lauantai 26. marraskuuta 2011

Lauantain näytelmien tulokset

Käytiin tänään tosiaan Turun rotukissanäyttelyssä, tarkempi raportti tulee varmaan myöhemmin, mutta hyvin meni. Nanna kisasi ensimmäistä kertaa aikuisten kanssa ja sai ensimmäisen sertinsä (juttuja joita kerätään kissanäyttelyissä ja kun niitä on tarpeeksi saa tittelin, esim. International Champion). Kotikissat eivät kerää sertejä, kisaavat vain toisia kotikissoja vastaan. Aada oli toiseksi paras lyhytkarvainen kotikissanaaras, Aamos oli paras pitkäkarvainen kotikissa ja päätyi paneeliin asti. (Kilpailijoita ei tosin ollut erityisen paljon Aamoksen luokassa. Lähinnä yksi.) Itse olen tyytyväinen näyttelyyn, kotikissoja uusi tilanne tottakai jännitti, mutta kaikki olivat täysin uudessa tilanteessa käsiteltävissä ja rauhallisia. Nanna tykkäsi seurasta ja ihminen iloitsi siitä että kotikissat olivat tarpeeksi rohkeita näytelmiin. Heti kun päästiin kotiin, kissat jaksoivat leikkiä, joten mitään traumojakaan ei tullut. Tässä Aamoksen ja Nannan potretit ruusukkeidensa kanssa (Aada sai niin säälittävän nauhan kakkossijasta omassa ryhmässään, ettei siitä kannata kuvaa laittaa).

Oon iso tyttö ja saan isojen tyttöjen ruusukkeita! Saatoin tosin kaivautua Aamoksen masukarvoihin näyttelyssä, mutta kyllä isotkin kissat saa niin tehä!

Jep, oon super komea! Ihan virallisesti.

 Parhaan pitkäkarvan voitonhuuto. Oon housecat yksi!

15 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon näyttelymenestyksestä! Kaikki kolme olivat livenä todella upeita ja niin rauhallisia, kuin ikänsä olisivat näyttelyissä rampanneet!

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo Aamoksen I'm the Best Housecat hear me roar! -kuva. Kiva kun meni kivasti näyttelypäivä, vaikkei tuomari näköjään osannut pitkäkarvaitämaisia arvostaakaan, kun ei kutsua TP-valintoihin tullut sen enempää Nannalle kuin monelle mullekaan. Ja Turussa oli poikkeavan mittava pk-edustus, harvinaista herkkua! No kauniit kissathan siellä voitti, ei siinä mitään.

  Onnea Nannan ekasta setistä. <3

  VastaaPoista
 3. Valtavasti onnea! Ihanaa, että Aamos ja Aada ovat kyllin reippaita ja rohkeita näyttelemään niin on Nannallakin vertaistukea "takahuoneessa" :)

  VastaaPoista
 4. Snabelbcaka: Kiitos onnitteluista, oli mukava nähdä blogituttu livenä :)

  Eve: Juu pitkäkarvoja riitti, sukulaisiakin oli paljon ja oli hauska nähdä Polgara (oliko se nyt täti...) ja Jesse-pappa livenä. Vaikkei Jesse kovin pappamainen käytökseltään ollutkaan :)

  ella: Kiitos, itse olin ihan onnessani kun Aamos arvostelussa otti rapsut päätään käännellen vastaan tuomareilta. Aamos siis ainakin pääsee kaverikissaksi uudestaan. Aadakin todennäköisesti, jos vain ihminene jaksa kolmea kissaa ja kamoja roudata...

  VastaaPoista
 5. Poltsu on Nexun siskopuoli, eli Nannan tätipuoli.

  VastaaPoista
 6. Ihmettelee mikä on paneeli.. mutta pääasia että Aamoksen hermot piti, komeat on ruusukkeet ja kerro poitsulle että hoitotätikin on hyvin ylpeä menestyksestä: )

  VastaaPoista
 7. Paneelissa kisataan siitä kuka on best in show. Suurin osa kissoista käy vaan perusarvostelussa tuomarilla. Jotkut kissat kisaavat vuosia näyttelyissä eivätkä pääse ikinä paneeliin, vaikka ihan kelpo kissoja ovatkin. Aamos meni kuitenkin paneeliin ekassa kisassaan. Paneelissa omistaja ei itse saa enää pidellä kissaa, joten pyysin assarin joka osaa käsitellä hyvin kissoja esittelemään Aamoksen.

