maanantai 6. elokuuta 2012

Vihersilmät

Meidän kissaporukasta kommentoidaan usein sitä miten erilaisilta kaikki kolme näyttävät. Vähän kuin koko kissamaailman ääripäät: maatiainen, eksoottinen itämainen ja yksi pitkäkarvainen nallekarhu. Kyllä niillä silti on jotain yhteistäkin. Ainakin silmät, kaikilla vihreät. Sävyissä on tosin eroja. Itämaisten silmiä kuvataan usein smaragdeiksi ja kyllä Nannalla aika vaikuttavat silmät onkin, vaikka harvoin ne valokuvissa ihan siltä kuin livenä näyttävät:


Jos Nannalla on kirkkaat ja smaragdin vihreät silmät, Aamoksella on sellaiset pehmeämmän vihreät, vähän kuin joku pieni metsälampi:


Aadalla on simmut jostain siitä välistä, ei niin eksoottista vihreää, mutta tummemmat kuin Aamoksen. Ehkä sellaista metsän vihreää:


Johtuko sitten kissojen silmien tuijottelusta, mutta ostimme vihreät verhotkin olkkariin. Verhojen väri on syvän vihreä, mutta väri muuttuu päivittäin vähän valon määrästä riippuen. Hauskasti myös kissojen silmät näyttävät aina saman vihreiltä kuin verhot, jos kissat istuvat sopivasti niiden vieressä. Tai ehkä verhot menevätkin kissojen silmien mukaan...

12 kommenttia:

 1. Ihania ovat he kaikki erilaiset, ja kaikkien silmät,ja jopa verhot :-)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin kissojen silmät on vihreät. Lululla ujosti vaaleanvihreät jotka näyttävän kevään ensimmäisten lehtien vihreältä. Lealla intensiiviset tummanvihreät ja Lotalla sellaiset Lotalla silmien keskusta on vihreä, värin vaihtuessa vähän kellertävämmäksi reunoilta. (Lealla oli myös keltainen ulompi rengas silmissään, mutta ajanmyötä se on kadonnut).

  Ja hauska yksityiskohta. Myös meilläkin olohuoneen verhot ovat vaaleanvihreät :). Ehkä se on yleistä kissaihmisten sisustuksessa <3

  VastaaPoista
 3. Ihania vihreitä silmiä :) Meidän Aavallakin on vihreät silmät, tosin hieman kellertävää on ulkoreunoilla

  VastaaPoista
 4. zepa: kiitos, on ne :)

  L-L: Vihreä ON hieno väri :)

  Katja: Hieno nimi teidän kissalla, eikä vain sen takia että on niin lähellä Aadaa ;)

  VastaaPoista
 5. Wau, kauniita vihreitä simmuja kaikilla. Nannan silmät ovat kyllä todella upeat! Muutenkin ihana kuva tuo ensimmäinen. :)

  VastaaPoista
 6. Onpa kyllä hauskasti sävytetyt verhot! Sopii mainiosti ainakin Nannan silmiin :)

  VastaaPoista
 7. Tasha: Kiitos, tuo on Nannan anna ruokaa tuijotus :D

  Naukulan mamma: Kiitos, sisustus kissan ehdoilla saa ihan uuden merkityksen :D

  VastaaPoista
 8. Itämaisen kasvattaja toivoo, ettei ihan noin kellanvihreä ole väri kuin viimeisessä kuvassa. Ekassa on hyvä. Odotan tapaavani tyttösen ensi kuussa <3.

  VastaaPoista
 9. Vihreät silmät kissalla on kyllä heikko kohta.... ja totta kai, verhot kissan silmien mukaan :-) Niin meillekin on kommentoitu, että oliko kissa vai sisustusvärit päätetty ensin...

  VastaaPoista
 10. Eve: Ei hätää kasvattaja, on ne yhä lähempänä ensimmäistä livenä :D Tossa vikassa just tuo verhojen kellertävän vihreä näkyy Nannan silmissä. Meillä on varmaan liikaa keltaista sisustuksessa näin itiksien silmien kuvausta ajatellen :P

  Viivi: Heh-hee, hienoa ettei olla ainoita kissasisustajia :D

  VastaaPoista
 11. Ihanat vihreät silmät kaikilla! Ja samat sävyt löytyvät meiltäkin, sekä kissoilta että sisustuksesta :D

  VastaaPoista
 12. Heh, vihreä on selvästi siis monen kissaihmisen valinta :D

  VastaaPoista