sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Leppoisat kotikissat

Tässä taas maikkarin lemmikkisivuston helmiä. Tällä kertaa aiheena maatiaiset ja kotikissat:

"Sinulle sopisi vallan mainiosti leppoinen ja laiskanpulskea maatiais- tai kotikissa! Maatiainen on jalostamaton kesykissa, johon ei ole sekoittunut kissarotuja, kotikissa on puolestaan sekarotuinen kissa.
Maatiaiskissat ovat kissoista suosituimpia; ne ovat yleisesti rotukissoja terveempiä sekä pitkäikäisempiä.
Luonteeltaan kotikissa voi olla oikeastaan mitä vain. Luonteeseen vaikuttavat kissan vanhempien luonteet, mutta myös kissan kokemukset. Suurin osa kotikissoista on mitä ihanimpia otuksia: ne rakastavat olla omien ihmistensä lähellä ja ovat hyvin helliä, iloisia, leikkisiä ja kissamaisia."

Aada ja Aamos haluaisivat tähän väliin huomauttaa että ei todellakaan olla laiskanpulskeita ja leppoisia. Ite ootte lepposia ja laiskanpulskeita senkin maikkarityypit! Kissamaisia me kyllä ollaan, mutta eikö kaikki kissat ole kissamaisia? Mielenkiintoinen sananvalinta... Ihminen voisi mainita kans että Aamoksen ja Aadan kanssa on kyllä valitettavasti huomattavasti useammin rampattu lekurilla, vaikka maatiaiskissat kuulemma rotukissoja terveempiä ovatkin. Nannan kanssa ei olla käyty sairastamisen takia kertaakaan lekurissa. Ainoa asia mistä nuo tyypit ovat tuossa tekstissään oikeassa ihan satavarmasti on se että suurin osa maatiaisista ja kotikissoista on mitä ihanimpia otuksia. Niin kuin nämä meidänkin ovat.

Ps. näin rauhallisia lemmikkejä kotikissoista ja maatiaisista saa:4 kommenttia:

 1. Onhan leijonakin varmasti leppoisa ja laiskanpulskea, kun viettää noin 20 tuntia vuorokaudesta loikoillen ja nukkuen... ;)

  VastaaPoista
 2. :D Noi maikkarin tyypit vois kyl mun puolesta ottaa lemmikiksi leijonan, ei ehkä sitten enää kirjoittelisi potaskaa nettiin. En enää pysty menemään sinne ruokapuolelle kun alkoi ärsyttään ne kissalle terveelliset hiilihydraatit...

  VastaaPoista
 3. Häh? Ai maatiainen ja kotikissa ei ookaan sama juttu? Ihmeellistä. Uskoisinko?

  VastaaPoista
 4. Ei kannata mitään mitä maikkarin lemmikkisivut kirjoittaa niin tosta vaan niellä. Itse oon aatellut ja luullut että maatiainen voi olla kotikissa, mutta kaikki kotikissat eivät ole maatiaisia, eli näitä vapaasti luonnossa lisääntyneitä tietyn tyyppisiä kissoja. Ainakaan ne joissa on selvästi rotukissaa mukana. Eli Aada on maatiainen, Aamos ei, kun sen kropassa ja naamassa on aika selvästi rotukissaa jossain polvessa, kummatkin on joka tapauksessa kotikissoja.

  Väliäkö sillä loppupeleissä miksi ihmiset keksii kutsua ja millä leimoilla, kunhan on kissa.

  VastaaPoista