keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Raksuautomaatin esittely

Viime Zooplussan tilauksessa tuli uusi aktivointilelu, aka raksuautomaatti. Olimme miettineet tätä lelua jo vähän aikaa, ja sitten huomasin facebookin kautta että Misselläkin on jo omansa. Lelun idea on yksinkertainen, levyssä on reikiä, johon voi laittaa ruokaa, ja päälle laitetaan helposti irroitettavat kuvut. Kupujen läpi ei näy, mutta kissa voi haistella minkä kuvun alla on ruokaa. Ei vaikuta viikon jälkeen huonolta hankilta. Saman puljun tekemä kuin monelle tuttu activity-lautakin ja lelut ovat aika samankaltaisia. Helpohkoja ratkaista verrattuna moneen aktivointileluun, mutta eroavat monesta muusta siinä että nämä voi pestä astianpesukoneessa ja kumpaankin voi laittaa märkäruokaa ja lihanpaloja, joka näin pääasiassa barffaaville kissoille on tärkeä mahdollisuus. Lisäksi olen huomannut että jos aktivointilelua ei ole helppo pestä, meillä sen käyttö jää aika vähäiseksi...

Lelu otettiin vastaan kuten yleensä: Aada tajusi heti, Aamosta ja Nannaa piti opettaa käytössä vähän enemmän.

Yhdessäkään ottamassani kuvassa ei näy sisällä ollutta namia, koska Aada imuroi ne niin nopeasti.

Liikaa vissiin käytetty pyöriviä aktivointipalloja, kun välillä piti kokeilla jos pyörittämällä kupuja tulisi taas namia.

Tuon pelin ainoa ikävä puoli on se että käytön jälkeen pitää keräillä nuo seitsemän kupua ympäri kämppää, jos ei halua astua niiden päälle ja kaatua. Onhan tää helppo lelu, mutta toisaalta helpotkin lelut vaativat kissalta vähän tekemistä ruokaillessa, ja arkiruokailussa nämä helpot ovat kivoja, kun kaikilta meidän pikku laumassa onnistuu. Aadan kanssa on käytetty lelua myös uuden tempun opetteluun: laitan yhden kuvun alle Aadan lempilelun ja kun Aada etsii sen ja noukkii pois, saa namin. 

Meillä on muuten kissojen oksentelu vähentynyt näitä "syömishidastajia" käyttäessä. Varsinkin Nanna (vissiin aika tyypillisesti itiksille?) ja Aada, lempinimeltään raksupossu, ovat sellaisia kissamaailman bulimikkoja välillä että taitaa ruokailun pieni hidastaminen tehdä ihan hyvää tulevaisuudessakin.

7 kommenttia:

 1. Mainion näköinen lelu! Viimeksi kun tilailin tuolta, en tainnut edes tätä lelua huomatakaan. Meillä on tuo toinen, esittelemäsi activity-lauta ja myös tämä http://www.zooplus.com/shop/cats/cat_toys/miscellaneous/186668 Tuo esittelemäsi peli voisi hyvinkin olla harkinnassa vaikkapa seuraavaksi! Kovasti tykkään näistä peleistä juurikin pestävyyden takia. Muut eivät meillä olekaan suosiossa, mutta noista Cat Activityn peleistä syödään meillä joka päivä :)

  VastaaPoista
 2. Kyl pitää syödä hitaasti! Muuten ei hyvää seuraa... tulee yäks. Tiedän.

  VastaaPoista
 3. Mä olen tuota myös harkinnut, mutta vaikuttaa vaan niin helpolta, että tehokolmikko tyhjentää sen alta 10 sekunnin (okei ehkä hiukan liiottelin).

  Tällä hetkellä meiltä löytyy 7 aktivointilelua (joista 1 vielä odottaa kaapissa käyttöönottoa) ja alkaa tuntua, ettei enää pahemmin löydy hyviä tarpeeksi haastavia aktivointileluja lisää. Aktivointilaudankin kai saan ihmiseltä, jonka kesäsijaisena työskentelen tämän kuukauden.

  VastaaPoista
 4. Näyttää mukavalta! Mielestäni tuollaiset "ei liian vaikeat" pelit sopivat hyvin arkiseen raksutarjoiluun. Haastavampia pulmia voikin sitten puuhata erikoisherkkujen kanssa, jotta kiinnostus ongelmanratkaisuun kestää hieman pitempään.

  VastaaPoista
 5. Elina: Tämä taitaa olla aika uusi, ei ole ollut hirveän kauan valikoimissa. Ja hintakin oli mielestäni kohdillaan.

  Musta: Jep, sitä meillä ei aina muisteta...

  KCC: Juu on tuo helppo, mutta tosiaan jos ei laita esim. joka kuvun alle kamaa se vähän vaikeuttaa, kissa selvästi vähän miettii että onko tää huijaus vai ei, ja joko luovuttaa, irroittaa kaikki kuvut tai alkaa haistella mitkä kantsis irroittaa...

  ella: Samaa mieltä, meillä esim. jos Aamokselle alkaa arkiruokaa liian mutkikkailla viritelmillä tarjoilemaan niin toinen vaan turhautuu. Vaikeat pelit on sitten ekstraherkkuja varten ja yleensä niiden pohdinnassa tarvitaan ihmisen tukea :D

  VastaaPoista
 6. Itämaisten omistajana tunnistan hotkimisongelman... pitänee joskus sortua johonkin tuollaiseen aktivointileluun meilläkin :)

  VastaaPoista
 7. Satu: Itisten kanssa tulee tosin uusi lisähaaste, ovat välillä niin röyhkeitä että pöllivät toisten pyörittämiä raksuja. Olisi hauska nähdä miten isompi itis porukka näitä yhdessä osaa käyttää :D

  VastaaPoista