tiistai 11. joulukuuta 2012

Kylmää ja kuumaa.

Kissa- ja ihmisporukkamme on ollut jo muutaman viikon vähän shokissa, miten VOI olla näin kylmä yhdessä Suomen lämpimimmistä kaupungeista. Melkein kymmenen vuotta on tässä kylässä asuttu ja ikinä ei ole ollut näin kylmä näin aikaisin. Onneksi nyt on taas asteet lähellä sitä mitä tähän aikaan vuodesta kuuluisi olla. Kylmällä kelillä vietimme pääasiassa aikaa näin:

Eli kasassa viltin kanssa.

Välillä piti venytellä ja kääntää kylkeä (ja näemmä haistaa toisen peppua...). 

Sekä pestä kaveri.

Mutta sitten jatkettiin taas makoilua. Kylmyydessä auttoi myös meidän puuhella. Meillä on kyllä ihan patteritkin asunnossa, mutta sähköpatterit täydellä teholla paukkupakkasilla tulevat kalliiksi, ja jossain vaiheessa tuntuu silti etteivät nekään riitä, joten puuhella on kyllä vanhan välillä vetoisan talon pelastus. Opettelemista se on tietenkin vaatinut vuosikausien kerrostaloelämän jälkeen, varsinkin kun tämä meidän versio on tällainen hyvin vanha päältätäytettävä hella, joka oli kummallekin ihmisistä uusi malli.

Tonne menee puut, muttei kissan tassut.

Puuhellan käytössä jännitti toki myös meidän joka paikkaan ehtivät kissat. Meillä on puuhella sähköhellan ja keittiötason vieressä, ja koko kesä harjoiteltiin kissojen kanssa että niille kummallekaan ei pompita. Jos kissat menivät tasoille, emme karjuneet tai suihkutelleet vesipullon kanssa, nostimme vain eleettömästi pois väärästä paikasta. Ja kyllä ne tuntuivat oppivan, pomppivat siellä nykyään vain hyvin harvoin. Kissat tuntuvat myös välttävän koko keittiön nurkkaa kun tuli ritisee, ja hakeutuvan hellan viereen vasta kun tuli on sammunut mutta lämpöä riittää, joten kai ne ihan fiksuja eläimiä ovat. Toisin kun ne monet ihmiset joiden kommentti siihen kun mietin kissoja ja puuhellaa oli että "kyllä ne kerrasta oppivat" ja räkäistä naurua päälle. Palovammat eivät mielestäni ole sillä tavalla hyvä tapa opettaa mitään, millekään lajille. 

Ja vaikka kissat onneksi kuumaa hellaa varovatkin, kyllä ne jotain kissamaista touhuavat öisin, koska tällä valkoisemmalla osalla tiimiä on aika usein tuhkaläikkiä turkissaan.

8 kommenttia:

 1. "Kyllä ne kerrasta oppivat"... Että inhoan tuota asennetta. Unna menee pää edellä kynttilöihin, takkoihin ja kiukaisiin, jos kukaan ei estä. On mennyt aina. Viiksipermanentti on tavallinen tulos valvonnan pettäessä hetkeksi, enkä todellakaan halua nähdä kuinka pahasti kävisi, että "oppisi". Mielestäni pieniä ja pöljiä on suojeltava. En usko, että nämä "opettajat" laskisivat pientä lastakaan liikenteen sekaan "oppimaan varomaan autoja".

  Pienten nuohoojien tuhkaiset tassun jäljet ovat kyllä kovin soma näky. Tuttu tätikissojen lattioilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, kun tuo lause alkaa niin mulla menee jo hermo, kun tietää miten se loppuu :D Toi sopii melkein elämänohjeeksi että pieniä ja pöljiä on todellakin suojeltava :)

   Poista
 2. Tuo tapa on varmasti tehokkain!

  Ärsyttää täälläkin tuommoinen "kyllä ne kerrasta oppivat" -asenne. Tyhmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, varsinkin kun palovammatkin voi olla aika vakavia ja kipeitä.

   Poista
 3. Asian vierestä menee, mutta on ihan pakko tulla toivottamaan söpö-Aadalle hauskaa nimipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, me oltaisiin aivan unohdettu ilman tätä muistutusta!

   Poista
 4. Me kiroilemme täällä myös talvea, joka ei ole suosikkivuodenaikamme. Kissat ovat meillä oppineet varomaan sähköhellaa, kun joskus ovat menneet liian lähelle. Törön ruokapaikka on ihan hellan vieressä, mutta jos hella on kuuma, siirrän kupin kauemmas ihan varoiksi. Emmehän halua palaneita tassuja. Kynttilöiden kanssa täytyy myös olla extra varovainen, ja niitä meillä poltetaankin harvoin.

  Mukavaa joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin poltetaan kynttilöitä todella harvoin, mitä nyt pari kertaa noina kylmimpinä päivinä tuntui että teki mieli ottaa kynttilätkin käyttöön, vaikkei mitään lisälämpöä tullutkaan :D Talvi jossain muussa maassa kuin Suomessa voisi olla ihan kiva...

   Hauskat joulut sinnekin!

   Poista