maanantai 19. syyskuuta 2011

Lahjomattomat lelutestaajat iskevät vol 1000

Kun aikaisempi leluesittelymme sai useat (ainakin todistettavasti yhden) kissan omistajan innostumaan, ajattelimme esitellä myös toisen hittilelumme. Sekä aikaisemmin esitelty cat it senses-rata ja tämä seuraava lelu ovat ostettu aikoinaan lähinnä sen takia että kun ihmiset ovat kauemmin poissa, kissoilla olisi jotain tekemistä. Kissamme kun ovat aika helposti tylsistyvää sorttia... Kaikkia tavallisia kissaporukamme suosikki pikkuleluja näiden ulottuville ei kuitenkaan aina voi työpäiväksi jättää, koska kröhöm, Aada ja Nanna syövät ne. Välillä myös Aamos. Isommat lelut ovat siitä hyviä, että ne on tarkoitettu yksinäisiin leluhetkiin ja iso muovirakennelma tuskin päätyy kissan kitaan. Ainakaan vielä, mutta sitä odotellessa... Pitemmittä puheitta, tässä siis jälleen yksi kissalelu eli Mouse in the House:


Lelun idea on siis että harmaa hiiri liikkuu ympäri rataa, joka näyttää kodilta. Kertoo jotain kissojen sinnikkyydestä että vaikka hiiri liikkuu aina saman reitin, kissat eivät ole yli puolessa vuodessa leluun kyllästyneet. Niillä meni itseasiassa huvittavan kauan tajuta että kyllä, hiiri tulee aina samasta paikasta radalle... Vaihtelua leluun saa sillä miten hiiri lähtee liikkeelle. Kissan voi opettaa käyttämään lelua painamalla punaisesta napista, tai hiiren voi ajastaa heittämään kaksi kierrosta esim. puolen tunnin välein. Meillä tosin kissat eivät erityisemmin halua itse tätä käynnistää, vaikka todistettavasti ainakin Aada sen osaa. Kai se hauskuus lähtee jos ite laittaa päälle, ihmistä on kiva työllistää. Tämä lelu on ollut erityisen kiva kiireisinä aamuina. Meillä siis kissat ihan kerjäävät leikitystä välillä, ja esim. aamuisin ei oikein ehtisi. Silloin voi vain käynnistää tämän. Vaikka ihmistä tarvitaan vain painamaan punaista nappia, se on kissoille silti leikittämistä...

Sitten huonoihin puoliin. Tämä on äänekäs. Todella äänekäs. Ja äänekkyys vaan lisääntyy ajan kuluessa kun kissat ovat antaneet lelulle kyytiä... Jotkut kissat kuulemma pelkäävätkin lelun ääntä, mutta vaikka meilläkin Aamos välillä säpsähtälee olemattomia, ainakaan meidän sakki ei ole tätä ikinä säikkynyt. Toinen huono puoli on se että jos on todella älykkäät kissat, kuten meillä, ne saattavat avata lelun takaluukun, jonka kautta ihminen saa vaihdettua hiiren, ja kiskoa hiiren sieltä ulos tassuilla. Miten kissat kykenivät tähän ilman sormia, en vieläkään ymmärrä... Samalla ne kuitenkin koskivat laitteen johtoihin (hyvä puoli: laitteen verkkovirta on niin pieni etteivät saaneet sähköiskua) ja rikkoivat ajastusmekanismin osittain. Laite ei siis ole mikään järkyttävän kestävä. Tai meidän kissat ovat täystuhoja, myös ihan mahdollinen vaihtoehto. Sinänsä tuo on ollut hintalaatusuhteeltaan todella hyvä, ostin sen mustin ja mirrin alennusmyynnistä hintaan 9.90 viime jouluna, ja vaikka ajastus on rikki niin muuten lelu pelittää. Netissä lelua myydään välillä 45 eurolla, ja ottaen huomioon kestävyyden, en kyllä niin paljoa kissanleluun laittaisi. Laitteen ulkonäöstä voi olla tietenkin monta mieltä, omasta mielestäni tuo on jotenkin hauskan kitsch ja saahan sen aina kaappiin tungettua, jos ei jaksa katsella joka päivä.

Tässä vielä video Aamoksesta lelun kimpussa. Tällä kertaa hillitysti, joskus koko muovihöskä lentelee ympäri mattoa:

Ps. Huomasin muuten catit-leluesittelyn jälkeen että zooplussassa myydään radasta uutuusversiota

Tässä uusi:
Ja tässä vanha:

Tuntuu nyt kyllä sen verran yritykseltä keksiä pyörä uudestaan, että eiköhän meille tuo vanha malli kelpaa...

