perjantai 25. marraskuuta 2011

Kissanpesua

Yleensä meidän kissalaumassa Aamos on se joka pesee muita ja Aada ja Nanna ehkä pari kertaa nuolaisevat Aamoksen päätä. En tiedä onko Nanna arvannut että kaverikin tulee kissamissi ja misterkisoihin mukaan tänä viikonloppuna, ja kuontalo pitää saada kuntoon, koska viime päivinä Nanna on alkanyt pestä Aamosta paljon aikaisempaa ahkerammin. Mutta tottakai itseäkin pitää välillä pestä:


Vaikka kissat ahkerasti toisiaan pesevätkin, myös ihmiset tarjosivat auttavan kätensä ja pesivät kaikki kissat eilen. Oli kyllä aikamoinen urakka pestä kolme kissaa, aloitin pesun kun pääsin töistä kotiin eli noin yhdeksän aikaan illalla, kaikki kissat olivat kuivina siinä yhden aikaan yöllä... Kissat eivät pesua rakastaneet, mutta olivat kuitenkin helposti käsiteltäviä. Aikaa tosin varsinkin kuivatteluun meni, kun piti pyyhkeillä ja harjalla hoitaa kuivaus, fööniä nämä vähäsen nimittäin pelkäävät. Miksi pesin kaikki kissat? No ei Aadaa viitsitty jättää yksin kotiin ja roudaamme sitten kaikki kissat kokeilemaan riittääkö rohkeus. 

Vähän huonoa tuuria on tosin ollut matkassa, Aadalla ja Aamoksella on jostain tullut kissa-aknea leukaan. Ironisesti Nanna on onneksi moiselta säästynyt, vaikka ainoa hormonaalinen kissa onkin. Pari päivää tässä on rapsuteltu ja pesty leukoja, mutta ihan kokonaan pois tuo ei varmaan lauantaiksi lähde. Kotikissat ovat mukana Nannaa rauhoittamassa ja vähän kodin ulkopuoliseen maailmaan tutustumassa, joten ei kisassa pärjäämisellä väliä ole ja ruskeat pisteet näkee tällä hetkellä vain jos karvoja siirtelee. Kuinkakohan tarkasti ne tuomarit kissoja leuasta rapsuttavat? Olettaisin että pienen aknen kanssa kuitenkin pääsee eläintarkista läpi, tuohan on todella yleinen vaiva kissoilla, eikä kuitenkaan tarttuva tai vaarallinen. Pitkula-Aamosta ei itseään pieni karsta leuassa haittaa, hengaa vaan pyörylän kanssa...


Jos lauantaina tulee Turokiin, tällaiset sohvatyynyt siis tapaa:

6 kommenttia:

 1. Kyllä harmittaa, kun jää Pitkula, Pyörylä ja Ada tapaamatta. Kasvattaja kannustaa pitkäkarvoja Nannaa ja sen emoa Nexua tuomaan voiton kotiin! Pitkäkarvojen edellisestä BIS-voitosta on taas jo aikaa. Tabbypowerrrr!!!

  Onnea myös komealle Pitkulalle ja kaikille kivaa näyttelypäivää :-*

  VastaaPoista
 2. Ja ennen kuin Satu korjaa: olen vain Nannan kasvattaja, en Nexun.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, harmi kun jää välistä, mutta ens vuonna sitten taas jotain näytelmää :D Ja mieluiten tietenkin niin että kaikki "sukulaiset" tulee, ukko-velikin, kun sitä on niin kiva kans kattella. Ihan kuin kollinanna :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppä kaikille näyttelyyn! Harmi, etten pääse siellä käymään.

  VastaaPoista
 5. Täytyyhän se kaveri puunata kuntoon kun ollaan kissain ilmoille lähdössä! Ei koskaan tiedä ketä siellä tapaa :)

  VastaaPoista
 6. Naukulan Mamma: Kiitos :D

  Tasha: Niin just, me puunaillaan varmuudeksi melkein koko ajan nykyään :)

  VastaaPoista