sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Maagi ja sen kaverit

Nannan pentuprojektissa mietitytti etukäteen miten se vaikuttaisi kissojen keskinäisiin suhteisiin. Ja kuten arvasin, Maagin tultua välit eivät ole olleet niin seesteiset kuin yleensä. Mutta toki tilanne taitaa olla väliaikainen, kunhan erityisesti Aada tottuu uuteen asukkaaseen.  Kolmikosta Aamos on ottanut muutoksen kaikkein rauhallisimmin, aluksi sitä häiritsi Nannan jatkuva kiimailu ja vikittely, mutta nyt kun on taas ollut vähemmän "lähentelyä", Aamos suhtautuu uuteen vipeltäjän hyvin tyynesti. Vähän sillä asenteella että jahas, tämmönen täällä, nuolasenpa sen päätä ja siirryn tärkeämpiin juttuihin (ruokakupille).

Aada käy säännöllisesti vierailulla pentuhuoneessa, mutta on sitä mieltä että parasta siellä on seisova pöytä. Ja kun sen tarjoiluja on nautittu, voikin kerjätä ulos huoneesta.

Aada sähisee tai murisee jos pentu tulee lähelle (ja haukkaa samalla hännästä), mutta ei yritä käydä pentuun kiinni. Välillä Aada myös käy ihan ystävällisesti haistelemassa Maagia, mutta vain kun pentu nukkuu tai on aivan rauhallinen. Aadasta nykynuoret taitavat olla vähän liian villejä... Nanna ei ole erityisemmin suojellut Maagia meidän kissoilta, uudet ihmiset se on kokenut paljon vaarallisemmiksi. Ja vissiin Nannaa ohjaavat vaistot jonkin verran tässäkin, sillä ehkä Aamoksen kolliuden takia Nanna oli aluksi tarkempi Aamoksen kanssa kuin Aadan, vaikka Aamos se ystävällisempi kissa olikin. Vaikka perus rentoa alkaa olla, ihan kokoerojan takia eivät kissat tietenkään ole keskenään valvomatta, vaan Maagi ja Nanna viettävät yöt ja työpäivät pentuhuoneessa keskenään.

Aamos ja sen pikkukaveri

Ja koko skitso perhe

Nannan hyvin lyhyt kiimanestopillerikokeilu loppui viime viikonloppuna. Vielä ei ole tullut uutta kiimaa, joten toivomme suuresti että Nannalle ei ihan heti tule mieleen haluta uusia pentuja. Se hyöty lääkkeistä oli että ne katkaisivat jatkuvat kiimat ja Maagi sai ainakin muutamaksi tärkeäksi viikoksi emonsa koko huomion, mutta sen verran meni hermot lääkkeeseen muuten että ei enää jaksettu sitä jatkaa. Koko pillereiden annon ajan Nanna tosiaan karjui yöt. Kyseessä saattoi olla se että Nanna "juoksi" läpi pillereistä, eli pillerit eivät riittäneet sammuttamaan kiimaa. Tämä on vaarallista, koska silloin kissa saa hormoneja aivan liikaa, sekä oman tuotannon että lääkkeen. Annostus oli kuitenkin jo korkea, joten sitäkään ei voinut paljoa muuttaa. Huutoon saattoi toki olla muitakin syitä, mutta ainakin yökarjunnat loppuivat heti kun pilleritkin, joten jotenkin ne toisiinsa liittyivät.

Kaksi itämaista ja yksi valkoinen jätti hengaa, ja nyt kun Nanna on vähemmän slutty niin Aamoskin tykkää.

Toinen syy pillereiden lopettamiselle oli Nannan maidontuotanto. Eläinlääkäri oli varma että maidon tuleminen loppuu kun lääkkeet aloitetaan, koska maitoa on ollut aika vähän koko ajan muutenkin. Koska lääke voi siirtyä maidon kautta pentuun, ei Maagin tietenkään ollut turvallista imeä lääkityksen ajan. Varmuudeksi katsoimme että Maagi ei ime, jos olimme samassa huoneessa, muutoin pidimme Nannalla lainassa ollutta nisät peittävää pukua. No eihän se maito heti loppunut, vaan kaksi nisistä meinasi jo tässä vähän aikaa sitten tulehtuakin. Onneksi kuumalla hautominen auttoi, mutta pillereistä alkoi olla enemmän vaivaa kuin hyötyä, joten antaa sitten olla... Nyt kun pillerit on lopetettu, voi seuraava kiima tulla millon vain, toki toivomme kissojen välien ja Maagin takia ettei se nyt ihan heti iske. Toistaiseksi on onneksi rauha (ja hiljaisuus) maassa, ja huomenna onkin tärkeä päivä sillä Maagi täyttää kahdeksan viikkoa, sekä todennäköisesti painaa kokonaisen kilon.

10 kommenttia:

 1. On teillä ollut melkoista tään pikkukisun syntymän jälkeen! Mutta onneksi "palkinto" eli Maagi on kunnossa ja iloinen vilpertti kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maagi on kyllä aivan uskomaton vilpertti, kissanpentuterapia on ehkä maailman paras ja piristävin hoitomuoto aina maanantaiaamuisin.

   Poista
 2. Toivottavasti tilanne jatkuu rauhanomaisena kaikille osapuolille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan, tällainen leikkaamattoman kissan kanssa elo on välillä kyllä aika äänekästä...

   Poista
 3. Maagi on kyllä niin söpö! Mielenkiintoista tosiaan miten perheen muut jäsenet ovat suhtautuneet Maagiin - meillä on tuo vielä joskus edessä Cocon kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallinen tutustuminen vaan niin kyllä se hyvin menee ;)

   Poista
 4. Voihan sentään: "Nanna vähemmän slutty" :D Nauratti aamupäivällä ja naurattaa iltäpäivällä. Kiva, kun siellä jengi tutustumaan toisiinsa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tajusin juuri että tuo kirjoittamani viittaa ehkä siihen että vähäsen slutty ollaan koko ajan... Pitää kyllä paikkansa :D

   Poista
 5. Kolmikko näyttää niiiin somalta ja sopuisalta tuolissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, välillä ollaan jo ihan hyviä kavereita.

   Poista