keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hauskaa vappua sammakolta kavereineen!

Maagi täytti sunnuntaina 10-viikkoa ja tuntuu aloittaneen pahimman riiviövaiheen. Onneksi Maagilla on kissaleikkikaveri eli Aamos. Pienen mustan ja ison valkoisen leikit ovat aika koomisia, mutta Aamos näyttäisi tajuavan että Maagin kanssa leikitään vaan tassuläpsyä ja jahtaamista, ei vielä rajua painia. Ainakin Maagi arvostaa uutta leikkikaveriaan ja yrittää myös hyppiä toisen niskaan että saisi painiotteen. Toistaiseksi ei ole oikein massa riittänyt ja Aamos edes kunnolla huomannut kun toinen killuu niskassa...

Eniten vapun juhlijalta taitaa näyttää meidän taloudessa Nanna, joka on sekä pukeutunut asuun että on pienessä pöhnässä, lähinnä kipulääke ja antibiootticoktaililla tällä kertaa. Ei tosiaankaan omasta halustaan vaan pakon sanelemana ja yhtä kohtua köyhempänä. Maagi hoitaa kilttiä äitiään puremalla hännästä, joten Aamos ja ihmiset yrittävät pitää riiviön viihdytettynä jotta emo saa levätä. Haava näyttäisi parantuvan ihan ok, se on onneksi toki pienempi kuin aikaisempi sektiohaava, mutta Nannan tapauksessa vähän isompi kuin mitä olen aikaisemmin itse nähnyt naaraiden leikkauksissa. Nannalla huomattiin leikatessa kohtutulehduksen alku, joten lääkitystäkin tuli enemmän kuin yleensä sterilisaatiossa. Toipuminenkin on ollut vähän hitaampaa kuin meidän aikaisemmilla kissoilla, heti ei ole Nanna jaksanut alkaa leikkimään ja riehumaan, mikä toisaalta on hyväkin haavan paranemisen kannalta. Leikkaukseen mentiin tosiaan perjantaina ja Nanna alkaa nyt olla jo pirteämpi, serpentiiniä ei vielä innolla jahdata muiden kissojen kanssa, mutta vappuherkut, eli raaka kana, näyttävät maistuvan erinomaisesti. Sammakkopuku on lainapuku, ja onneksi saatiin lainaan sillä se helpottaa kyllä sterilisaatiosta toipuvan kissan hoitoa. Meillä ovat kaikki aikaisemmat kissat ennen stressanneet todella paljon kauluria, ja tällainen neppari/vetoketjukiinnitys on paljon varmempi tapa suojata haava kuin itse leikellyt puvut.

Sammakko ja sen pentu

Tässä muuten kuva Maagin silmistä kyselleille, hyvin huomaa miten paljon kissanpennun silmät voivat muuttua, kirkkaansinisestä on menty jo aika nättiin vihreään.

Mukavaa vappua kaikille, toivotamme paljon vappuherkkuja ja sopivasti riehumista!

10 kommenttia:

 1. Voihan hurjaa tota Nannan ongelmien täyttämää kissanaiseutta, hyvä että tilanne on nyt hallussa ja toivotaan että Nanna paranee pikaisesti.
  Maagi on niin pusipusi ja todellakin, ihan eri silmät toisella !

  Oikein hyvää vappua teillekin, Amokselle ja Maagille hyvä vappupaineja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä haava pikkuhiljaa paranee, että ehkä nuo iltaspurtitkin kohta taas palaavat ohjelmistoon :D

   Poista
 2. Hauskaa vappua teille ja pikaista paranemista sammakko-äidille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin ja sammakkoäiti kiittää, vaikka ei asuaan arvosta :)

   Poista
 3. Voi Nannuli että sul on ollut paljon harmia! Onneksi on hieno pentu vierellä, mut silti. Tosi ikävää. Mutt nyt paranet jo pian, eikö niin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä syödään jo kuin leikattu kissa konsanaan ja pilleritkin loppuu pian, vielä kun alkaa iltavillit niin sitten on kaikki täydellisesti taas.

   Poista
 4. Pikaista paranemista Nannalle! Onneksi sillä on oma pikkuriiviönsä vieressä "hoitamassa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maagin hoitaminen ei tosiaan ole sitä hellintä kosketusta ;)

   Poista