tiistai 26. maaliskuuta 2013

Rumin kissakoti DIY for eva: verkko-ovi

Ollaan unohdettu esitellä meidän kodinsisustus DIY-vinkki jokaiselle kissakodille. Ehkä sen takia että tämä on järjettömän ruman näköinen. Pienenä pohjustuksena että meidän asuntohan on ollut pelkkä 1900-luvun alun tupakeittiö, ja sitä on ihan viime vuosina laajenneltu ylös ja alas. Erityisesti kellarin remontti on kesken. Yläkerran laajennuksen teema oli edellisellä asukkaalla muovi; siellä oli (ja on osittain yhä) lasikuitutapetit, irvistelevä laminaattilattia sekä maailman rumimmat MDF muoviovihirviöt. Ei ihan täysin vastaa makuamme, tai ihannetta muutenkaan vanhassa hirsitalossa, joten niistä on sitten pikkuhiljaa hankkiuduttu eroon. Laminaatin lisäksi muoviovet ovat yhä jäljellä, ja koska ne on tarkoitus joka tapauksessa vaihtaa vanhoihin puuoviin, askartelimme viime viikolla noin tunnissa verkko-oven. Ideana on että Maagi ja Nanna eivät ole niin eristyksissä kodin touhuista ja äänistä ja erityisesti Aada, joka vieläkin sähisee pennulle jos se kehtaa nenän eteen tulla, pääsisi pikkuhiljaa siedättymään Maagiin. Materiaaleina käytimme jyrsijän häkin verkkoa (Maagin pää menisi läpi isommasta...), niittipyssyä, jokaisen taitavan DIY-projektin sydäntä eli jeesusteippiä, sekä vanhoja listojen pätkiä. Ja tadaa:

Aadaa mietityttää mikä verkon toisella puolella haisee epäilyttävälle...

Aamos pääsee usein moikkaamaan pentua, koska ei sähise, vetää vaan rauhassa penturaksuja...

Kokonaisen verkko-oven askartelu olisi ehkä tuottanut siistimmän lopputuloksen, mutta aika ja energia ei riittänyt, ja nuo muovihirvitykset lentävät toivottavasti kesällä pellolle kuitenkin. Mielenkiintoista oli kyllä nykyaikaisia väliovia sahailla, siellä oli pahvia sisällä! Pieni ero noihin alakerran kokopuisiin oviin. Nopeastihan tuo tuli, alle tunti meni vääntäessä, joten jos tarvitsee kissoja vaikka toisiinsa totuttaessa pikaista verkko-ovea, ja inhoaa omia tämän hetkisiä välioviaan, voimme ainoastaan suositella.

Muita kuulumisia sen verran että Nannan pillereiden aloituksesta ei olla vieläkään innoissaan, tuntuu että Nanna on jotenkin passiivisempi kuin yleensä. Kiimakarjunta kyllä loppui, mutta ihan oma itsensä ei ole vieläkään.  5-viikkoisesta Maagista on tullut lelujen suurkuluttaja ja yritämme esitellä riehujalle päivittäin jotain uutta, yleensä huiskia tai perusleluja, mutta eilen otettiin esiin vanha kunnon mouse in the house, joka esiteltiin aikaisemmin, on pienen pelästyksen jälkeen ollut kovassa käytössä:


Paras uusi lelu on silti Aamoksen häntä, huomattavasti enemmän puremispinta-alaa kuin emon vastaavassa:

10 kommenttia:

 1. Kukkuu pieni suloinen! Riennän viimeistään Pääsiäisenä sinulle uusia leikkuja tuomaan, ihmettelemään ja pussimuiskimaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maagin terävät hampaat ja kynnet odottavat :D

   Poista
 2. Hyvähän toi on. Käytännön vaatimissa tilapäisissä ratkaisuissa estetiikasta viis, miun mielipide. Pääasia että toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ruma oli jo valmiiksi niin ei haittaa!

   Poista
 3. Kissan/kissojen tarpeet huomioiden tehty ratkaisu = hyvä ja kaunis ratkaisu. Ulkonäkö on sivuseikka. Riittää kun kissat ovat (kauniita, mutta sitä ei tarvitse sanoa koska kissat ovat sitä aina).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuntuu että verkko-ovesta on heti hyötyä, kissat ovat jotenkin tietoisia enemmän toisistaan. Todennäköisesti kesään mennessä tuo ovi lähtee silti kaatopaikalle, mutta ajaahan se nyt asiansa.

   Poista
 4. Moni luulee, että jesarista tulee kauheuksia mutta täti-ihminen on täysin toista mieltä. Se on teippien McGyver. Jesari rocks !

  Ja vähänkö toi hiirilelu on makee1 Ja kissat söpöi. Kaikissa kuvissa joku ihana♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiirilelu on tosiaan aika hauska, mitä nyt pitää aivan älytöntä ääntä nykyään, vissiin on ollut kovatassuiset käyttäjät :D

   Poista
 5. Moikka! Blogisi ja kissasi ovat mahtavia! Mietin, koska olet kissaihminen, jos pystyisit vastaamaan yhteen kissoja koskevaan kysymykseen. Itselläni on kaksi alle yksi vuotiasta uroskissaa. Olen suunnitellut lomamatkaa kesällä ulkomaille n. 4-5 viikoksi ja mietin mikä olisi paras/stressivapaa hoitomuoto kissoilleni. Vaihtoehtoina ovat hoitaminen meillä kotona, eli että joku tulisi ruokkimaan, vaihtamaan laatikot ja leikkimään hetkeksi tai se että kissat menisisivät tutuilleni joilla on jo kissa ennestään. Mitä mieltä olet?
  Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :) Itse kokeilisin ainakin etukäteen tulevatko kissat toimeen tuon tutun kissan kanssa, jos siihen päädyt. Koska kissat stressaavat reviirimuutoksia, meille on yleensä tullut hoitaja. Yksi kerta päivässä on kuitenkin aika vähän, joten olemme yleensä pyytäneet että joku muuttaa meille ihan asumaan, mikä on tietenkin paras vaihtoehto, tai että kissoja käy katsomassa kaksi eri hoitajaa, toinen aamuisin ja toinen illalla. Tuo 4-5 viikkoa on niin pitkä aika että mielestäni yksi kerta päivässä on ehdottomasti liian vähän, kyllähän kissat kuitenkin tarvitsevat aktivointia ja huomiota. Itse varmaan yrittäisin puhua jonkun tutun muuttamaan meille väliaikaisesti tai hommaisin muutaman eri ihmisen hoitamaan kissoja, mutta sitten tietenkin pitää luottaa siihen että he varmasti kävisivät kun lupaavat. Jos tuo ei onnistu, varmaan parempi siirtää kissat kaverille, ainakin jos siellä on eristysmahdollisuus, kissat kun eivät välttämättä ala tulla toimeen kuukaudessa. Toivottavasti onnistuu hoito hyvin, matkustaminen on kumminkin kivempaa kun ei tarvitse stressata kissojen takia. Meilläkin on tulossa matkoja kesällä, joten pitää jossain vaiheessa itsekin miettiä miten asiat hoituu...

   Poista