maanantai 27. elokuuta 2012

Kuinka äkäpussi kesytetään?

Tekniikat esittelee: Sultsinan misteli aka. Soho, Nannaa selvästi pienempi ja nuorempi pieni suuri kolli. Saanut meillä myös lempinimen toyboy (on poika ja tykkää leluista, sekä on vähän kuin boytoy ikäeron takia heh-heh). Mutta tässä siis keinot kesyttää pahinkin äkäpussi:

1. Jos joudut vanhemman äkäpussin kanssa samaan huoneeseen, esitä ensin relaa ja rentoa, nou hätä eiks niin:

OMG, mihin mut on jätetty!!

2. Jos vanhempi äkäpussi on selvästi itseäsi isompi, yritä saada lisää massaa syömällä ihan älyttömästi, sekä omat että äkäpussin safkat:

Söisin tän hiirenkin, jos se maistuis paremmalle.

3. Esitä kovaa kollia saalistamalla naiselle hiiri ja esittele löytöä ylpeänä:

See, I'm a provider, muhun voi siis luottaa (kunnes lähen kotiin).

4. Liikuu sekä naista että kameraa nopeammin, niin ei tuu osumaa tassusta kun äkäpussivaihde käynnistyy:

Miesasiamiehet, apua, nainen lyö, missä oot Henry Laasanen!

Ja lopuksi näin kovasti yrittämällä pahinkin justiina ja äkäpussi kesyyntyy ja sitten voit vaan ottaa vastaan pusuja eli korvapesuja, ja kröhöm, käynnistää hommat:


Nannan ja Sohon yhteinen viikonloppu on siis sujunut oikein mukavissa merkeissä. Tällä kertaa korvat ja muut osat näyttävät säilyneen kummallakin osapuolella ehjinä ja äksöniä on ollut sen verran, ja sen verran äänekkäästi, että ihmisten unet (sekä mahdollisesti naapureidenkin) ovat jääneet vähiin. Kohta Soho matkaakin takaisin kotiinsa ja ihmiset jäävät jännäämään... Voi jospa!

lauantai 25. elokuuta 2012

Toyboy

Mummollani oli tapana sanoa että jos tiputtaa lattialle haarukan, se tarkoittaa että tulee naisvieraita ja jos tiputtaa veitsen, tulee kylään miehiä. No meillä on täällä nyt tiputeltu veitsiä varmaan enemmänkin, koska täällä on miesvieraita! Liukas, nopealiikkeikkeinen ja puriseva nuorehko miesvieras. Joka pyörii ja hyörii kuin salama:
Ja jos pysähtyy ottamaan kuvan, se hyppää syliin:


Jatkopaljastuksia ja tarkkoja kuvia sitten vierailun loputtua ;)
(Tosin jutun lopussa oleva tunniste varmaan paljastaa jo kenen vieraasta on kyse.)

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kaikkien aikojen lempipaikka

Saimme Naukulasta haasteen, jonka ohjeet kuuluvat näin:

“Kerro lempipaikasta kotonanne/kotonasi, kuvaile sen tunnelmaa ja esineitä, ja kerro miksi juuri se paikka on sinulle mieluisin. Heitä haaste eteenpäin viidelle bloggaajalle.“

Uudessa kodissa on tietenkin monia eri lempipaikkoja, mutta mietinnän jälkeen kyllä yksi nousi ylitse muiden. Ja tämä on kyllä meidän kaikkien suosikki, tuttu vanhastakin kodista: sänky. Sängyssä on kiva nukkua, leikkiä ja hengailla. Yöunien lisäksi sänky on erinomainen päiväunipaikka. Sängyssä on turvallinen tunnelma, se on paikka jossa kissamme nukkuivat ensimmäisen kerran vierekkäin, kehräsivät ensimmäisiä kertoja ja missä arkajalkamme oppivat luottamaan ihmisiin ja ihmisen kosketukseen. Aluksi Aamokselta leikattiin kynnetkin sängyssä, koska se oli ainoa paikka missä Aamos rauhoittui tarpeeksi (onneksi nykyään voi leikata muuallakin, kissan kynnenpalat sängyssä pistelivät epämukavasti). On jännä miten sängyn rauhallinen ja turvallinen tunnelma on ollut kaikille kissoille heti selvä. Kai se pehmeys ja lauman yhteiset hajut vaikuttavat. Ja on sänky tärkeäkin paikka, ajatella jos kissoja ei olisi aikoinaan päästetty sängyn tunnelmasta nauttimaan, osaisivatkohan ne edes söpöillä samalla tavalla? Onneksi moiset hulluntarkat säännöt meillä aikoinaan vältettiin ja kaikki saavat hengailla sängyssä ilman stressiä.

Vaikka tunnelma sängyssä rento onkin, voi siellä myös raukeasti leikkiä. 

Söpöily on kuitenkin sängyssä kaikkein tärkeintä.

Ja se nukkuminen... Aamoksen suosikki.

Haastamme vaikkapa nämä kolme sekä nämä kaksi, niin luvuksi tulee tasan viisi.

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Myynninedistäjä

Mikä on kissoista hauskin päivä heti zooplussapäivän jälkeen? No kirppisvaatteiden lajittelupäivä tietysti! Yhtäkkiä asunto on täynnä uusia lepo- leikki- ja riehumispaikkoja, kaikki ihanan pehmeitä.

Vois nää kasat tähän kauemmaksi aikaa jättääkin...

Paikkakin toimii.

Ja naapurustoa on hyvä tarkkailla.

Kantsii ostaa meiltä kamoja, karvat tulee kaupanpäälle! Ei ekstaveloitusta.

keskiviikko 15. elokuuta 2012

So not funny.

