tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tapettituomaristo hyväksyi

Olemme tällä hetkellä virallisesti kahden asunnon loukussa, tosin ihan tarkoituksella ja vain kuun loppuun. Tämä oli ehkä nerokkain keksintö ikinä, huomattavasti helpompi hioa lattioita ja maalailla, kun ei tarvitse pohtia mitä sirkkeliä tai muuta tappavaa ja terävää tai myrkyllisen tappavaa kohti joku kissoista on salaa seilaamassa... Kissat ovat antaneet oman panoksensa remonttiin. Tai no Aamos on lähinnä koisinut:

Annan panokseni olemalla söpöä silmänruokaa väsyneelle ihmiselle.

Mutta tyttöporukka auttoi suuresti kun pohdittiin vielä viimeisiä tapettivalintoja. Värikin muuttui vihreästä kiurusta keltaiseksi.

Hyväksymme! T: Tapettituomaristo telkun päältä

Pari kertaa noita tapetteja tuijotellessa on kyllä juolahtanut mieleen, että kannattaako kissatalouteen, jossa on vielä itämainen paperirakastaja, hommata perinteisiä paperitapetteja. Elättelen sellaista toivoa että tämä toimii, koska meidän kissat ovat aina raapineet mattoja ja yksittäisiä raapimisjuttuja, eivät seiniä. Sekä veikkaisin että nyt kun seinillä ja lattioilla ovat nämä mallipalat pyörineet, on Nanna saanut tarpeekseen perinteisen, mutta onneksi myrkyttömän, paperitapetin mausta.

Ai pala puuttuu tosta toisesta mallitapetista? It wasn't me!

Nämä mallipaprut ovat kyllä olleet hyvin ahkerasti testitiimimme käsittelyssä, erityisesti Nannan, ja ovat yllättävän kestäviä. Siis kunnes haukataan, kynnet ovat kestäneet ihan hyvin, haukkua ei tietenkään kestä jos kulmasta revitään... En voinut edes arvata miten paljon paperipala seinässä voi kissoja kiinnostaa. Kun ne lähtivät toiseen paikkaan, Nanna tassutti vielä jääneitä paperin ja teipin palasia. Tässä Nanna näyttää miten tapetin pala tapetaan:

Väijytys

Tassutus

Loikka

Viimeinen hyökkäys

Ja tapetti on maassa, kuollut, revitty seinästä sekä kaput!

Ja loppuun ihmiset antavat vielä vinkin miten saa tehtyä muuttamisesta vielä hauskempaa: osta satkulla kissanhiekkaa, kun muuttaessa on aina niin vähän kantamista muutenkin. Meillä on siis ollut tapana ostaa niitä mustin ja mirrin satkulla seitsemän säkkiä extreme classic tarjouksia, koska silloin yhden säkin hinnaksi tulee vain 14 ja rapiat, mikä on usein halvempaa kuin zooplussalla tai muissa nettikaupoissa. Tarkoituksena oli käyttää hiekat loppuun vanhassa kämpässä ja ostaa uuteen sitten uusi satkun satsi, mutta tottakai hiekka loppui kuukausi ennen muuttamista ja oli pakko ostaa sitä hiekkaa sitten kuiteskin. Tulipa vähän taas muskeleita treenattua tällä kasalla (kun on tämä muutto ja remontointi ollut muuten sellaista rentoa istumista):


Ja tarkkasilmäisimmät varmaan huomaavat ettei edes saatu sitä saakelin extremeä, kun se oli loppu. Ostettiin sitten satkun tarjous compact care'iä, joka on vähän halvempaa eli sitä sai satkulla vielä enemmän. Jes, lisää kannettavaa! Pitkästä hajun ehkäisemisestä ei vielä oikein voi sanoa, mutta toistaiseksi vaikuttaa aika samalta kuin classic, vaikka halvempaa olikin. Vähän hienojakoisempaa ehkä, mutta pölyäminen ei ainakaan silloin haittaa kun vessa on paikassa, jossa ilmanvaihto toimii. Paakut kans kivat, ja on oikeasti hajusteeton. Saatetaan siis ostaa toistekin. Eli joskus kuukausien päästä, tällä satkun satsilla pärjää aika hyvin aika kauan. 

Itselleni tuo hiekan hajusteettomuus on tärkeä juttu, kun hengitysherkkänä hajustetut käy nenään, ja haluan että kissoilla on mahdollisimman lajityypillinen ja kiva vessapaikka. Ja hienoon tavalliseen hajusteettomaan hiekkaanhan kissa luonnostaan pissaisi, jos luonnossa villinä aavikolla (tai puistossa lähellä lasten hiekkalaatikkoa) olisi. Olen viime aikoina kiinnittänyt huomiota siihen että extremen hajusteeton joskus haisee ihan hippasen hajusteelle, ja sama ongelma pahempana oli ainakin jossain vaiheessa meidän aikaisemmassa suosikissa, eli ever clean hiekassa. Tiedä sitten johtuuko ongelma siitä että hiekat tehdään jotenkin samoilla linjoilla kun hajustetut, mutta jos extreme tulevaisuudessakin haisee vienosti muulta kuin hiekalta, siirrymme ehkä kokonaan tähän compact care -hiekkaan. Onhan se halvempaakin kilohinnaltaan.

