keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Rapinatunnelin veto

Nyt kun blogissa ovat olleet meidän kissojen kaksi isoa lelua, niin tässä on myös tämä kolmas ja viimeinen: rapinaputki. On kuulemma kissoja, jotka näistä ei välitä. Ihmettelen miksi, tunnelissahan on jänniä ääniä, hyviä vaanimispaikkoja ja ahtaita paikkoja; kaikkea mistä kissat tykkäävät. Meillä rapinatunneli ostettiin aikoinaan Aamosta varten, Aamoksen hoitaja oli kertonut että Aamos moisessa viihtyi. Ja kyllä Aamos tästä aika paljon tykkää, viettää varmaan kaikkein eniten aikaa meidän kissoista koko jutussa. Meillä tunneli ei ole kokoajan esillä, koska se vie sen verran tilaa ja on aika ruma... Esiin se otetaan kuitenkin viikottain. Varmaan tämä tunnelin piilottaminen silloin tällöin on vaan lisännyt kissojen leikki-intoa. Välillä rapinatunnelissa on kissoilla omat jahtausleikit ja silloin tällöin ihminen heittelee tunneliin raksuja tai kissojen lempileluja jahdattaksi. Tunneli on kyllä hyvä esimerkki siitä miten helppoa ja vaivatonta kissoja on loppujen lopuksi aktivoida ja viihdyttää, jos ihminen vain viitsii. Yksi kangaspala ja parit lelut ja raksut sisään, ja kissoilla riittää viihdettä... Meidän tunneli on tällainen karvalakkimalli, zooplussassakin jollain kympillä myynnissä, ihan peruskangasta, ei sellaista tekokarvaa. Pidän tästä enemmän kuin kankaisista, koska se kerää vähemmän pölyä ja on helpompi putsata.

Meidän perusrapinatunneli on yksi pitkä pötkö, jossa on kaksi "hihaa" sivuissa. Vaikka hihat ovat pieniä, niistä mahtuu Aamoskin ulos.

Aamos on tunkenut hihaan ja Nanna hyökkää.

Tätä kirjoittaessa aloin ihmetellä missä Aada oli näitä kuvia ottaessani. Yleensä mitään ei voi kuvata ilman että linssiluteet Aada ja Nanna ovat paikalla ja tunkevat jokaiseen kuvaan. Ehkä Aada oli tosi tärkeillä torkuilla.

Tässä vielä video, missä Aamos leikkii ja hengailee tunnelissaan. Videosta voi saada jotain käsitystä siitä miten kömpelöä ison Aamoksen leikki pikku tyttökisujen kanssa joskus on. Videon alussa Aamos heti säikäyttää Nannan rapinallaan, myöhemmin Nanna yrittää tassuläpsyllä saada Aamosta jahtausleikkiin ja Aamos vaan poistuu paikalta. Onneksi tyttökissoilla on toisensa ja Aamos on elementissään nukkumis- ja pesukaverina :)

6 kommenttia:

 1. Mainio video, höpsö jätti-Aamos <3

  Rapinatunneli on meilläkin harkinnassa. Kattoon asti kiipeilypuuta meille ei ilmeisesti tule minun ja Tuutusen harmiksi piiiiitkiin aikoihin, mutta tunnelin saisi sentään näppärästi kasaan väliajoiksi... Hepuleissa varmaan tunnelikin kelpaisi ellei Unna sitten päättäisi pelätä sitäkin :D

  VastaaPoista
 2. Mäkin olen harkinnut rapinatunnelia kissoille. Erityisesti Topin mielestä on parasta kaivautua sängyllä peiton alle piiloon väijymään ja metsästää leluja (ja käsiä) peiton alta peiton alle kurkottamalla. Saa nähdä josko tunneli pitää lisätä kissojen (piiiitkäään) joululahjatoivelistaan :D

  VastaaPoista
 3. Täällä oli kerran rapinatunneli - eikä kiinnostanut. Tuollainen pallolelu on kyllä harkintalistalla...

  VastaaPoista
 4. Kollolla on tekoturkiksinen tunneli (ostin tunnelin kirpputoriltä), mutta tunneli on varastoituna vaatehuoneeseen, kun tunneli ei ole pahemmin Kolloa kiinnostanut (toisin kuin vaatehuone :D).

  VastaaPoista
 5. Ella: Tää putki on kyllä hyvä hankinta, halpa ja menee pieneen tilaan. Toivottavasti jossain vaiheessa teillekin tulee kattopuu, sekin on kyllä kiva. Valitettavasti ne harvoin vaan on halpoja ja menee pieneen tilaan... Tai no toi miedän catmax menee kyllä aika pieneen, kun on niin kivasti suunniteltu, halpa se ei kyllä valitettavasti ollut, mutta joka sentin väärti jos kissoilta kysyisi.

  KittyCatCat:Luulisi että aktiivisille nuorille kissoille tämä olisi aika nappiostos...

  Naukulan Mamma ja Sirpa: No voi vitsit, ehkä tää tunneli vetoaa enemmän kissoihin jotka muutenkin tykkää jahtausleikeistä... Mutta jos kokeilisitte sitä raksujen heittämistä niin ehkä kissat sitten suostuisivat tunnelileikkeihin? Ehkä... :D

  VastaaPoista
 6. Teille on jotain meidän blogissa.

  VastaaPoista