Tuleeko kellään muulla mieleen näistä kissojen puuhkahuiskista (ks. kuva alla) sellainen ihmisten höyhenboa tai -puuhka? Ja samalla kun alkaa ajatella sitä ihmispuuhkaa, niin tekee mieli laittaa se kissan lelupuuhka samalla tavalla kissan ympärille? Näin ikään:Ai ei vai? Ehkä se on vaan minä sitten. Nanna ilme on kyllä ylemmässä kuvassa sen verran tuima, ettei sitä ainakaan naurata...

perjantai 10. elokuuta 2012

Mustia kissoja Hollywoodissa

Törmäsin netissä Mustan ja Harmaan ihmisen suositteleman blogin kautta aivan uskomattoman hauskoihin kuviin. Life-lehden kuvasarja Black cat auditions in Hollywood. Kun katsoo näitä kuvia niin oikeasti ihmettelen että yhdenkään kissan naama ei ole sähistysirvistyksessä, sellainen määrä kissoja yhdessä paikassa. Mutta kai sitä pitää osata käyttäytyä, jos haluaa näyttelijäksi. Viimeisissä kuvissa valittua näyttelijää vissiin jo opetetaan rooliinsa. Että siitäs saitte kaikki jotka väittävät ettei kissalle voi mitään opettaa, opetettiin jo 60-luvun alussa!


Kuvat jäivät mieleen ja googlailin lisää, koska halusin tietää mikä leffa on kyseessä ja voi miten hauska toinen yllätys löytyikään. Leffan nimi on Tales of Terror, ja ei mitä tahansa tales, vaan Edgar Allan Poen tarinoita. Elokuva pohjautuu mm. Poen novelliin nimeltä Musta kissa:

kuva: wikipedia

Elokuva oli helppo löytää netistä ja katsoin sen eilen illalla. Samaa novellia on käytetty pohjana monessa muussakin, enemmän aikaa kestäneessä ja vähemmän tahattomasti naurattavassa leffassa, esim. vuoden 1934 Black Cat'issä, jossa näyttelivät kauhulengendat Bela Lugosi Boris Karloff. Kyllä tämäkin elokuva oli ihan hauska katsoa, kissa esiintyi hienosti ja 60-luvun estetiikasta tykkäävälle oli ihan mielenkiintoinen, mutta alkuperäisestä tarinasta ei ollut niin paljoa jäljellä. Jos ei ole aikaisemmin lukenut, kannattaa kyllä erityisesti tutustua tuohon novelliin. Varsinkin jos tykkää kissoista ja pienestä kauhusta. Ja ei tykkää kissanvihaajista ;D

maanantai 6. elokuuta 2012

Vihersilmät

Meidän kissaporukasta kommentoidaan usein sitä miten erilaisilta kaikki kolme näyttävät. Vähän kuin koko kissamaailman ääripäät: maatiainen, eksoottinen itämainen ja yksi pitkäkarvainen nallekarhu. Kyllä niillä silti on jotain yhteistäkin. Ainakin silmät, kaikilla vihreät. Sävyissä on tosin eroja. Itämaisten silmiä kuvataan usein smaragdeiksi ja kyllä Nannalla aika vaikuttavat silmät onkin, vaikka harvoin ne valokuvissa ihan siltä kuin livenä näyttävät:


Jos Nannalla on kirkkaat ja smaragdin vihreät silmät, Aamoksella on sellaiset pehmeämmän vihreät, vähän kuin joku pieni metsälampi:


Aadalla on simmut jostain siitä välistä, ei niin eksoottista vihreää, mutta tummemmat kuin Aamoksen. Ehkä sellaista metsän vihreää:


Johtuko sitten kissojen silmien tuijottelusta, mutta ostimme vihreät verhotkin olkkariin. Verhojen väri on syvän vihreä, mutta väri muuttuu päivittäin vähän valon määrästä riippuen. Hauskasti myös kissojen silmät näyttävät aina saman vihreiltä kuin verhot, jos kissat istuvat sopivasti niiden vieressä. Tai ehkä verhot menevätkin kissojen silmien mukaan...

lauantai 4. elokuuta 2012

Yhteispotretti

Päivän tavoite: saada kolme kissaa samaan kuvaan, samassa asennossa ja katseet kameraan:

Eka yritys namien avulla, ongelmana se että kissat syövät naminsa niin eri vauhdilla:


Huiskan kanssa:


Takaisin namien kanssa kuvaamiseen, valkoinen ja tumma Aadan palkkionamia varastamassa:


Liika namien syöttö kääntyy itseään vastaan:


Toinen huiska kehiin, ketä kiinnostaa:


Butt shot:


Jossain vaiheessa yksi kyllästyy ja ei enää ala:


Nannalla riittäisi virtaa:


Mutta sitten Aadakin näkee jotain kiinnostavampaa:


Totuuden nimissä kyllä näistä voisi saada yhteiskuvat joissa kaikilla on peppu maassa ja katse kamerassa, jos ihminen jaksaisi opettaa tarpeeksi, mutta kun meidän kolmikko on poikkeuksellisen erilainen aktiivisuustasoltaan, yhteistemput vaatisivat enemmän opettelua. Aada on mallioppilas, joka tekee kaiken äkkiä ja oikein ja kiltisti, Nanna tekee kaiken äkkiä ja säheltäen ja keimaillen, Aamos tekee kaiken, mutta hitaasti ja vain pari kertaa koska sitten alkaa kyllästyttää. Täydellisen yhteiskuvan metsästys siis jatkuu...