla liikkeelle, jos Aamos päättää että en lähde tuomarointiin niin sitten ei lähetä. Komea on silti kuin mikä :)

  VastaaPoista