  Käytönnässä kotikissaluokassa kisaavat BIS-tittelistä aina paras lyhytkarvainen uros ja naaras sekä paras pitkäkarvainen uros ja naaras. Eli Aamos oli paras pitkäkarva mutta ei BIS, joka siis on se titteli joka aika harvoin tulee voitettua...

  Siis Aamoshan kehuttiin joka asiasta lihaksista ja päästä ja kropasta, mutta omistaja haukuttiin kun ei ollut puleerannut turkkia tarpeeksi. Pesin Aamoksen mutta olisi pitänyt vissiin pestä paremmin ja föönailla... Itselleni toi kissojen turkin kuntoon laitto kun on vähän vieras juttu, joten voi sanoa että Aamos oli erinomainen ja ihminen jarrutti vähän menestystä :) Mutta Aamos on ottanut menestyksensä hyvin rauhallisesti ja on iloisesti tappanut tänään uusia näyttelystä ostettuja lelujaan :D

  Tosiaan Aamos oli rauhallisin ja rennoin meidän kissoista siinä alkutuomaroinnissa, otti vaan tuomarin rapsutukset vastaan jä ihan vähän puskikin, joten upeasti piti hermot...

  VastaaPoista
 8. No onpa se osannut käyttäytyä: )(miettii olisiko omista kissoista yhdestäkään näyttelyyn, ehkä max1/3) Pääsikö Aamos paneeliin siis vain siksi että oli luokkansa ainoa eli väkisin se paras pitkäkarvainen?

  VastaaPoista
 9. Osittain, mutta tuomarin ei tosiaan ole pakko laittaa ketään paneeliin, jos ei pidä kissaa tarpeeksi "hyvänä" sinne. Ja tottakai kotikissaluokassa se käyttäytyminen on yksi suuremmista arvosteluperusteluista, joten esim. sähisevää kissaa tai tosi pelkäävää kissaa ei sinne laitettaisi. Tai ei ainakaan pitäisi laittaa.

  Aadaa en olisi itse laittanut tässä vaiheessa ainakaan jatkoon paneeliin, jos olisi sinne päässyt tuomarin mielestä, kun se on vähän sellainen että me kotona saadaan vääntää solmuun, mutta vieraat eivät saa hirveästi lääppiä. Aamos taas suhtautuu paremmin vieraisiin.

  Aamos varmaan menee uudestaankin näyttelyyn Nannan kamuksi ja muita seutuja haistelemaan, mutten kyllä tiedä ilmoitanko sitä uudestaan itse arvosteluun, jos sinne pitää tosiaan kotikissakin föönata tai ihminen saa haukut :D Mulle toi kissan päivittäinen harjaaminenkin on tarpeeksi suuri työ.

  VastaaPoista
 10. Föönaamista ei varmaan Aamoskaan niin kannattaisi: ) Sen karva on varmaan jotenkin paremman ruoan myötä muuttunut paksummaksi ja siltä näyttää kuvissakin, kun ei sitä aiemmin tarvinnut harjata eikä takkuuntunut. Mitä kyllä ihmettelin, oli ilmeisesti niin liukasta ja ohutta.

  VastaaPoista
 11. Keväällä ja kesälläkin se oli vielä sellainen erilainen turkki, mutta nyt talvella jos en harjaa Aamosta joka toinen päivä, takkuja meinaa tulla... Meillä nuo kaksi muuta kissaa myös karvapuklailevat enemmän jos laiminlöin harjausta, kun ne toisiaan kuitenkin päivittäin nuolevat ja nielevät Aamoksenkin karvaa, joten pakko on sitten harjailla. Onneksi Aamos antaa aika hyvin harjata ja tykkääkin siitä. Mutta todellakin föönauksessa menee mun raja, sekä varmaan myös Aamoksen :D

  VastaaPoista
 12. Onnea hienosta menestyksestä! Kotikissojen kanssa näyttelyissä pyörineenä se, että oma kotikissa on TP on minulle ainekin jo sama kuin BIS. ;)

  Aamos on todella upean näköinen kaveri! Aadalla taas mitä suloisin väritys.
  Nanna vuorostaan on niin niin suloinen.

  Ihanaa, että ihmiset jaksavat kotikissojaan tuoda näytille. Vaikka kotikissaluokassa kisaaminen on sitten ihan oma maailmansa. :)

  Raosutuksia suloiselle jengille!

  VastaaPoista
 13. Kiitoksia, rapsutukset toimitettu perille. Joo tuo ensimmäinen kerta kotikissaluokassa oli ihan mielenkiintoinen, mutta eiköhän toistekin uskalleta :D

  VastaaPoista