perjantai 10. elokuuta 2012

Mustia kissoja Hollywoodissa

Törmäsin netissä Mustan ja Harmaan ihmisen suositteleman blogin kautta aivan uskomattoman hauskoihin kuviin. Life-lehden kuvasarja Black cat auditions in Hollywood. Kun katsoo näitä kuvia niin oikeasti ihmettelen että yhdenkään kissan naama ei ole sähistysirvistyksessä, sellainen määrä kissoja yhdessä paikassa. Mutta kai sitä pitää osata käyttäytyä, jos haluaa näyttelijäksi. Viimeisissä kuvissa valittua näyttelijää vissiin jo opetetaan rooliinsa. Että siitäs saitte kaikki jotka väittävät ettei kissalle voi mitään opettaa, opetettiin jo 60-luvun alussa!


Kuvat jäivät mieleen ja googlailin lisää, koska halusin tietää mikä leffa on kyseessä ja voi miten hauska toinen yllätys löytyikään. Leffan nimi on Tales of Terror, ja ei mitä tahansa tales, vaan Edgar Allan Poen tarinoita. Elokuva pohjautuu mm. Poen novelliin nimeltä Musta kissa:

kuva: wikipedia

Elokuva oli helppo löytää netistä ja katsoin sen eilen illalla. Samaa novellia on käytetty pohjana monessa muussakin, enemmän aikaa kestäneessä ja vähemmän tahattomasti naurattavassa leffassa, esim. vuoden 1934 Black Cat'issä, jossa näyttelivät kauhulengendat Bela Lugosi Boris Karloff. Kyllä tämäkin elokuva oli ihan hauska katsoa, kissa esiintyi hienosti ja 60-luvun estetiikasta tykkäävälle oli ihan mielenkiintoinen, mutta alkuperäisestä tarinasta ei ollut niin paljoa jäljellä. Jos ei ole aikaisemmin lukenut, kannattaa kyllä erityisesti tutustua tuohon novelliin. Varsinkin jos tykkää kissoista ja pienestä kauhusta. Ja ei tykkää kissanvihaajista ;D

9 kommenttia:

 1. Ihmettelin joskus aiemmin itsekin noita kuvia. Harvinaisen järjestäytynyttä jonotusta! Kiva, kun selvitit vielä kyseessä olevan leffankin. Musta kissa menee lukulistalle.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia ja kiitos vinkeistä. Pitääkin vähän syksymmällä, kun koti kutsuu taas enemmän, ottaa vinkeistä vaarin! :)

  VastaaPoista
 3. Kurnau! Ihania mustavalkokuvia ja hämmästyttävän hyväkäytöksisiä koe-esiintyjiä :)

  En kestä juuri lainkaan kauhua, mutta minulle on silti jäänyt mieleen Stephen Kingin Cat's eye ("Paholaisen silmät"), jossa kissa kuljettaa katsojan läpi kolmen erilaisen tarinan. Omakohtaisesti pidin hauskana päätöstarinaa, sillä Unna tapaa nukkua öisin juuri rinnan päällä samoin kuin tarinan kissa.

  VastaaPoista
 4. Minäkään en ole suuremmin kauhun ystävä, mutta... taitaa päätyä lukulistalle!

  VastaaPoista
 5. Unohdettiin sitten sanoa, että Naukulassa on teille lempipaikka-haaste! Uudessa kodissa kun olette, niin lempipaikat pitää ehdottomasti tietää!

  VastaaPoista
 6. Kiva kun kävit katsomassa vinkkauksen. Musta Retronaut on niin huima blogi että koskaan ei ole tarpeeksi aikaa katsoa kaikkia juttuja mitä siellä on... tai sit pitäis poistaa kaikki muu rss-lukijasta! :-D Kiitos leffavinkistä myös.

  VastaaPoista
 7. Mindy: Hauska miten tuo kiltti jonotus juuri aiheuttaa kuvissa eniten ihmetystä :D

  Heidi: Noi sopii kyllä erinomaisesti juuri syysiltoihin.

  ella: En itsekään pidä sellaisesta nykykauhusta, joista n saw-leffoista tai vastaavista, mutta tällainen vähän "hienostuneempi" kauhu on mielestäni vielä siedettävää.

  Naukulan Mamma: Kiitos haasteesta, tää sopiikin meille erinomaisesti, pitää ottaa kuvatodisteista ja kertoillaan sitten :)

  Zepa: Vielä jäi paljon katottavaa, mutta tämä kissajuttu, yllättäen, kiinnitti heti huomion :D

  VastaaPoista
 8. Kääk - noin paljon mustia kissoja - mä haluun ne kaikki... ;-)

  VastaaPoista
 9. Mekin tarttettais oikeastaan yksi musta kissa, vähän onnea tuomaan ;)

  VastaaPoista