sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Huonekalutarkistus

Saimme uuden huonekalun. Tai oikeastaan vanhan, mutta meille uuden. Klaffipöytä kissataloudessa on suorastaan nerokas idea. Tavallinen työpöytä on yksitasoinen, mutta klaffipöydässä on enemmän tasoja/kissan pepulle istumapaikkoja.

Uusi huonekalu piti tietenkin heti tarkistaa:Epäilyttäviä hajuja edellisestä paikasta löytyi, mutta pöytä kelpuutettiin. Ei sitä tajua ennen kuin on enemmän kissoja, että miten laumamaisesti ne käyttäytyvät. Ainakin nämä meidän. Kaikki aina yhdessä pyörimässä ja tutkimassa. Yksi kissoista säikähtää niin muutkin säikähtävät ja mitään uutta ei asuntoon tule, ilman että sitä tutkii kolme karvaista.

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kun palvelu ei pelaa...

... Meillä haetaan ruoka ihan ite, kaapista, pahvilaatikon sisältä, ja otetaan mukaan:


Kuljetetaan se oikealla paikalle:


Lasketaan TYHJÄÄN ruokakuppiin:


Ja yritetään avata (Aamoksesta ei apua). Peukalottomana tässä vaiheessa tulee usein tenkkapoo:


Onneksi voi sentään ilmaista paheksuntansa nuolemalla tyhjää kuppia:


Aadan arvio Casa meidän kodista, palvelu: yksi tähti. Toisin sanoen kissat eivät arvostaneet ruoka-ajan siirtymistä parilla tunnilla.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Raksuautomaatin esittely

Viime Zooplussan tilauksessa tuli uusi aktivointilelu, aka raksuautomaatti. Olimme miettineet tätä lelua jo vähän aikaa, ja sitten huomasin facebookin kautta että Misselläkin on jo omansa. Lelun idea on yksinkertainen, levyssä on reikiä, johon voi laittaa ruokaa, ja päälle laitetaan helposti irroitettavat kuvut. Kupujen läpi ei näy, mutta kissa voi haistella minkä kuvun alla on ruokaa. Ei vaikuta viikon jälkeen huonolta hankilta. Saman puljun tekemä kuin monelle tuttu activity-lautakin ja lelut ovat aika samankaltaisia. Helpohkoja ratkaista verrattuna moneen aktivointileluun, mutta eroavat monesta muusta siinä että nämä voi pestä astianpesukoneessa ja kumpaankin voi laittaa märkäruokaa ja lihanpaloja, joka näin pääasiassa barffaaville kissoille on tärkeä mahdollisuus. Lisäksi olen huomannut että jos aktivointilelua ei ole helppo pestä, meillä sen käyttö jää aika vähäiseksi...

Lelu otettiin vastaan kuten yleensä: Aada tajusi heti, Aamosta ja Nannaa piti opettaa käytössä vähän enemmän.

Yhdessäkään ottamassani kuvassa ei näy sisällä ollutta namia, koska Aada imuroi ne niin nopeasti.

Liikaa vissiin käytetty pyöriviä aktivointipalloja, kun välillä piti kokeilla jos pyörittämällä kupuja tulisi taas namia.

Tuon pelin ainoa ikävä puoli on se että käytön jälkeen pitää keräillä nuo seitsemän kupua ympäri kämppää, jos ei halua astua niiden päälle ja kaatua. Onhan tää helppo lelu, mutta toisaalta helpotkin lelut vaativat kissalta vähän tekemistä ruokaillessa, ja arkiruokailussa nämä helpot ovat kivoja, kun kaikilta meidän pikku laumassa onnistuu. Aadan kanssa on käytetty lelua myös uuden tempun opetteluun: laitan yhden kuvun alle Aadan lempilelun ja kun Aada etsii sen ja noukkii pois, saa namin. 

Meillä on muuten kissojen oksentelu vähentynyt näitä "syömishidastajia" käyttäessä. Varsinkin Nanna (vissiin aika tyypillisesti itiksille?) ja Aada, lempinimeltään raksupossu, ovat sellaisia kissamaailman bulimikkoja välillä että taitaa ruokailun pieni hidastaminen tehdä ihan hyvää tulevaisuudessakin.

