keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Päivän tutkimusmatka

Jahas, parissa viikossa Aamos oppi avaamaan asuntomme jokaikisen oven, mukaanlukien siis väliovet, vessojen ovet sekä makkarin liukuovikaapistot (valkoinen karva siis taattu vaatteissa tulevaisuudessakin). Koska sisätilat on nyt valloitettu, on syytä siirtää tutkimusmatkat avarimmille vesille. Tässä Aamoksen ensimmäinen pihan tutkimusmatka, vaiheittain kuvattuna:

1. Yleinen pihan kartoitus epäilevällä asenteella, nurkkien taakse kurkittava, koska siellä voi odottaa kilttejä valkoisia karvapalloja syövä mörkö (tieteellinen nimi: carnivora albus hairimus cattus).

2. Sitten kun piha on todettu mörkövapaaksi, päästään hauskaan vaiheeseen eli etsitään just se kasa pihasta jonne ihminen ei halua ryömimään:

3. Sitten mennään sen kasan alle. Flexi solmussa ja ihminen ryömii kans mukana kasassa = tavoite saavutettu!


4. Sitten tulee tiukka paikka, vieraita ihmisiä OMG! Ja lenkki on loppu!


 Meidän kotikissojen käytös on oikeastaan ulkona aika erikoista, Aamos päästää sisätiloissa kenet tahansa ihmisen aika lähelle, jopa tulee syliin tutustuttaan. Aada taas on paljon varovaisempi sisällä. Ulkona puolestaan Aamos loikkii kaikkia pakoon, vaikkei lähelle edes tultaisi, mutta Aada vain leikkii ettei näe muita ihmisiä ja jatkaa ulkoilua.

Nannan ulkoilutavoista ei tänä vuonna ole vielä tietoa, koska viime vuodesta viisastuneina kokeilemme sitä ulkoilua vasta kun mittari on lähempänä kahtakymmentä. Tai kolmeakymmentä. Toistaiseksi Nanneli suorittaa luontotutkimuksensa tupakeittiöstä käsin, siellä on itämaiselle neidolle sopivaa mettää...

Tosin sitäkin paetaan välillä, kuvasta päätellen ainakin...

ps. Kaikkien pääkaupunkilaisten ainakin kannattaa tulla tänne eli lauantaina Petexpoon, kissa-agilitysta kuulemaan. Meidän kissoja en aio tosin itse paikalle viedä, koska muuttostressiä on vielä ilmassa, joten turha liikaa stressata, mutta eiköhän siellä muita suloisia aktiivikissoja ole paikalla.

7 kommenttia:

 1. Hei!
  Olipa todella hauska tuo Aamoksen tutkimusmatka! Mitä Nannalle viime vuoden ulkoilulla tapahtui?

  VastaaPoista
 2. Heh, siinä kävi Nannan kanssa aikoinaan näin:
  http://kolmenkissankopla.blogspot.com/2011/06/miten-opettaa-kissa-ulkoilemaan.html
  Eli neiti maukui kuin syötävä, jos lämpötila oli kahdenkympin puolella, kun tuli ne viime kesän hullut helteet niin yhtäkkiä ulkoilu oli tosi kivaa. Nannan karvan laatu on niin erilainen kuin maatiaisilla ja muilla kylmempiin oloihin tottuneilla kissoilla, että kovin "kylmällä" ei ulos mennä...

  VastaaPoista
 3. Ihana Aamos! Meilläkin ulkoilut alotetaan vasta lämpötilan huidellessa sitä kahtakymppiä, joten ymmärrän Nannaa. Jännä miten meillä simskut ei tahdo ulos, mutta itikset kyllä.

  Ootteko tulossa Tampereelle näyttelyyn toukokuussa? Tullaan sitten taas moikkaamaan :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on vaikea valinta, kun PetExpossa olis lauantaina agility ja sunnuntaina sitten kaikki tutut kissat. Kumpanakin päivänä ei oikein olis budjettia käydä, joten pitää nyt vielä harkita.

  VastaaPoista
 5. Tiina: Ei olla vielä päätetty, toukokuu on aikasta täynnä taas muita juttuja ja toivotaan Nannelle sitä vauvaprojektiakin alkavaksi... Jossain vaiheessa kyllä varmasti tullaan. Teillä on tollasia reippaita itispoikia selvästikin :D

  KCC: Liity pikapikavauhtia agikissoihin (pieni jäsenmaksu ja saa kaikkea juttujakin kun liittyy, lehteä ja esteohjeita) ja tule auttelemaan lauantaina niin voit ehkä saada ilmaislipun lauantaille, nettisivuilla ja facebookissa on lisätietoa ;)

  VastaaPoista
 6. Naukulan mamma: Todellakin! Ihminen onneksi pääsee tutustumaan välillä niihin teihin fleksin perässä raahautuen :D

  VastaaPoista