tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulu (känny)kuvina

Meidän kissojen jouluun kuului tänä vuonna:

Yleistä söpöilyä (kuten aina)

Lahjojen nuuskintaa

Joulukoristeiden hienovaraista sörkkimistä

Lauta ja sananselityspelejä (joiden aikainen kiivas sananvaihto sai kaikki muut kissat paitsi Aamoksen vetäytymään rauhallisempiin huoneisiin. Pictionary ja Alias eivät selvästikään olleet kissojen suosikkeja...)

Sekä kaveeraamista sellaisten ihmisten kanssa joita ei ihan joka päivä näe.

Kolmen kopla toivottaa mukavaa joulua!

tiistai 11. joulukuuta 2012

Kylmää ja kuumaa.

Kissa- ja ihmisporukkamme on ollut jo muutaman viikon vähän shokissa, miten VOI olla näin kylmä yhdessä Suomen lämpimimmistä kaupungeista. Melkein kymmenen vuotta on tässä kylässä asuttu ja ikinä ei ole ollut näin kylmä näin aikaisin. Onneksi nyt on taas asteet lähellä sitä mitä tähän aikaan vuodesta kuuluisi olla. Kylmällä kelillä vietimme pääasiassa aikaa näin:

Eli kasassa viltin kanssa.

Välillä piti venytellä ja kääntää kylkeä (ja näemmä haistaa toisen peppua...). 

Sekä pestä kaveri.

Mutta sitten jatkettiin taas makoilua. Kylmyydessä auttoi myös meidän puuhella. Meillä on kyllä ihan patteritkin asunnossa, mutta sähköpatterit täydellä teholla paukkupakkasilla tulevat kalliiksi, ja jossain vaiheessa tuntuu silti etteivät nekään riitä, joten puuhella on kyllä vanhan välillä vetoisan talon pelastus. Opettelemista se on tietenkin vaatinut vuosikausien kerrostaloelämän jälkeen, varsinkin kun tämä meidän versio on tällainen hyvin vanha päältätäytettävä hella, joka oli kummallekin ihmisistä uusi malli.

Tonne menee puut, muttei kissan tassut.

Puuhellan käytössä jännitti toki myös meidän joka paikkaan ehtivät kissat. Meillä on puuhella sähköhellan ja keittiötason vieressä, ja koko kesä harjoiteltiin kissojen kanssa että niille kummallekaan ei pompita. Jos kissat menivät tasoille, emme karjuneet tai suihkutelleet vesipullon kanssa, nostimme vain eleettömästi pois väärästä paikasta. Ja kyllä ne tuntuivat oppivan, pomppivat siellä nykyään vain hyvin harvoin. Kissat tuntuvat myös välttävän koko keittiön nurkkaa kun tuli ritisee, ja hakeutuvan hellan viereen vasta kun tuli on sammunut mutta lämpöä riittää, joten kai ne ihan fiksuja eläimiä ovat. Toisin kun ne monet ihmiset joiden kommentti siihen kun mietin kissoja ja puuhellaa oli että "kyllä ne kerrasta oppivat" ja räkäistä naurua päälle. Palovammat eivät mielestäni ole sillä tavalla hyvä tapa opettaa mitään, millekään lajille. 

Ja vaikka kissat onneksi kuumaa hellaa varovatkin, kyllä ne jotain kissamaista touhuavat öisin, koska tällä valkoisemmalla osalla tiimiä on aika usein tuhkaläikkiä turkissaan.

perjantai 7. joulukuuta 2012

Nanna 2-vuotta

Meidän rakas pikku marmattaja Nanna täyttää tänään 2-vuotta!


Epävirallista synttärikuva ihmisen kanssa yritettiin tässä yksi päivä ottaa juuri ennen pikkujouluihin lähtöä, mutta voisi sanoa että kumpikaan ei tällä(kään) kertaa ollut ihan fotogeneettisimmillään, ainakaan samassa kuvassa ja yhtäaikaa.

Ensi vuonna sitten uusi yritys. Sitä odotellessa juhlitaan Nannaa raa'alla possulla ja kanalla, sekä lämmitetään ekstra paljon puuhellaa että meidän ohutkarva saa haluamansa lämpötilan sisätiloihin...

Onnittelut myös Nannan sisaruksille ja monta monta onnellista vuotta kissanelämää!