keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Korjauksia

Jos kissat osaisivat lukea, ne olisivat varmasti järkyttyneitä joistain viime aikaisista postauksista. Blogissa on väitetty että kissat ovat leluja tuhoavia rikollisia, Nannan harrastusta repiä papereita on suuresti liioiteltu (osa papereista saa jopa olla rauhassa) jne... Ajattelin siis korjata vähän faktoja. Meidän kissamme rakastavat riehumista, jahtaamista ja leikkimistä, sekä ihan yleistä häröilyä, mutta ne ovat samalla aivan älyttömän kivoja ja helppoja. Kaikkien kanssa on mm. kohtuu helppo matkustaa:

Aada junavaunussa torkuilla

Kaikki ovat myös helppoja käsitellä: lääkkeiden anto, kynsien hoito ja monet muut toimenpiteet ovat nykyään suorastaan helppoja (kissojen pesuja tosin vielä harjoitellaan, mutta ei siitä sen enempää):

Aada chillailee manikyyrin jälkeen. Nyt ihmisen sukkahousut ovat taas turvassa...

Kissaperheessämme on saavutettu myös muka mahdoton juttu: noin kolmen neljän kuukauden harjoittelun jäkeen yksikään kissoista ei mene enää keittiön liedelle eikä tasoille. (Karvoja ei löydy tasoilta edes silloin kun olemme olleet poissa...)

Nanna saa hengata työpöydällä pikku avustajana, mutta keittiön tasoilla oleilu ei jostain syystä ole toivottua.

Jos kissat heräävät ennen ihmisiä, ne hengailevat keskenään. Nykyään saamme nukkua jopa viikonloppuisin niin pitkään kuin huvittaa. (Tämän saavuttaminen tosin vaati Aamoksen kanssa vähän treeniä, mutta nykyään onnistuu.)

En viitti herättää, kyl se aamiainen kohta tulee, on tullut aina ennenkin...

Kissamme eivät myöskään pissaile vääriin paikkoihin, huuda turhaan (paitsi Nanna kiimassa, mutta sehän on syystä), eivätkä ole aggressiivisia. Aika tyytyväinen saa siis olla meidän palleroihin, aikuisena otetut löytökissat voivat näemmä olla aika täydellisiäkin, vaikka eivät sitä kissan kehityksen kannalta tärkeää täydellistä kissalapsuutta saaneetkaan. Leikkaamaton itämainen kissakaan ei ole niin vaikea ja äänekäs kun voisi nettiä lukemalla kuvitella. Eli vaikka ihminen rikoskoplasta vitsailee, ei nää nyt kovin kauheita ole :)

10 kommenttia:

 1. Jopa ovat siivoiksi heittäytyneet! :D

  "Karvoja ei löydy tasoilta edes silloin kun olemme olleet poissa..."

  ^Tosin tuohan tarkoittaa vain sitä, että joku kissoista on vihdoin oppinut käyttämään rikkakihveliä tahi imuria ;)

  VastaaPoista
 2. Prkl Aamos! :D Karvakopla iskee kummiskin... Ja syyllinen olis varmana kans Aamos, koska se on ainoa meidän kissoista joka olisi tarpeeksi ovela ja näppärä. Aamoksella on pakko olla joku salapeukalo kun se saa avattua ylöspäin käännetyt ovenkahvat... Eihän sen pitäis olla edes mahdollista kissoilta, mutta Aamosta ei estä.

  VastaaPoista
 3. Meillä on pitänyt melkeinpä opettaa Mindy hyppäämään toiselle keittiötasolle (joka on vastapäätä hellaa ja tiskiallasta - tämä puoli edelleen ehdottoman kielletty). Se kun on ainut paikka, johon Mindy pääsee ja ahmatit hoitokissat ei. Niinpä Mindyn ruokatarjoilu on pitänyt järjestää aika kyseenalaiseen paikkaan. Minkäänlainen ruoan ajaksi järjestetty eristys ei todellakaan toimi. Mindyä ei ruoka kiinnosta vaan oven taakse laitettu kissa. Näiden järjestelyjen jälkeen voikin olla melkoinen haaste opettaa toisin. No, ainakaan meillä ei ihmisruokaa muutenkaan käsitellä suoraan sillä tasolla.

