lauantai 2. maaliskuuta 2013

Melkein kaksiviikkoinen

Tällä viikolla on pentupesässä harjoiteltu kehräystä ja muutenkin tultu "kissamaisemmiksi", mm. kierähdellään silleen söpön kissamaisesti ja näytetään masu. Maagi on jo vähän aikaa kehrännyt aina silloin tällöin nisällä, mutta eilen ensimmäistä kertaa Maagi kehräsi myös kun ihminen yhdellä sormella silitti. Maagi selvästi tunnistaa ihmishoitajansa pelkästä hajusta, koska perjantaina menin pentuhuoneeseen suoraan kampaajalta ja haisin voimakkaasti hiusvärille, ja ennen kuin ehdin suutani avata tai koskea pikkukissaan tuli selvä sähäys. Sitä seurasi aktiivinen sormen haistelu, ennen kuin rauha palasi. Tärkeintä elämässä on vielä oma emo tietenkin, joten hirveästi ei ihmiseen haeta kontaktia, ehkä kuitenkin enemmän kuin olisin noin pienestä kuvitellut, liekö sillä että on ainoa pentu vaikutusta asiaan.

Tomera kakara torkuilla

Painonnousu on ollut tällä viikolla maltillisempaa, mutta ihan ok. Tosin keskellä viikkoa kahtena päivänä paino nousi vain 5 grammaa (pitäisi olla yli 10 g) mikä tietenkin aiheutti ihmiselle harmaita hiuksia. Nyt viime päivät on painonnousu ollut taas kympin pinnassa.

Nannalla taitaa alkaa aika käydä tylsäksi pentuhuoneessa, sen verran aktiivisesti haluttaisiin ulos. Emonvaisto kuitenkin vetää heti pikkupyrähdyksen jälkeen takaisin. Pentua myös silloin tällöin kanniskellaan ympäriinsä, joka näyttää aika järkyltä, kun sitä ei ole aikaisemmin nähnyt. Onneksi ei nyt jatkuvasti sentään. 

Aamos ja Aada jättivät ensimmäisellä viikolla pentuhuoneen täysin rauhaan, mutta nyt on oltu parina päivänä aika hyvin passissa ovella. Koska pikku Maagi on ainokainen, haluaisimme toki että se saa mahdollisimman paljon muita kissakontakteja, vielä pitäisi kuitenkin kasvaa ennen kuin tapaa uusia kämppiksiä (silloinkin tietysti ihmisten haukan katseen valvoessa). Nannakin suhtautuu vielä hyvin suojelevasti pentuun, joten turha on emoa stressata liian aikaisin. Seuraava vaihe taitaakin olla pesästä pois pyrkiminen, ei malteta odottaa.

8 kommenttia:

 1. Ihanaa että teistä taas kuultiin, juuri eilen mietin että mitenköhän teillä menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että on kuulumisia odotettu. Ihan hyvin kyllä menee, välillä on huolta mutta jospa ne isoimmat kriisit olisi ohitettu.

   Poista
 2. Jeeee, yhden sormen silitys ja kiitokseksi kehräys <3 Siinä on varmaan ihan onnesta soikeena, pallona ja mykkyrällä samaan aikaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein arvattu, juuri niin sitä on :D

   Poista
 3. Aplodeja sinne suuntaan, kyl on ihanaa kun pentu on nuin hyvässä kuosissa ja suloinen ja fiksu ja vaikka mitä!

  VastaaPoista
 4. Siellä kasvaa kovaa vauhtia sydäntenmurskaaja!

  VastaaPoista