maanantai 5. joulukuuta 2011

Idea kissanvessan suunnittelijoille

Olen pitkään miettinyt että onko niillä tyypeillä jotka työkseen piirtävät ja rakentelevat kissanvessoja, ollenkaan omia kissoja? Aikaisemmassa vessapostauksessa kirjoitin siitä miten vaikeaa on löytää katollinen vessa, joka sopii seisaaltaan pissaavalle kissalle. Lähes kaikissa katollisissa vessoissa joita olemme kokeilleet on se saumakohta sellainen että se päästää jonkin verran nesteitä läpi. Ja koska neste-sana tarkoittaa tässä yhteydessä kissan pissaa, ne nesteet olisi mukava pitää ihan siellä lootan toisella puolella.

Postaukseen tulleiden kommenttien perusteella tälläisia ruikkijakissoja löytyy muiltakin. Meillähän niitä on tällä hetkellä kaksi kolmesta. Aamoksella ja Nannalla on menossa tällä hetkellä sellainen kisa, jonka tavoite tuntuu olevan että kumpi osuu ekana vessan kattoon... (En ole varma kumpi johtaa, mutta jäljistä päätellen tavoite on aika lähellä toteutumista.) Kun ongelma on näin yleinen, miksi sitten sellaisen katollisen vessan, joka pitää ne pissat sisällä, suunnittelu on niin vaikeaa? Humanisti pohti tätä asiaa yksi ilta, ja teki tällaisen ongelmaa havainnollistavan, hyvin professional ja muutenkin ammattimaisen kuvan. Kuvasta löytyy myös ratkaisu vuotavien vessojen ongelmiin, joten kaikki kissanvessoja suunnittelevat insinöörit hei, tässä on ratkaisu a la humanisti, siitä vaan piirtelemään. Annan täten tämän ratkaisun täysin vapaasti käytettäväksi kaikille kissavessan suunnittelijoille. Siitä vaan ideoita ottamaan, kun omat ideat eivät selvästikään riitä. Jos tuo liitoskohta olisi kunnolla ylempänä, säästyisi aika paljolta siivoamiselta.


6 kommenttia:

 1. Kannatetaan liitoskohdan nostamista tuonne ylös! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä :) Ptiäis aloittaa kampanja asian puolesta, liitoskohta ylös ja vähemmän siivousta!

  VastaaPoista
 3. On olemassa yksi malli jossa liitoskohta on rakennettu niin ettei pissa karkaa ulos vaan valuu seinää pitkin hiekkaan. Katon reuna siis menee pohjan reunan päälle eikä päin vastoin kuten muissa malleissa. En kuolemaksenikaan muista hiekkismallin nimeä, mutta löysin blogistani kaksi kuvaa missä meillä vielä oli ko laatikko käytössä.

  Ensimmäisessä se on tuo takimmainen, meillä on nykyään käytössä vain tuo etummainen säilytyslaatikko. Toisessa kuvassa näkyy paremmin, mutta tuossa on hämäävästi kaksi pohjaa päällekäin. Molemmissa kuvissa katto on leikattu auki eli oikeasti siinä on ihan kunnon kattokin. :)

  En tiedä mistä toinen pohja ja katto on ostettu, sain ne siskoltani, mutta toinen pohja löytyi tamperelaisesta Noksopista, jossa oli myös kattoja. Meillä saattaisi olla vielä kuvassa oleva harmaa pohja ja vaalea puolikatto kellarissa. Voin myydä ne halvalla jos asut lähellä. :D

  VastaaPoista
 4. Tadaa! Ongelma löytyy myös täältä!! Ostettiin vasta vähän aikaa sitten katolliset vessat(en vielä osaa sanoa ovatko hyvät), koska edellisissä oli ongelmana tuo vuotaminen. En kyllä millään ymmärrä miten se voi olla mahdollista, koska vessat eivät vuotaneet (testattu on) ja olivat suht. korkeita. Reunoilla ei myöskään näkyny mitään jälkiä, joten ei voi olla mahdollistakaan, että olisi menny reunan yli. Testattu myös superpieni "mökkivessa/näyttelyvessa", se ei vuotanut, vaikka kissat eivät ees kunnolla mahdu siihen. Joten meidän kohdalla on täysi mysteeri, miten tuo vuotaminen tapahtui, ei lattialle viereen, vaan täydellisesti laatikon alle.

  Toivottovasti joku suunnittelija törmää tähän kirjoitukseen ja keksii ratkaisun. Design-vessoissa ei vissiin ole tätä ongelmaa, mutta ovatpa hintavia jos tarvitsee useamman.

  VastaaPoista
 5. sea: Kiitos vinkistä, valitettavasti en ihan siinä tampereen lähellä asu :) Yksi tuon tyyppinen että just se seinä menee noin päin meillä onkin, mutta senkin joutuu välillä pyyhkimään, tosin huomattavasti harvemmin. Ehkä noin kerran viikossa tai kuukaudessa. En tiedä miten nämä saavat sen reunan alle, kai se vaan menee kun nestettä on tarpeeksi...

  A ja O: Meilläkin on mennyt yhdessä mustin ja mirrin mallissa AINA vessan alle... Se oli kaikkein rasittavinta, kun ei heti huomannut ja vasta haju paljasti... Näissä nykyisissä vessoissa ongelma on lähinnä että sitä tavaraa jää tuohon liitoskohtaan, ei hauskaa sekään, mutta pyyhkäisemällä lähtee helposti... Kuulemma joissain noissa kalliissakin vessoissa on tuo ongelma. Kun etsin vessoja netissä, moni oli valittanut että esim. se 60 jotain maksava booda saattaa vuotaa. Järkyttäävää kun ei enää rahallakaan saa laatua :D

  VastaaPoista
 6. Näytti juuri olevan Mustin ja Mirrin mainoksessa tuo hiekkis josta puhuin, tosin pellettiversiona. Perusversion on ilmeisesti nimeltään Bella, Ferplast on valmistaja, jos jotakuta kiinnostaa tuo hiekkis. :)

  Pellettiversiosta en pitänyt, Pirkan pelletit meni läpi ritilästä ja pohjien väliin jäi kovin vähän tilaa. Voisi toki toimia jollain Vapon pelletillä ja tiuhemmalla siivoamisella.

  VastaaPoista