lauantai 26. tammikuuta 2013

Anoreksia Ada

Meillä taas sattuu ja tapahtuu, mutta ei tällä kertaa Nannalle. Aada lakkasi keskellä viikkoa syömästä ja leikkimästä ja vetäytyi yksinään kylppärin lattialämmityksestä nauttimaan. Ihmiset huolestuivat heti, koska käytös oli niin epätyypillistä Aadalle. Kissahan ei saisi olla vuorokautta syömättä, joten tilasimme Aadalle eläinlääkäriajan. Koska Aadalla ei ollut mitään muita oireita, lääkäri epäili että joko Aada ei syö kivun takia tai suolistossa voi olla tukos. Lääkärissä otettiin röntgenet ja mitään murtumia ei näkynyt, eikä selvää tukosta. Tosin ihan pieni tukoksen mahdollisuus saattoi olla. Aada sai kuitenkin hoidoksi kipupiikin ja nesteytystä, ja kotona jompi kumpi saikin heti potilaan piristymään ja syömään. Varmasti syy jäi siis selvittämättä, mutta Aada on taas oma itsensä. Aadalla on kyllä tapana syödä sopimattomia juttuja, kuten hiuksia, joten ehkä siellä masussa on jokin vähän tökkinyt... Eläinlääkärissä meni hyvin ja relasti kunnes tuli kipupiikin aika ja Aada sähähti mielipiteensä hoitajalle. Muuten käyttäydyttiin kuitenkin tyylikkäästi, mitä nyt alkoi vähän odotus kyllästyttämään:

Booring...

Lähettäiskö kotiin?

Vakuutus korvasi puolet kuluista ja nyt on Aadan luut ja raajatkin todettu näteiksi. Taas tuputettiin niitä aseman omia toipilasruokia, jotka me skipattiin. Aada ei erityisemmin edes tykkää näistä perinteisistä märkäruoista eli kastike ja mössö kissanruoista, joten toivuttiin sitten kalkkunan lihalla ja Nannaa varten ostetuilla penturaksuilla (penturaksut ovat meidän kissoille kuin sipsiä, ihanan rasvaisia). Ihmettelin taas myös sitä yllättävän usein kuultua neuvoa että toipilaalle pitäisi syöttää kypsennettyä kananlihaa. Eihän toipilas saa mitään välttämätöntä kuten tauriinia irti lihasta, josta on kaikki kissalle tärkeä keitelty pois, miksei sitä lintua voi pieninä paloina syöttää ihan raakana, kun on kumminkin kissasta kyse. 

Pienen säikäytyksen tuottanut Aada parantui nopeasti ja syö taas sellaista vauhtia että pieni paasto vissiin yritetään ottaa takaisin... Lääkärin kirjoittamissa kotoutuspapereissa luki kuvailuna että Anoreksia Ada, joten se vaiva on selvästi parantunut. Vaikka Aada kovasti yrittääkin, Nannaa syömisessä ei voita tällä hetkellä kukaan, tuleva mamma painaa tällä hetkellä noin viisi kiloa. Ja haluaa viettää päivänsä mm. näin:


Painonnoususta huolimatta vain Nannan vatsa on selvästi pyöristynyt. Pentujen liikkeitä ei vielä tunne, en tiedä tosin kuuluisikaan niitä vielä huomata. Pinkeästä vatsasta huolimatta ei Nannaa tunnu masu vielä haittaavan, sen verran reippaasti pompitaan menemään...

14 kommenttia:

 1. Voi Aadaa.. Onneksi ruoka taas maistuu :) Jännäö seurata myös Nannan masun kasvua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onneksi parantuminen oli nopeaa :)

   Poista
 2. Kaikenlaista! Olisin voinu ennustaa, että jos ei syö niin kohta löytää ittensä vetskulta. Näin se menee. Mut onneks nyt on pipit pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei kantsi tehdä mitään eri lailla arjessa tai heti tulee koppareissu...

   Poista
 3. Heipparallaa ! Meille tipahti tunnustus ja laitoimme tunnustuksen eteenpäin teidän karvakorville. :-) Mukavaa sunnuntaita !

  VastaaPoista
 4. Onneksi olitte tarkkasilmäisiä Adan suhteen ja tilanne korjaantui lääkärikäynnillä. Toivotaan, ettei syömishäiriö enää uusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olisi varmaan vieläkin tarkempi voinut olla, kaksi ihmistä ruokkii aina niin helposti ajattelee että ehkä se söi silloin toisen kanssa enempi...

   Poista
 5. Hui, pelästyttäviä tuollaiset käytöksen muutokset.. Ihana kuulla, että kaikki kääntyi kuitenkin parhain päin ja ruokailun lopettaminen olikin vain kissamaista oikkuilua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat, meilläkin Aada käyttäytyi niin eri tavalla kuin yleensä...

   Poista
 6. Onneksi Ada parani! Muistan, miten peloissani olin kun Törö oli useita päiviä (melkein kokonaan) syömättä tässä joku aika sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun kirjoititkin siitä, ei ole kyllä kiva, sitten vasta huolestuukin kun lempiruokakaan ei kelpaa...

   Poista
 7. Meidän blogissa on teille tunnustus & lempiasia- haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, vastataan kun ehditään :D Lempiasioita kun meidän kissoilla riittää...

   Poista