sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Viisi viikkoa

Maagi täyttää tänään viisi viikkoa!

No presentz pleaz!

Tai no sen kameran ja salaman kanssa voit mennä muualle räiskimästä!

Isoja juttuja on tajuttu taas tällä viikolla, käyty mm. maistelemassa äidin kupista raksuja ja todettu että niitä voi syödä toistekin. Maagi on myös alkanut tekemään hiekkiksellä muutakin kuin syömään hiekkaa. Maagi oppi lopulta hiekkalootalle ilman yhtään vahinkoa lattialla, asia jota yritän olla mainostamatta kaverilleni, joka opettaa ties kuinka monetta viikkoa koiranpentuaan sisäsiistiksi. Kyllä kissat vaan ovat kivoja :D Maagi on myös älyttömän viihdyttävä ja pennulla näyttää olevan kaksi vaihdetta, joko hirveä riehunta tai nukkuminen. Mieluiten nukahdetaan ihmisen syliin tai emon viereen.

Ikävämpi juttu taas on että Nannalle tuli viikon tauon jälkeen uusi kiima. Tällä kertaa entistä kovempana. Sinänsä tuo nyt ei iso ongelma olisi, koska Maagi tosiaan syö ja käy hiekkiksellä kuin iso kissa, eikä tarvitse emonsa huomiota enää niin paljon kuin alussa, mutta kyllähän jatkuvasti kiimaileva emo, varsinkin ainoalla pennulla, on ikävä juttu. Muut kissamme eivät vielä ole täysin Maagia omakseen hyväksyneet, joten Nanna on yhä tärkein ja lähes ainoa kissanmalli ja seuralainen Maagille ja olisi kiva jos se malli välillä tekisi muutakin kuin juoksisi ympäri kämppää karjuen... Kiimassa pyöriskelevä emo ei aina myöskään käsittele pentuaan kovin varovaisesti. Maagi pääsee toki jo pakoon, toisin kuin viime kiimassa, mutta eihän tuollainen pieni rohkea pentu aina tajua väistää kun emo kollinkaipuussaan pyörii. Lisäksi jatkuva kiimailu, imetys ja tiineys kaikki kerralla ovat rankkaa kissalle kuin kissalle, Nannalla ovat kyllä raskauskilot viime päivinä karisseet aika reippaassa tahdissa.

Sekä Nannan että pennun hyvinvoinnin takia, pitkällisen nettisurffailun, ja eläinlääkärilta ja kasvattajalta asian varmistettuani, päätimmekin aloittaa Nannalla kiimanestopillerit eli perlutexit. Kuten varmaan moni tietääkin, mutta ihan kotikissan omistajille tiedoksi jos kiinnostaa, nämä kissojen "e-pillerit" eivät ehkäise varmasti tiineyttä, mutta yleensä estävät kiimailun ja ne ovat vaarallisempia kuin esim. ihmisten e-pillerit. Riskilista on sellainen oikeallakin annostuksella (mm. diabetes, nisäkasvaimet, kohtutulehdus) että en mielelläni niitä käyttäisi. Koska jatkuva kiimailukaan ei ole terveellistä, mutta toki yleensä pienempi paha kuin vaikkapa mahdollinen kasvain, välillä näitä kuitenkin kasvatusnaarailla käytetään. Meillä ei Nanna ole Perlutexia aikaisemmin syönyt, edes silloin ensimmäisenä syksynä kun kiimailu oli aktiivisinta. Tuolloin ajattelin että pillereiden käyttö pelkän reippaan kiimailun takia olisi ollut lähinnä ihmisten korvien säästämistä, ei kissan itsensä takia tehty päätös, ja en halunnut riskeerata Nannan terveyttä pitkällä tähtäimellä vaan meidän yöunien takia. Nyt tilanne on kuitenkin tiineyden ja pennun takia vähän eri, ja toivotaan että hyöty voittaa riskit näin lyhyesti käytettynä. Maagille tämä päätös tarkoittaa todennäköisesti maitobaarin sulkeutumista pikku hiljaa, mutta jo 600 grammaiselle ahmatille tämän ei pitäisi olla ongelma.

13 kommenttia:

 1. Zepan sanoihin yhtyen, ihana pieni lepakko <3 Toivotaan, että Nannan olo helpottaa kiimailun kanssa ja teille palaa sinne rauha maahan :)

  VastaaPoista
 2. Tää lepakko myös yrittää välillä lentää, mutta toistaiseksi on tyytyminen hyppyihin :D Itämaisen pentu kyllä näyttää tässä vaiheessa hyvin hauskalta.