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Puolipyörähdys

Aada esittelee tehokkaan aamujumpan, liikkeen nimi on puolipyörähdys lempituolilla:

Lähtötilanne, pyörähdys alkaa:


Puolessa välissä:


Jumppaaja nolottaa, onks pakko aina kuvaa:


Hikipisarat pyyhitään kielellä:


Valmis, nyt vois taas tankata vaikka raksuja että jaksaa pyörähtää takas joskus!:


Ps: varoituksen sana, Aada muistuttaa että lämmittely on tärkeää, muuten liike voi jäädä puolitiehen. Ja aloittelijoiden ei kannata kokeilla, liike vaati sekä pitkiä, poikittaisia, syviä että mitä niitä muita on vatsalihaksia!

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Helpotuksen huokaus

... Zooplussan paketit löytävät perille tähänkin asuntoon. Aamos nukkuu taas yönsä paremmin.
Varmuudeksi niitä kannattaa kuitenkin Aamoksen mielestä vartioida, välillä leijonakarjunnalla kuten kuvista näkyy. Etteivät mene ja katoa. Samassa paketissa kissat saivat uuden raksuautomaatin eli aktivointilelun, se voitaisiinkin seuraavaksi esitellä.

torstai 19. heinäkuuta 2012

Love hurts

Nannan ensimmäiseltä astutusreissulta ei tullut pentuja, tuli vaan arvet korvaan. Kun rakkaus potkii päähän (tai no kirjaimellisesti taisi potkia korvaan), koti-Aamos lohduttaa:


Tämän kissaparisuhdeväkivaltaepisodin jälkeen Nanna ei olekaan kiimaillut. Seuraavalla kerralla Nanna ei lähde kollin luokse, vaan mietitty kolli on tulossa meille, ja tämä täti meinaa leikata kynnet hyvin hyvin lyhyeksi, kytätä paria kuin haukka, sekä toivoa parasta.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kesää

Kesän plussat ja miinukset kissojen näkökulmasta tähän mennessä:

+ Nannalle tuli kiima.        
- Kiimasta huolimatta ei tullut pentuja, vaan vekki korvaan sulholta.
+ Ihmiset on onnistuneet välttelemään sisäremontin isoa duunia, lattian hiomista (enemmän aikaa viihdyttää kissoja).
- Toinen ihmisistä on kehdannut jättää meidät yksin (yksin vain toisen ihmisen kanssa) ja matkustella!  = ei tarpeeksi rapsuttajia.
+ Ollaan ulkoiltu paljon.
- Liikaa märkää tassujen alla ulkoillessa.
+ Ihmisellä ei ole ollut kameraa, saatiin torkkua rauhassa ilman salaman räpsimistä kuukauden.
- Ihminen meni ja osti uuden äänekkään kameran, jonka käyttöä se vasta opettelee ja räpsii KOKOajan kuvia.

Nanna toivotti ihmisen takaisin reissuiltaan näin paheksuvan ilmeen kera:


Aada antaa kaiken anteeksi sillä sekunnilla kun pääsee ulos:


Aada pysyy uskomattoman hyvin ihmisen vierellä ja tulee kutsuttaessa, joten Aadan kanssa treenaillaan välillä ulkona ilman valjaita. Muiden kissojen kanssa tämä ei onnistu, koska Aamos jännittää liikaa ulkona keskittyäkseen siihen mitä ihminen puuhaa, ja Nannan kanssa ei oikein uskalla, kun on leikkaamaton kolli vapaana naapurustossa...

Muutkin kissat saavat toki ulkoilla, mutta valjaissa. Ja nyt kelpaakin ulkoilla kun remppa levittyi jo pihalle (pation uusi ruohosipuli on maistunut kissoillekin, eli kaikki ovat tyytyväisiä istutuksiin):


Mites muiden kesään kuuluu? No, pitää alkaa kuukauden ajalta blogeja lukemaan :D