maanantai 5. syyskuuta 2011

Teiniangstia Tampereella

Olen vastaillut koko sunnuntain kysymyksiin siitä mitä niin riehakasta olen tehnyt lauantaina, että ääneni on lähes kokonaan lähtenyt. No, olin lauantaina kissanäyttelyssä... Villi viikonloppu siis. En mielestäni hirveästi huudellut tuomaroinnin tai paneelin aikana, mutta kai pieni flunssa ja pitkä päivä tekivät tehtävänsä. Pientä flunssaisuutta lukuunottamatta näyttely meni ihan mukavasti. Pirokin näyttelyt taitavat olla Suomen suurimpia, mutta halli on sen verran iso ja hyvin tuulettu, sekä kaikki tuntuu sujuvan jouhevasti, että suuruutta ei edes erityisesti huomaa muuten kuin kissojen määrästä. Tila ei ole liian tungettu ja kissatavaran myyjiä mukavasti. Joka kerta meille on sattunut myös tuttu tuomarin assistentti, viimeeksi kasvattaja Eve ja tällä kertaa Hurineesi-jengin emäntä, mikä tietenkin vielä helpottaa näyttelemistä ihmisen näkökulmasta. Terkkuja vaan ensimmäistä kertaa hienosti assaroineelle Hurineesien emännälle, toivottavasti assaroit meidän seuraavankin näytelmän :) 

Ainoa vähän harmittava juttu oli järkyttävän pitkä eläinlääkärin jono, tultiin vissiin juuri väärään aikaan. Muutenhan jonossa seisomisella ei olisi niin välilä, mutta kun kissat sekä osittain näkevät että haistavat toisensa ja joutuvat olemaan kauan ahtaissa boxeissa, alkaa kissoja helposti ottamaan päähän. Nannakin alkoi äännellä sillä tavalla että ei ollut enää kivaa. Tämä teiniangsti sitten jatkuikin lähes koko näyttelypäivän. Nanna jopa suhisi silloin tällöin vieraille ihmisille. Ei tainnut se perhe jonka lapselle Nanna murisee pesänsä alta uskoa että itämainen on oikein kiva ja kiltti perhekissa... Suurimman osan päivästä primadonnamme viettikin sitten kilpikonnalookissaan:

Syksyn trendikkäin kissa laittaa pesänsä päähän.

Nanna angstaa...

Välillä angstattiin myös vanhanaikaisesti pesän päällä.

Tällä kertaa myös tuomarin pöydällä oltiin vähäsen pelokkaana ja mököttävänä. Nannan ylirauhallinen esiintyminen sai tuomarin kirjoittamaan arvostelupaperiin sweet temper, joten jätettiin tuomari sellaiseen (harha)luuloon että tässä oli oikein rauhallinen eikä yhtään riiviömäinen itämaisneiti. Tulokseksi tuli taas ex1 ja luettava arvostelu, jonka skannailen varmaan myöhemmin. Mm. Nannan profiili ja leuka olivat kasvaneet ja parantuneet viime kertaisesta näyttelyvisiitistä ja olivat taas excellentejä. Nannan käytös vahvisti kyllä sen suunnitelman että Nannalla olisi ehkä hauskempi päivä jos olisi kaveri seurana... Ei Nanna nytkään siis vaikeasti käsiteltävä ollut, mutta vähän mököttävä kyllä. Seuraavaan näytelmään otammekin varmaan kotikissavahvistuksen seuraksi angstaavalle teinixille. Pikkuhiljaa päivän jatkuessa Nannakin alkoi olla oma utelias itsensä, ja paneelin ollessa puolessa välissä Nanna alkoi kuunnella kuulutuksia jo suurella mielenkiinnolla:

Siis kuka oli paras pentu? Jahas, on tässä päivä jo torkuttu niin nyt vois lähtee liikkeelle.

Kappas, aika iso pudotus, en lähe tätä kautta...

Loppupäivästä kävimme vähän valjastelemassakin ihan hallin reunoilla vähän iloisemman Nanniksen kanssa, kun utelias Nanna päätti että nyt vois muutakin kuin kevythäkin seiniä katsella. Nyt meillä tuleekin pieni näyttelytauko, ehkä lähempänä joulua taas lähdetään. Terkkuja kaikille blogitutuille (ja vanhanaikaisille eli ei-netti tutuille) joita Tampereella nähtiin, oli kiva törmätä, vaikka flunssainen emäntä ja teini-Nanna eivät ehkä ihan parhaimmillaan olleetkaan. 

Nanna vilkuttaa kans kaikille, tulkaa toistekin moikkaan, ehkä ens kerralla näätte musta muutakin kuin tassut kukkapesän alta!

7 kommenttia:

 1. Hurineesien emäntä kiittää posket punaisina. Mutta hengissä selvisin - sitä kai voi pitää jonkinlaisena onnistumisena. ;)

  Nannalle ja kavereille rapsut - ja laittakaas nyt mietintämyssyyn ikioma Ii-kakkonen kun hääreissukin on käynnissä. *wink-wink* :D

  Ps. Seuraavaksi kerraksi harjoittelen sen Millan-korjausliikkeen. :P

  VastaaPoista
 2. Niin, eipä näkynyt juuri muuta kuin tassut ja nokka, mutta onneksi ne olivat sitäkin somemmat :)

  VastaaPoista
 3. H: Ei mittään tollaisia houkutuksia, eikä yhtään kuvaa saa sitten blogiinkaan tulla, jos hääreissusta jotain syntyisi...

  ella: Nanna on omasta mielestään (ja tietty meidänkin), niin nätti että kyllä pieni ripaus kauneutta vaikka tassujen puolesta pitäisi jo riittää...

  VastaaPoista
 4. Juueiei, ei tietenkään... *sormet ristissä*

  :P

  VastaaPoista
 5. En siis tod lue teiän blogia jos siellä on vaan sellaisia valkoisia pallopilviä...

  VastaaPoista
 6. No okei, lukisin koko ajan...

  VastaaPoista