perjantai 2. joulukuuta 2011

Uudet varusteet näyttelyssä

Kissanäyttelyssähän pärjää vähemmälläkin tavaralla, mutta jostain syystä ihmiset shoppailivat aikalailla ennen Turun näyttelyä. Yksi hankinta oli aikaisemminkin esitelty kangasteltta. Kun päätimme ottaa vielä Aadankin mukaan, ostimme kaksioteltan lisäksi yksiön. Periaatteessahan kolme kissaa saa laittaa näyttelyssä duohäkkiinkin, mutta kun Aamos on aika iso kissa, halusin että kaikilla on varmasti kivasti tilaa. Päätin siis käyttää hyväksi jokaiselle kissalle näyttelypaikalla annetun tilan ja askartelin yhdestä duohäkistä ja yhdestä yksiöhäkistä sellaiset, että ne voi halutessaan yhdistää tarranauhalla. Tämän ompelutyön tein tietenkin kissanäyttelyyn valmistautumisperiaatteen mukaisesti siinä yhdeltä aamuyöstä edeltävänä iltana. Työnjälki oli sitten sen mukaista, mutta kesti sentään. Noita kolmoishäkkejä saa netistä ulkomailtakin valmiina tilattua, mutta silloin ne ovat todella hintavia. Tein häkeistä sellaisia että ne voi erottaa toisistaan väliseinillä, jos kissat eivät jaksa toistensa seuraa (jos sellainen ihme meidän kissoilla ikinä käy) tai yhdistää isoksi kolmioksi, jossa kissat voivat vapaasti liikkua. Askartelin häkit kuitenkin niin että niitä voi myös käyttää erillisinä yksiönä ja kaksiona, jos joskus mennään vielä vain yhden tai kahden kissan kanssa näyttelyyn. Ja kyllä kissoilla aika paljon tilaa tällä virityksellä olikin:

Vasemmalla kissojen hengauspaikka jossa oli pesä ja lelut, keskellä yksi riippumatto ja ruokakupit, sekä oikeassa reunassa vessa. Välillä oleskeltiin kaikkialla häkissä, mutta aika paljon aikaa meni ihan yhdessä kasassa...

Kevythäkkien käytöstä keskusteltiin jossain vaiheessa kissamaailman keskustelufoorumilla ja joku näyttelykävijä nillitti että kissoja ei näe hyvin näistä tämäntyyppisistä kevythäkeistä. Kyllähän kevythäkit vähän telttamaisia ovat, mutta itselleni omien (ja kasvattajan) kissan hyvinvointi menee kyllä sen edelle että näkeekö näyttelyssä vierailevat ihmiset meidän kissat tarpeeksi hyvin. Näistä kangasteltoista kun voi tehdä kissoille niin viihtyisiä kuin itse jaksaa, häkkejä käyttäessä ihmiset eivät yleensä verkon läpi mene kissoja koskemaan ilman lupaa ja kissat itse viihtyvät selvästi paremmin kotoa tutussa teltassaan. Jos niitä kissoja haluaa nähdä paremmin, voi mennä katselemaan arvostelua, jossa kissat ovat tuomarin pöydällä. Me käytetään jatkossakin kangastelttojamme, koska kissat niistä enemmän pitävät kuin avoimemmista metallihäkeistä.

Sen verran oltiin kuitenkin näyttelykävijäystävällisiä että laitettiin pienet esittelykyltit häkkiin kiinni. Meinasin askarrella ne itse, mutta sitten ajattelin että niistä tulee omilla kätösilläni niin järkyttäviä että miksi yrittää itse kun saa valmiinakin ja tilasin ne täältä. Näissäkin kylteissä on tosin teksti "ethän koske", koska jotkut ihmiset ovat niin idiootteja että lääppivät vieraita kissoja ilman lupaa näyttelyssä... Kylttien kuvat ovat sarjismaisia mutta oikeastaan aika näköisiäkin:

Ai mää vai?

Livenä vielä komeempi, eiks jeh?

Puuhkahäntä, check!

Kyllä näille hankinnoille toisaalta muutakin käyttöä tulee kuin näytelmät, tuo kevythäkki on kätevä automatkoilla kun sen voi virittää taakse vessan kanssa ja kissoillta on rennompi ja isompi matkustuspaikka kuin pelkkä oma kuljetuskoppa. Tähän päätämme kolmen koplan näyttelyhankintakatsauksen :)

5 kommenttia:

 1. Oot Saara eri etevä jos itte väsäsin yhdestä sinkusta ja duosta kolmion! Nuo kyltitkin on oikein hienot :D.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kyltit ja hieno kolmio! Kiitos myös kylttilinkistä, olenkin pohtinut, millainen valikoima noissa oikein on, kun näyttelyssä joka kissalla näkyy olevan liki täydellisestä mätsäävä rotukylttinsä :D

  VastaaPoista
 3. Mäkin olen tilaamassa yksiö sturdin jouluksi "itselleni" lahjaksi. Sille tulee kuitenkin vähintään kotikissanäyttelyissä käyttöä.

  Tilavalta kyllä tuo kolmio näyttää vaikka kisut samassa läjässä lojuvatkin :)

  VastaaPoista
 4. Eve: No siis oikeastihan olen ihan surkea käsitöissä, tohon vaan ompelin paksuinta mahdollista tarranauhaa vaan vähän jokapaikkaan, niin hökötys pysyy kasassa :D

  ella:Eipä kestä, juu tuosta linkin paikasta saa valita itse kissan rodun ja kuvion, joten saa just sen omanlaisen kissan näköisen :)

  Naukulan Mamma: Kiitos, ja aika hauska sanaleikki :D

  KittyCatCat: Juu koko oli kyllä hyvä, kissatkin tykkäsi kun vähän voi käppäillä ja tutkia ihan häkissäkin...

  VastaaPoista