keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Vessapostaus vol 3: vähemmän jouluista askartelua

Muut bloggaajat askartelevat joulukoristeita ja tekevät joululahjahankintoja, meidän postaus käsittelee taas mitäs muuta kun kissanvessoja... Nyt meillä on nämä vessanhankinta ja -vaihtoviikot toivottavasti ohi. Tällä hetkellä meillä on neljä vessaa, jotka ovat vähän erilaisia ja erikokoisia, sekä eri paikkoihin tungettuna. Määrään minä ja ne käyttäjät ovat nyt tyytyväisiä. Suositushan on usein että ainakin niin monta kissaa kun on käyttäjiä, sekä mahdollisesti yksi ylimääräinen. Meidän kissoilla on välillä ollut kaksikin vessaa, ja kyllä meidän kolmikko sillä määrällä pärjäsi, mutta nämä uudet vessat on innolla otettu vastaan. Siivouskin helpottuu kun "tavara" jakaantuu tasaisemmin. Vanhat vessat jotka meille eivät vain sopineet, lahjoitettiin Aamoksen ja Aadan kohtalotovereille eli kodittomille kissoille. Pääsivät siis hyötykäyttöön ja löytöeläinpaikat eivät varmaan ole niin tarkkoja siitä meneekö osa pissasta ihan vähän läpi reunoista tai miltä ne näyttävät ulkoisesti.

Pitkien pähkäilyjen jälkeen jätimme monen (mm. Elsafionan) suositteleman booda-vessan, eli tämän, ostamatta:

Tuo Booda on mielestäni ihan nätti vessalootaksi, mutta se vie portaiden takia aika paljon tilaa, ja silti käyttötila Aamoksen kokoiselle kissalle olisi ollut vähän liian pieni. Lisäksi eri käyttäjäkokemuksien googletuksen tulos oli että kalliista hinnasta huolimatta tuokin voi päästää reunasta nesteitä läpi. Joten ostimme sitten toisen Gimpet-vessan zooplussalta. yhdeksäntoista ja ysiysi, tai jotain sinnepäin. Tämä vessa on nyt useiden kuukausien käytön jälkeen yhä käytössä, ja se on yhä käytettävyyden kannalta parhaita vessoja mitä meillä on ollut. Siinä ei ole mitään ylimääräistä kuten ovia tai kahvoja, mutta itse pidänkin tuollaisesta riisutusta simppelistä vessasta. Näyttää vähemmän rumalta. Oma hyvin henkilökohtainen mielipiteeni on että kissanvessoissa ei ikinä pitäisi pitää ovia muutenkaan. Kaikki hiekat (paitsi kristallihiekka) pölyävät aina hivenen, joten kissa joka on pienessä suljetussa tilassa saa salettiin jotain hengitysteihinsä jos joutuu kuopsuttelemaan niin ahtaassa suljetussa tilassa kuin kissanvessa. Jos oven ottaa vessasta irti, ilma vaihtuu edes vähän paremmin, ja kaikki hiekkapöly ei pyöri vaan sen vessan ilmassa.

Mutta takaisin asiaan. Tämä vessa on myös helppo putsata, kansi vain nostetaan ylös ilman mitään nipsuja tai muuta. Reunat eivät myöskään päästä mitään lattialle asti, kerran viikossa pyyhin reunojen urat mahdollisista roiskeista ja se on riittänyt. Lähes kokonaan vuotamaton vessa siis. Värivalikoimahan näissä on aika järkyttävä, ja muovinpinta on vielä sellainen ruman ja halvan näköinen. Tämän takia meillä harrastettiin vähemmän jouluista vessa-askartelua:

Ennen kuva (kyllä meillä joskus irtohiekkoja siivotaankin, mutta ei vissiin tätä kuvatessa):


Jälkeen kuvat:Vessat maalattiin mustalla ja valkoisella spraymaalilla. Kuvasta sitä ei ehkä niin hyvin näy, mutta varsinkin mustasta tuli oikein kivan näköinen. Nämä ovat meidän isoimmat vessat, kumpaankin menee yli 20 kiloa kissanhiekkaa kerralla, mutta kun eteisen vessa on valkoinen kuten seinätkin, se uppoaa edes jonkin verran ympäristöön. Musta vessa on huoneessa jossa huonekalujen värit ovat ruskeaa ja mustaa, joten sekään ei hirveästi hyppää esiin muiden tavaroiden seasta. Eteisen vessa on aseteltu niin että sisäänkäynti on seinään päin, ja hiekat eivät siis näy ihmisille. Osa kissattomista vieraista onkin luullut tuota joksikin penkiksi ja yrittänyt istua sille kengännauhoja sitomaan.

Taidan jättää kaksi muuta vessaa seuraavaan postaukseen, niin että taas saa kirjoittaa aina yhtä mielenkiintoisesta aiheesta eli kissanvessoista. Itse ainakin (melkein) kihisen innosta, sillä meille tuli eräs ylihinnoiteltu mutta trendikäs vessa noin viikko sitten, joten käyttäjätestit ovat kohta valmiina...

6 kommenttia:

 1. Kappas, meillä tuunattiin juuri tänään uutta kissanvessaa :D Nuo teillä olevat vessat näyttävät oikein hyvin "maastoutetuilta" noin maalattuna. Mikä lie siinäkin, että kaupalliset kissatavarat ovat usein varsin "erikoisen" tyylisiä aina hiekkiksistä kiipeilypuihin...

  VastaaPoista
 2. Jes, vessantuunaus, uusi trendiharrastus :D Odotan innolla valokuvaraporttia.

  Kissankrääsävalmistajat ovat jostain saaneet päähänsä että kaikki kissatyypit rakastavat mahdollisimman rumia ja tyylittömiä kissakrääsiä?

  VastaaPoista
 3. Aa- vihjaatko, että suunnittelijoina olisi siis radikaaleja kissanvastaisia äärikoiraihmisiä? :D

  VastaaPoista
 4. Tottakai, mikään muu ei selitä sitä vuotavien vessojen ja heiluvien sysirumien kiipeilypuiden määrää :D Ääriradikaalit koiraihmiset tai kissavihaajat siellä nauravat partaansa että taas saa kissatädit luututa kun tän vessan ostaa.

  VastaaPoista
 5. Meillä joudutaan pitämään vessaa keittiössä ja meillä olikin joskus ihan kiva ratkaisu,

  http://paavoharmi.blogspot.com/2009/11/uusi-puucee.html

  mutta sitten nuo alkoivat pissaamaan seinille ja kun tuolla sisällä oli vain tavallinen laatikko niin eipä tuo toiminut.

  Ja nyt on sitten tavallinen katollinen loota, joka on toimiva, mutta ei kovin hieno. ;) En ymmärrä miksei hienoja vessoja voida tehdä kohtuuhintaan, koska eihän se oikeasti ole vaikeaa tai kallista valita esim. neutraalin ja kauniin väristä muovia ja tehdä niistä laatikko!

  VastaaPoista
 6. Voi, ja niin hienosti oli ihmiset miettineet ja sitten toiset ruikkii seinille :D

  Ehkä teidänkin pitää mennä spraymaalikauppaan? Kolme kerrosta ja saa just sen värisen vessan kun haluaa...

  VastaaPoista