  VastaaPoista
 3. No voihan kiima! Toivottavasti Nannan oireet helpottavat ja Maagi saa taas kaiken huomion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ja onneksi sillä välin Maagi saa kaiken ihmisten huomion :)

   Poista
 4. Edelleen niin veikeä pieni kissanalku tuo Maagi. Huoh.. ♥

  Pillerit ovat meilläkin aiheuttaneet paljon pohdintaa viime vuosien aikana. Kaikki senhetkiset naaraamme, Querida, Korpiorvokki ja Melbourne kiimasivat parin viikon varoitusajalle joten päädyimme pillereille, kissojen oman terveyden, ihmisten mielenrauhan ja sen vuoksi, että totesimme eri keskustelujen perusteella tuloksettoman kiimaamisen itsessään olevan riskialtista mm. kohtutulehduksien suhteen. Kovin nuorena kun emme naaraita myöskään halunneet astuttaa..

  Komplikaatioita ei ilmennyt meillä, ainoastaan osa muuttui käytökseltään vähemmän seurallisiksi. Toivottavasti pillerit auttavat Nannaa, ja kaikki menee parhain päin niiden käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, ihana pieni musta riiviö :)

   Kohtutulehduksen vaarahan on tietenkin olemassa sekä pillereillä että ilman, itseäni pelottaa pillereissä eniten ne pitkäaikaisvaikutukset. Vaikka kohtutulehdus on hengenvaarallinen, siitä kuitenkin toipuu jos se huomataan ajoissa. Ja se onkin sitten se pääongelma liiallisessa kiimaamisessa, pillerien kanssa niitä vaaroja on paljon enemmän. Kasvaimet ja muut onkin sitten vähän eri juttu. Jos vaikka seitsemän vuoden päästä Nanna saa jonkun noista mainituista ongelmista, niin onhan se selvää että tämä päätös oli väärä ja en ehkä anna päätöstä syöttää noita heti itselleni anteeksi... Se määrä joka pillereissä on hormonia on kuitenkin massiivinen verrattuna esim. ihmisten e-pillereihin. Nyt vaan tuntui ettei oikeasti ole vaihtoehtoja, ihmisten takia pillereiden käyttö on kyllä mielestäni yhä väärä päätös, kun nuo vaarat tunnetaan yleisesti. No, mutta kovasti me toivotaan ettei tulisi mitään pillereiden takia myöhemminkään, pelottaa silti :( Ja tätä pelkoa ei kyllä vähentänyt keskustelut meidän eläinlekurin kanssa, joka on yksi alueen arvostetuimmista.

   Poista
 5. Onnea Maagi! On hän vaan suloinen pikku riiviö. Ja kiva, että oppi jo laatikolle :-) Kyllä kissat vaan ovat tässä(kin) suhteessa fiksumpia kuin koirat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan itsekin vähän ihmeissään että miten se nyt noin kävi :D Olen joskus miettinyt koiraakin mutta taidan olla ihan liian mukavuudenhaluinen koiraihmiseksi, aikaiset aamulenkit ja jatkuva lattioiden putsaus ei oikein nappaa :D

   Poista
 6. Hyvä, että ruoaksi maistuvat ihan oikeat nappulat hiekanmurujen sijaan. Toivottavasti pillerit pelittävät ja Maagi saisi nauttia mamman huomiosta vielä vähän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli vähän parempi jo, saa nähdä miten käy yöllä. Ja kyllä sitä hiekkaa menee vielä nassuunkin kun silmä välttää :D

   Poista
 7. Yleensä väliaikaisena ratkaisuna syötetyt pillerit eivät ole niin vaarallisia kuin pitkällä tähtäimellä syötetyt, lähinnä olen itse kuullut noista kasvaimista ym kissoilla jotka ovat saattaneet syödä pillereitä vuoden pari putkeen - itsellänikin on yksi naaras juuri nyt pillereillä enkä uskalla panikoida koska ratkaisu on väliaikainen ja kestää max. puoli vuotta jos sitäkään, lopuilla siitoskissoillahan meillä on implantit :) En silti itsekkään pidä pillereiden syöttämisestä koska koskaan ei voi tietää mitä ajan kanssa vastaan tulee mutta sitten mennään sen mukaan sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille lekuri kyllä alleviivasi että vaikka pitkäaikaisella syötöllä ne kasvaimet ja muut saa "varmemmin" kissalleen, myös lyhyemmät kuurit ovat riski. Onhan kaikilla lääkkeillä mahdolliset sivuvaikutuksensa, mutta jos ihmisten e-pillerit olisivat noin vaarallisia, eihän niitä naiset söisi, mutta kissoille vaan syötetään... Implantit ovat kyllä mielenkiintoinen kehitys vaikka niistä en tiedä muuta kuin mitä blogien ja keskutelupalstojen kautta ole lukenut, toivottavasti tulisi jossain vaiheessa jotain lyhyemmän ajan turvallisia ratkaisuja myös.

   Poista