perjantai 22. helmikuuta 2013

Maitobaarissa

Hyvät uutiset jatkuvat: paino nousi eilen siinä 15 grammaa päivän aikana, joten toistaiseksi mukavalta näyttää. Ensimmäisen viikon aikana Maagi ei tule millään tuplaamaan painoaan, alku oli sen verran hidas, mutta kun olen vertaillut Maagin painonkehitystä Nannan ja sen sisarusten ensimmäisen viikon painoihin, on Maagi saanut jo sen pentueen pienimmän kiinni painonnousussa.

Kotiväenkin duuni on vähän helpottanut, kun ei tarvitse enää maitoruljanssia pyörittää. Täysin laiskaksi ei ryhdytä, sillä Nanna ei ihan vielä ole oma itsensä, vaan vaatii juomatarjoilut ja ruoat pesään.Vähän vielä myös kytätään Nannan toimintaa pennun kanssa. Illat menevät mukavasti, kun suunnittelen ensi viikon työjuttuja ja samaan aikaan siirtelen Maagia nisältä toiselle (lekurin mukaan useamman kuin yhden suosikkinisän käyttö auttaa pitämään maidon tuotannon käynnissä ja ehkäisee nisätulehdusta.) Nanna on nyt tottunut siihen että olen lähes koko ajan jotain puuhailemassa pentuhuoneessa, joten olen yrittänyt viettää vähän pitempiä aikoja oven takana, ensi viikolla kun on pakko mennä taas töihinkin. Tähän yritykseen vastataan alakertaan asti kuuluvalla karjunnalla pentuhuoneesta, joten ainakin Nanna on oma vaativa itsensä. Ja on ehdottomasti sitä mieltä että tää yksinhuoltajuus ei ole ihan mun juttu, muutkin vois jottain tehrä.

Pentua myös välillä kuljetellaan, pesän ja patjan väliä lähinnä ja onneksi harvoin. Nyt kun pentu ei tarvitse enää öisin ekstramaitoa, aion viedä patjan pois pentuhuoneesta. Viime yön nukuin vielä kuitenkin pentuhuoneessa, ja aamulla heräsin patjalta tällaiseen näkyyn:


Nanna tuli perinteiselle paikalleen ennen pentua, eli peiton alle ja kylkeen kiinni, tällä kertaa mukana oli pentu, joka relasti söi vieressä...

Kiva näky aamulla, mutta on patja lattialla ehkä vähän iso ja turvaton yhden emon ja pennun pesäksi.

Pentu on kyllä aikamoinen vilpertti jos se jää yksin pesään. En oikeasti tiennyt että ne jo alle yksiviikkoisena liikkuvat noin paljon! Muuten aika menee maitoa hörppiessä, videolla ei paljoa actioniä ole, perussyömistä vaan:


Nyt kun on pari päivää mennyt paremmin, voikin toivottavasti nukkua viikonlopun pois univelkoja ja ihastella pennun pieniä anturoita... Toivottavasti saamme jatkaa sillä tiellä ensi viikollakin ja Musta Maagi jatkaa maidolla mässäilyä.

9 kommenttia:

 1. Perussyöminen on rock !
  Yh-äitikin siinä niin rauhallisena ja väsyneenä ruokkii pikkuistaan, että meinaa tippa tirahtaa simäkulmasta. Tai ei mitään menannut vaan tirahti ;)

  Keinoemolle kanssa sitten hyviä unia viikonlopun aikana !

  VastaaPoista
 2. Voi miten iloiseksi tulin tekstistäsi, hyvä Musta ja hyvä Nanna, hyvä Kotijoukot! :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä, iloa ja luottamusta toi tämä teksti ja video! Ihan hyvin teillä menee. Musta käppänä on iso pentu niin kohta ettei ehditä huomatakaan!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa maidonmussutusta! Hyvä Musta! <3

  VastaaPoista
 5. Suloinen yh-mamma ja ihana pentu! Eihän noita kahta voi edes erottaa, niin tiivis suhde niille tulee, kun kaksin elelee.

  VastaaPoista
 6. Hienoja uutisia! Ihana pentu ja emo <3

  VastaaPoista
 7. Hih, mikä "maitovasikka" <3 Toivottavasti syönnöstely sujuu jatkossakin yhtä mukavasti kuin videolla ja Nannakin palautuu omaksi itsekseen :)

  VastaaPoista
 8. Olemme iloisia siitä, että maitoa tulee ja tulevaisuus näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista, ja Taru aika monta tippaa silmäkulmassa meilläkin on kun näitä tuijotellaan :)

  VastaaPoista