  VastaaPoista
 4. Hei, sinähän voisit alkaa järjestää kissojen tottelevaisuuskursseja :D Minä ainakin tulisin heti oppilaaksi, sen verran kurittomia nämä meidän hirmut ovat, nimimerkillä "yksi kissa hellalla,toinen puree varpaita, kolmas ui vessanpytyssä".
  Kerro ihmeessä, miten kissat saa koulutettua tavoille!?

  VastaaPoista
 5. Kyl meän Manta hyppii viel keittiön-tasolle! Onneksi sekin siitä oppii, toivottavasti.

  Muuten uusi kissablogi on tullut mailmaan, käyppäs kurkkaamassa Mantan oma blogi, jos kiinnostuit näppäile osoitteeksi tämä: www.mantakissa.blogspot.com

  TERVETULLOO!

  VastaaPoista
 6. Meillä ainoa salaseikkailusta keittiöntasoilla kiinni jäänyt on Topi. Tosin en usko, että Tessaa kauheasti se edes kiinnostais ja Minttu ei sinne vielä kovin helposti pääse.

  Kukkasia tässä kodissa ei vaan voi oikein pitää, kun vaarana on että joku rallin aikana "ihan vahingossa" hyppää kukkien sekaan ja sitten on lasiset orkidearuukut vaarassa (ja yksi jo kerran tiputettu).

  VastaaPoista
 7. Miten ihmeessä kissat voi opettaa aamuisin olemaan herättämättä?? Meillä ei ole makkarissa ovea ja Paavo tulee melkein joka aamu vähintään 15 minuuttia ennen kellonsoittoa (myös viikonloppuisin), vaikka sitä yrittää olla huomioimatta...

  Muuten kyllä meidänkin kissat ovat helppohoitoisia ja kivoja! :)

  VastaaPoista
 8. Mindy: Meillä on vähän samaa ongelmaa niillä aterioilla kun kissat saa eri safkaa. Jos laittaa oven kiinni niin kohta on oven kummallakin puolella sellainen huutokonsertti että missä mun kamu... Meillä on siis eri ruoka-aikaan kupit vaan kauempana ja tiukka ruokaportsari estämässä toisen kupille menoa :) Välillä olen kans laittanut eri safkaa syövän siihen meidän isoon kevythäkkiin joka on näyttelyitä varten tarkoitettu niin näköyhteyskaveriin on taattu.

  Snabelbacka: Heh, ehkä pitää tehdä meidän "ankarasta" kissakoulusta postaus :D Tosin läheskään kaikki ei täällä onnistu, esim. vessanpytyn kansi on aina kiinni tai täälkin olisi parit pytyn uimamaisterit.

  Manta: Meillä Aamos oppi puolessa vuodessa, että vaikka mitä voi oppia jos ihminen jaksaa vaan :D Pitää tulla vierailulle teidän blogiin.

  KittyCatCat: Meillä ei ole kukkasia missään, tosin varmaan osittain kans ihmisten takia, tapetaan ne nopeammin kuin kissat :D

  Heidi: Korvatulpat pari kuukautta päässä niin on helpompi ignoorata huutaminen, ja aamuruoka vasta noin tunti sen jälkeen kun ihminen on herännyt ettei kissat yhdistä ihmisen heräämistä ruoan saantiin. Ei se nopeasti tosin sujunut joten korvatulpat oli tärkeä väline...

  VastaaPoista
 9. Niinpä tietenkin! Meilläkin kissat oppi, ettei sänkyyn saa aamulla tulla remuamaan, jos siellä nukutaan ja nyt ne sitten kolistelevat muualla tai tulevat sängyn viereen maukumaan. Ja ruokaa saavat tosiaan heti kun noustaan, joten itse tullut opetettua ne "huonoille tavoille".

  VastaaPoista
 10. Mehän Aamoksen kanssa aluksi ruokittiin sitä aina kun tajusi pyytää, kun ensimmäiset viikot meillä Aamos söi niin huonosti ja oli säikkynä. Siitä alkoi aikamoinen huuto, kiitos ihmisten :) Parissa kuukaudessa Aamos oppi ettei kerjääminen kannata, joten siitä vaan korvatulppa ostoksille, kyllä aikuisetkin kissat oppii, vie vaan vähän (tai paljon) aikaa. Toisaalta jos se häiriköinti ei niin pahaa ole, niin kai sitä voi antaa kissaherätyskellojen toimia :) Ei ainakaan ikinä myöhästy töistä tai muualta :D

  VastaaPoista