9 kommenttia:

 1. Olipahan kova ääni! :D En ihan tuollaista odottanut. Taisin joskus katsella tuota jossain Mustissa ja Mirrissä ja todeta, että tuommoinen menisi meillä varmaan rikki alta aikayksikön.

  VastaaPoista
 2. Nyt on kaikki nähty :D Ei ollut autorata, vaan hiirirata! Mahdottoman hieno!

  VastaaPoista
 3. Jutta: Joo siis ääni on sellainen ettei tota kannata jättää yöksi töpseliä seinään. Ei se kyllä noin paha ollut aluksi, jatkuva hiiren läpsiminen vissiin pahensi ääntä... Kohtuu kestävä tuo kyllä on, että normaaleilla kissoila kestää varmaan hyvin :P Meilläkin olisi täysin ehjä, jos olisin alussa tajunnut teipata jeesusteipillä takakannen kiinni...

  Naukulan Mamma: Heh, heti tuli kommentistasi mieleen että luulisi että kissat autoradastakin tykkäisi, siinähän olisi vielä isompi se liikerata. Vois vaan tassut jäädä ehkä helpommin alle... Tohon ei jää.

  VastaaPoista
 4. Kaikkea sitä onkin! Tuostahan saa lapselle ja kissalle yhteisen lelun, kun on niin nukkekotityypinen. Kuulostaa kyllä ihanan helpolta, että voi vain napista painaa ja viihdykettä riittää pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 5. Valitettavasti hirveän pitkäksi aikaa ei riitä viihdykettä kuiteskaan, kun jossain vaiheessa menee hermot tohon ääneen... Mutta aika pitkäksi kuitenkin. Tuo on aika kauan ollut kai markkinoilla, mutta suomen kaupoissa ehkä vähän uudempi keksintö.

  VastaaPoista
 6. Onpa kiva nähdä Aamoksesta videoitakin, kumpi lelu on teillä suositumpi? Minäkin meinasin ostaa tuon radan Zooplussasta kun siitä täältä luin, silloinen tarjous meni kyllä jo mutta uusia tullee.

  VastaaPoista
 7. Kyllä kummatkin on tosi suosittuja, mutta tolla catitillä leikitään kaikkein eniten. Varmaan ihan sen takia että se on aina esillä ja käytettävissä, hiirilelu pitää laittaa seinään ja painaa nappia... Lisäksi tuo rata ei tunnu meillä ainakaan ikinä menettävän suosiotaan: jos sillä ei ole viikkoon leikitty, nostan sen vaan vähän eri paikkaan kämpässä tai laitan raksun pari sisään ja kissat leikkii taas hulluna...

  Ostin ton itse asiassa tutun kissalle meidän zooplussatilaukseen pari päivää sitten ja zooplus.com puolella oli vielä silloin joku 13 euroa toi vanha malli. Mutta tosiaan varmaan tarjouksia tulee kun tuli nyt toi "uudempi" versio. Miten muuten Jamesin nenu voi?

  VastaaPoista
 8. On se rata nyt taas tarjouksessa .fi:ssäkin 11,95, kissojen mielestä varmasti yhtä kelpo tuo vanhakin ei-niin-muotoiltu malli..jos nyt laittaisi seuraavaan tilaukseen:)

  Jameksen nenä parani alta viikossa pelkällä kipulääkityksellä eikä uutta ole tullut, mietinkin jos alkaisi jo kokeilla muita ruokia vähitellen eikä odottaisi sitä 3 kk allergiaruoan kanssa, James vaikka ei nirso ole aiemmin ollut yhtään niin mikään allergiamärkäruoista ei nyt kelpaa, RC kuivaraksuja syö kuitenkin, ja raaka kalkkuna maistuu mutta se on tietysti aika kallista.

  VastaaPoista
 9. Juu en oikein kyllä jaksa uskoa että lelun idea hirveästi muuttuu, ei se nyt niin monimutkainen juttu ole...

  Kiva että Jamesilla on iho parantunut. Niin eihän ne allergiaraksut silleen varmaan pakollisia ole, kun ainoana ideana niissä taitaa olla tuo ettei on mahdollisimman simppeleitä aineksia ja vähän yleisesti allergisoivia juttuja, varmaan samansuuntaisia ruokia löytää ihan tavallisestakin ruokavalikoimasta. Just esim. toi feline portan peruskana on meillä ollut tosi hyvin siedetty. Kalamaku ei ole, en tiedä onko siinä se kala sitten tökkinyt. Allergiathan on niin yksilöllisiä, että ei se omasta mielestäni maailmanloppu ole vaikka ruokakokeilut aiheuttaa välillä ihottumaa, sitten ainakin tietää mikä ei sovi... Mutta itse kun olen kans ruoka-allergikko, niin suhtaudun kissan allergioihin ylirelasti :)

  VastaaPoista