Tulipa pitkä juttu akselilla tapetista kissanhiekkaan, syytän remonttiväsymystä. Jos seuraavassa postauksessa mainitsen vielä tapetit, on tulossa todennäköisesti raportti siitä miten paljon Nanna tykkää syödä tapettia seinästä :D 

7 kommenttia:

 1. Meillä oli isohko ongelma siitä mistä saadaan tuttua EverCleanin hiekkaa uudella paikkakunnalla. Onnekseni Mustin ja Mirrin verkkokauppa tulee tässä vastaan. Tilasin kertarysäyksellä neljä 10 kg laatikkoa. Eilen tuli ilmoitus että hiekat olisivat noudettavissa paikallisen matkahuollon toimipisteessä. Ostohintaa tuli postikulujen (4,90) kanssa 76,50 €.

  Pidän kauppaa varsin edullisena sillä Pirkanmaalla ostin hiekat Faunattaresta hintaan 22 €/ltk lähimmän liikkeen ollessa 20 km päässä. Nyt laatikkohinnaksi tuli 19,30 € ja hakumatka on vain 1,5 km.

  VastaaPoista
 2. Hei! Valaiskaapas nyt hyvät ihmiset minuakin tuosta kissanhiekka-asiasta. Siis onko esimerkiksi tuo EverClean halvempaa tai parempaa kuin tavalliset kaupasta ostettavat hiekat! Meillä on kolmen kissan hiekat ostettu aina vain paikallisesta Prismasta ja ihan Rainbow-merkkinen on meillä hyvin kelvannut. En ole älynnyt vertailla sitä mihinkään netistä tilattaviin hiekkoihin, mutta lukisin mielelläni, miksi te niitä tilaatte?

  VastaaPoista
 3. Olen pari kertaa vahingossa ostanut hajustettua hiekkaa ja toinen taisi olla vielä laventeli! En tykännyt!

  Meilläkin on ollut EC:tä, kun lähimmässä eläinkaupassa saa tietyn määrän jälkeen yhden ilmaiseksi ja hiekka on ajanut asiansa eli paakkuuntuu ja pitää hajut ! En ole sen enempää sitten tehnyt vertailuja.

  VastaaPoista
 4. L-L: Sama se on meilläkin, mistä saadaan järkevään hintaan ja vähällä kantamisella, niin sieltä ostetaan. Pientä on kissanomistajan ilo välillä kun löytää oman hiekkansa tarjouksesta :D

  mama: Mun on itse asiassa pitänyt tehdä postaus jossain vaiheessa meidän hiekkamerkkien kokeilusta :D Noi eläinkauppojen paakkuntuvat hienojakoiset mikrohiekat ovat kyllä laadultaan tosi paljon parempia, kun niistä tarvitsee ottaa vain paakut pois ja vaihtaa koko hiekka aika harvoin.

  Meillä on ollut rainbowta, ja oli mielestäni parempaa kuin monet muut markettihiekat, mutta alkoi haista koko hiekka selvästi nopeammin kuin esim meidän normi hiekka extreme classic. Itse en pidä markettihiekasta kun sitä kuluu niin paljon enemmän, koko ajan on oltava koko hiekkaa vaihtamassa, ja se tarkoittaa enemmän kantamista...

  Me ostetaan mustin ja mirrin paljousalennuksella iso satsi tai zooplus.fi paikasta, ja kummastakin saa hinnaltaan aika lähellä markettihiekkaa, mutta säästöä varmaan tulee vielä enemmän siitä että kulutus on paremmissa hiekoissa niin pientä verrattuna markettikamaan.

  Heidi: Ec on meidänkin suosikki, en usko että vaikka kuinka vertailisi löytyy parempaa, mitä nyt jotain omia henk.koht. mieltymyksiä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos "valaisusta"! Nyt menee uudet hiekat kokeiluun...:)

  VastaaPoista
 6. Me ostettiin viimeksi myös tuota (Compact Care?) ja ollaan oltu tyytyväisiä. Jatkossa meillä mennään sen mukaan, kumpaa halvemmalla enemmän saa. :)

  Mitä tapetteihin tulee niin meillä on kiurut pysyneet seinillä - myös tuhovoimaisen pikkukissa-ajan. Yksi repsottava reuna löytyy mutta se on ihan ihmisten laiskuutta. Eikä sitäkään ole kuin rei'itetty. Toistaiseksi. ;)

  VastaaPoista
 7. mama: Onnea kokeiluihin :)

  H: Meillä on tosin ollut toi compact vasta vähän aikaa lootissa, mutta aika hyvältä toistaiseksi vaikuttaa, ostetaan kans ehkä uudestaan, varsinkin jos hinta pysyy halpana. Hyvä tietää että kiurut kestävät vaikka kissat vähän liikkuvaisempaa sorttia ovatkin :D Meillä ei kissat ole aikaisemmin seiniä raapineet, joten täytyy vaain toivoa että sama meininki jatkuu...

  VastaaPoista