sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Pallit pois Porissa

Huomasin että Facebookissa on tällainen kampanja: http://www.facebook.com/events/306182949430007/ Tarkoituksena on siis Porissa kastroida mahdollisimman monta kissaa mahdollisimman halvalla. Neitikissatkin saa kuulemma osallistua ja rokotuksetkin voi laittaa samalla kuntoon. Hippasen vylgääri nimi kampanjalla, mutta hyvä idea ehdottomasti. Suomessakin tuntuu olevan aika monta paikkaa, jossa kissojen annetaan lisääntyä vapaasti. Nyt kun näin halvalla saa hommat hoidettua, niin ei pitäisi ainakaan rahasta olla kiinni. Onneksi tällaiset kampanjat tuntuvat yleistyvän, viime aikoina on ollut näitä enemmänkin. Eri asia on tietenkin että tavoittaako tieto leikkauskampanjoista ne ihmiset, joiden mielestä kissan leikkaus ja rokotus on "liian" kallista... Usein ihmettelee miksi Suomessa vuodesta toiseen maatiaiset vaan sikiää ja emoja ei leikata, vaikka esyt ovat täynnä kissoja joita kukaan ei halua. Varmasti pääsyy on niissä ihmisissä, jotka eivät leikkaa maillaan asuvia kissoja, mutta yllättävää on tietysti törmätä niihinkin ihmisiin jotka ovat sitä mieltä että kissan leikkaaminen on jotenkin väärin kissaa itseään kohtaan. Kyllä kun meidänkin kissoja katselee niin huomaa että huolettomampaa se elämä on leikattuna.

Todisteena vielä että haaremi ei ole niistä palleista kiinni, Aamos ja meidän kaunottaret:

Hyvät on päikkärit, kaveri kummallakin puolella.

 Pesupalvelukin pelaa, tytöt pitää mun masukarvat suorassa.

 Eli nou hätä vaikka joutuisikin tonne Porin tapahtumaan, kyllä sitä naisseuraa voi silti riittää.

Tunnen pariskunnan jonka nainen halusi rotukissan pennun ja ehdottomasti uroksen. Mies oli sitä porukkaa joka kauhisteli että hän ei pysty katselemaan kun oman katon alla joku kastroidaan. Nainen osti kasvattajalta varhaissterilisoidun pennun, eli sellaisen joka leikataan ihan pentuna kasvattajan luona, joten mitään ei leikattu miehen katon alla. Ja kaikki olivat tyytyväisiä :D

8 kommenttia:

 1. Mua niin raivottaa ihmiset jotka käy ulisemaan palleistaan kiinni pidelleen (kyllä, useimmiten nimenomaan miehet) ihan kuin kissojen sterilointi veisi heiltä jotain. Aina on mielessä vain minä itse ja minun munat. Miettisivät hetken sen kissan kannalta. Ja sitäpaitsi ei olis ihan huono idea steriloida muutama älyvapain prosentti ihmisistäkin.

  VastaaPoista
 2. Hyvä on näyttää todistusaineistoa hurmaamisesta ilman pallejakin! :D

  VastaaPoista
 3. Zepa: Se on jännä kun tää pallien menettämisen pelko tuntuu olevan just enemmän miesten juttu, harvoin kuulee että naiskissanomistajat itkevät kissojensa menetettyjen munasarjojen tai kohdun perään...

  Naukulan Mamma: Juu, Aamos on hurmuri pallottomanakin :D

  VastaaPoista
 4. Aamoksellahan tosin on ihan omat pallonsa...Ne taisivat koristaa joulupuutakin?

  VastaaPoista
 5. Ehdottoman kannatettava kampanja! Kodittomia on jo aivan tarpeeksi. Ainoa miinuspuoli pallittomuudessa on ehkä se, että kisu voi lihoa liikaa, jos ruokinnan kanssa ei olla tarkkana.

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä Zepan kanssa. Ehkä sitä ei näin pallittomana itse tajua, mikä hemmetin riemu ne kuvittelee kissalle olevan, että olo on jatkuvasti rauhaton ja mirrinkaipuinen? Osahan ei tosiaan jollotuksiltaan juuri syömäänkään jouda.

  Sitä paitsi, tytöt tykkää, kun ei riehu; Aamos on ihanan autuas esimerkkitapaus :)

  VastaaPoista
 7. Pohjoisessa lähellä lapsuudenkotiani kävimme perhetutun luona kylässä. Heillä oli kaunis noin puolivuotias valkokilppari tyttö jolla oli upea puolipitkäkarvainen turkki.

  Kysäisin siinä ohimennen ovatko ajatelleet kissan leikkauttaa ennen kuin se kantaa jo ensimmäisiä pentujaan. Kyse on siis perheenäidistä jolla on 4 lasta ja navetta, koira ja kissa joka liikkuu ulkona vapaasti.

  Menin ihan sanattomaksi kun vastaus oli, ettei kissaa voi leikkauttaa koska se on niin kallista! Samalla kun joulusta päihtyneet lapset leikkivät uusilla ihmevempaimilla ja puhelimilla joista jokainen oli varmasti kalliimpi kuin maaseudulla tehty kissan sterilointileikkaus.

  En osannut jatkaa keskustelua ja se päättyi siihen että "pillerit tolle kissalle laitetaan". Parempi kai sekin... Mutta... Ajattelin sitten kotimatkalla että arvo-asiat on aina vaikeita, mutta tässä ne törmäsivät niiin rutisten että minäkin menin sanattomaksi.

  Lulu steriloitiin kahden kiiman jälkeen ja sen pitäminen olisikin niiden perusteella ollut täysin mahdotonta ilman leikkausta. Ja 5,5 kk iässä isokoinen Lea (3,5 kg) leikattiin ennen kiimojen alkua ja Lotta tuli mulle 16 viikon ikäisenä jo steriloituna pikkuohjuksena.

  Joten näistä yhteisistä vuosista noin 3-4 päivää on yhteensä jouduttu miettimään kissojen sterilointijuttuja.

  VastaaPoista
 8. Naukulan Mamma: Jep, niistä kuusen palloista oli tosi paljon iloa.

  S: Meilläkin on Aamos aika ruokaa arvostava yksilö, mutta onneksi on ihmisten kyttäys pelannut :D Virtsavaivatkin tuntuu olevan leikatuilla kissoilla yleisempiä, tiedä sitten jos liittyvät painoon...

  Ella: Nannallahan menee ruokahalu vain kiimassa, mutta voin kuvitella miten kolli joka on jatkuvasti "kiimassa", voi olla aika hoikassa kunnossa jos sitä pitää hirvittävän kauan leikkaamatta...

  LL: Tollaset tarinat on aina hirveitä... Ei taida muuten tuo nainen tietää että ei se kissa hirveän vanhaksi elä jos se syö vuosikaudet pillereitä ja ei ikinä tule tiineeksi. Aika varmasti tulee kohtutulehdus joka hoitamattomana tappaa... Ihme logiikka kun ei ne pilleritkään ilmaisia ole ja niitä varten pitää käydä lekurilla! Halvemmaksi tulisi sterilisaatio...

  VastaaPoista