tiistai 13. joulukuuta 2011

Viikonlopun synttärit

Meillä on vähän hassusti sekä miehen että Nannan synttärit todella lähellä toisiaan. Viikonloppuna vietimme sitten pienellä kaveriporukalla kummankin synttäreitä. Hieno kutsumme ei onnistunut pelottamaan vieraita, lähes kaikki kutsutut saapuivat:

Juhlatamineet kuvassa vain Nannalla ja miehellä, koska juhlakaluja ovatkin.

Nanna oli aamusta lähtien aikamoinen party cat, saattoi tosin johtua juuri sopivasti alkaneesta kiimasta. Vieraat saivat jonkinlaisen ääninäytteen siitä millaista on elää perheenlisäykseen valmiin itämaisneidin kanssa, eivätkä varmaan ihan heti harkitse sijoituskissoja :D Nannan juhlinta muistutti jo sarjakuvan party cattiä:


Jotenkin olin kuvitellut että Nannan kiima vähän rauhoittuisi kun on kymmenen vierasta tyyppiä yhtäkkiä omassa olkkarissa, mutta vieraiden saavuttua Nanna jatkoi huutelua ja kävi haistelemassa jokaisen  uuden ihmisen vuorotellen. Tarkasti varmaan ettei yksikään vaan ole ihmisen valepuvussa oleva kolli. Muutenkin kissat sietivät yllättävän hyvin vieraita kodissaan. Makkarin olimme rauhoittaneet vierailta vaan kissoille, niin että kattimuksilla oli oma rauhallinen paikka minne vetäytyä. Aika paljon kissat kuitenkin halusivat olla samassa tilassa ihmisten kanssa. Aada oli hauskin, kukaan ei saanut koskea, mutta Aadan piti saada kaikki haistella, ja yllättäen Aada olikin se joka eniten seurusteli vieraiden kanssa. Nanna ja Aamos kävivät hakemassa ylhäisesti rapsut ja vetäytyivät yhteisille päiväunille makkariin. Siis Nannan huutonäytteen jälkeen tietenkin. 

Monen kissan kanssa elävänkin huono kissatietämys ei kyllä ikinä lakkaa hämmästyttämästä minua. Nytkin yksi vieraista kommentoi Aadaa arkajalaksi, vaikka toinen hengaa tuntikausia keskellä olkkarin mattoa 10 uuden ihmisen ympyröimänä... Aada nyt vaan on kissa, joka ei erityisesti halua että tuntemattomat lääppivät sitä, ei Aada kumminkaan vieraita sen enempää jännitä. On vain hitaasti lämpiävää sorttia, mitä vieraiden rapsutuksiin tulee. Ihan ok reaktio kissalta omasta mielestäni, mutta jotkut vissiin ihmettelevät kun ei heti syliin hypätä.

Lahjojakin tuli, tottakai. Nanna ja mies saivat yhden yhteislahjankin, kauniisti koristellun punaviinipullon. Tämä tosin taitaa jäädä ihan ihmisten nautittavaksi:


Omilta ihmisiltään Nanna sai uuden huiskan ja kuivattuja kaloja, joka on herkku josta kukaan muu meidän kissoista ei oikein välitä, niin niitä tulee harvemmin ostettua. Isommat lahjat nyt skipattiin, koska kissoille on tullut tehtyä aika paljon muitakin hankintoja viime aikoina, osa tosin on vasta suunnitteluasteella. Koko porukka esim. saa jossain vaiheessa joululahjaksi tällaisen:

6 kommenttia:

 1. Jestas! Tuollainen kissakeinu olisi takuuvarma hitti meilläkin. Askarruttaa vaan se, saako kattoon ruuvattua niin tukevan koukun, että se kestää kaikkien kolmen painon :D

  VastaaPoista
 2. Itse meinasin että tuo laitetaan meillä seinään kiinnitettyyn koukkuun. Saa vähän enemmän ruuveja kiinni... Tuon firman nettisivuilla oli kuva jossa perheen koirakin oli innostunut hyppäämään kissojen seuraksi keinuun, joten teillä kyllä voisi olla aika käytössä oleva keinu, jos myös hauvat keksivät idean :D

  VastaaPoista
 3. Mainion näköinen tuo keinu! Olen varma, että Unna pelkäisi tuollaista kuollakseen, mutta blogin perusteella voisin kuvitella tämän olevan teillä hitti :)

  On muuten mainittava, että Unnakin todettiin tupareissa arkajalaksi, vaikka typy hengasi (vapaaehtoisesti) koko juhlien ajan ihmisten kanssa samassa tilassa, kävi nuuhkimassa kaikkien lahkeita ja puskikin joitakuita valittuja. Ilmeisesti kissa on monien mielestä hyvin arka, jos se ei ole kaikkia kohtaan sydämellisen muokattava "lapanen".

  VastaaPoista
 4. Yritätkö ella vihjata että meidän katit on vähän villimmän puoleisia? :D

  Ja eihän sitä ikinä tiedä, mutta veikkaisin kyllä myös että sopii tänne hyvin, kun nää tykkää kiipeillä pomppia ja nukkua pehmeällä, ja tuossa tulisi ne kaikki. Lisäksi tuon saa tungettua melkein minne vaan, kunhan laittaa koukun oikeaan paikkaan. Vie toivottavasti vähemmän tilaa kuin meidän kiipeilypuut...

  Aamos tosin tulee tuota varmasti haistelemaan hyvin epäilevästi ensimmäiset puoli tuntia, mutta kun huomaa että tyttökissat uskaltaa niin menee kans messiin :D

  VastaaPoista
 5. Ei suinkaan villejä - atleettisia ja akrobaattisia! ;)

  VastaaPoista