lauantai 17. syyskuuta 2011

Moderni kissaneiti

Nyt kun Nanna on saavuttanut sukukypsyyden, olemme tutustuneet ihan uuteen puoleen kissaneidissämme. Nannasta on kuoriutunut moderni kissaneito, joka ottaa ohjat omiin tassuihinsa, iskee itse kollin ja ei hyväksy ei:tä vastaukseksi, vaan yrittää aina vaan uudestaan. Ja uudestaan. Silmäniloa kissaperheessä: vieraat joivat kahvia pöydän ääressä, samaan aikaan keskellä olkkarin lattiaa kiimassa oleva Nanna peruuttaa nukkuvan Aamoksen alle häntä väristen... Tervetuloa vaan meille käymään, viihde kahvipöydässäkin voi olla aika k-18, tai ainakin k-15. Valitettavasti Nannakaan ei pysty taikomaan Aamosta takaisin kastraattiklaanista. Yritys on kuitenkin ollut viime päivinä todella kova. Perjantai-illan huumaa, Nanna seuraa Aamosta kuin hai laivaa, missä on Aamos siellä on Nanna selkä köyryssä:

Hei Aamos, näätkö oon tässä!

Hei Aamos kato tänne, oon tässä!

On ollut vähintäänkin mielenkiintoista tarkkailla sukukypsän ja leikkaamattoman kissan käytöstä, koska tosiaan kokemusta minulla on ollut aikaisemmin vain ennen ensimmäistä kiimaa leikatuista ja leikattuina tulleista aikuisista. Yksi asia mikä jännitti leikkaamattomana vähän aikaa pysyttelevän sijoituskissan ottamisessa oli se että miten leikattu jengi suhtautuu uuteen kaveriinsa näinä kiimapäivinä. Tyypillisellä kissatavalla ovat meidän kissat käyttäytyneet juuri niin kuin ei olettaisi niiden käyttäytyvän, ja tällä kertaa oikein positiivisesti. Aada on pitkästä aikaa pessyt Nannaa, kai se luulee että toinen on sairas kuin noin paljon huutelee. Tai sitten tuntee sympatiaa naaraana. Aamos ei ole toistaiseksi hermostunut Nannan lähentelyyn, nuolee vain päätä (siis etupäätä, eli päälakea), eikä yritä edes astua, vaikka on kuitenkin aikuisena kastroitu että jotain muistikuvia voisi olla... Parhaiten lähes jatkuvasti kiimassa huutava Nanna rauhoittuukin juuri silloin kun se saa olla Aamoksen vieressä torkuilla. Nannan kiimat ovat kuitenkin olleet sen verran rajuja, että eläinlääkäriin taidamme silti mennä ensi viikolla pientä helpotusta huutokonserttiin kyselemään.

4 kommenttia:

 1. Voi Nannaa! Vauvakuume on valloillansa :)

  VastaaPoista
 2. Juu, Nanna haluaisi niiiin tuoda maailmaan pikku-Nannoja että :)

  VastaaPoista
 3. Aamos tuossa toisessa kuvassa..! "Mua _ei kiinnosta_, mä en edes katso sua!!"

  :'D :'D

  VastaaPoista
 4. Aamos on niin hauska kun se yrittää herrasmiesmäisesti vihjata ettei kiinnosta, ja Nanna vaan yrittää kun hienovaraisuus ei oikein nyt toimi :)

  VastaaPoista