torstai 16. toukokuuta 2013

Kesä, kesä, kesä!

Tänään avattiin kunnolla valjastelukausi! En ole käyttänyt kissoja valjastelemassa vielä ollenkaan, mutta nyt alkoi Aadan lempivuodenaika ja otettiin vahinko takaisin tunnin lenkillä. Aamoskin kävi vetämässä sen perinteisen 15 minuuttisen. Eron lenkkeilijöiden asenteessa huomaa aika selvästi, meillähän on Aamos aina rohkeampi sisällä kuin Aada, mutta pihalla roolit vaihtuvat:Aada chillaa. Ja masurapsuja voi toki antaa ulkonakin.

Samalla kun Aada tuulettaa masuaan ja jopa antoi kahden eri naapurin rapsuttaa korvan takaa, Aamos on vähän eri meiningillä liikenteessä:

Aamos, aina valppaana ja tassut tiukasti maan kamaralla.

Toki kummankin käytös tuntui poikkeuksellisen reippaalta viime vuoteen verrattuna, silloin Aada ei tosiaankaan antanut kenenkään koskea ja Aamos sai hepulin jos pihalla liikkui muita. Nyt jopa pihalle ajanut muuttoauto ja juokseva lapsi herättivät vain pientä ihmetystä. Joko kissat pitävät ulkoilua niin suuressa arvossa että eivät jaksa pienestä skitsahtaa, tai viime vuoden ahkera ulkoilu sai ne totutettua aika hyvin, vaikka talvella tauko olikin. Tai molemmat. Jos nämä ihanat säät jatkuvat, pääsee meidän tarkastuspartio vielä monta kertaa ulos. Ja tarkastettavaahan riittää...

Juu, ei oo kukkapenkki nyt hirveästi hoitoa saanut.

Aamos tarkistaa että kellarin kissanluukut ovat auki. Myös naapurissa.

Maagin toinen rokotus oli tosiaan jo aikaisemmin ja se meni erinomaisesti. Maagi ei säpsähtänyt erityisemmin edes tunnistesirun laittoa vaan pörräsi menemään ja otti iloisena ekstrahuomion ja rapsutukset vastaan sekä hoitajalta että lääkäriltä. Eläinlääkärikin kehui miten reipas ja rohkea toinen oli ja ihmetteli miten itsevarma pentu on vaikka onkin ainokainen. Itse ajattelisin että ainoana pentuna olo on ehkä tässä tapauksessa vaan kasvattanut Maagin itsevarmuutta, kun on viettänyt ihmisten ja jättikotikissan kanssa aikaa... Aikamoisella karjunnalla tosin saavuttiin asemalle, samaan aikaan paikalla ollut saksanpaimenkoirakin katsoi että mikä helkkari toi on... Maagilla alkaa olla siis aikuisen kissan ääni.

Kiitos muuten vielä kommenteista viime postauksessa (ja toki aikaisemminkin), on ollut tosi kiva lukea miten Maagin tarina on muitakin kiinnostanut.

Ja tosiaan blogi koki kesäisen muutoksen, joka on vielä vähän kesken... Ideana on että kaikkien kissojen naamoja vaihdellaan otsikossa, mutta aloitetaan nyt tuolla nuorimmalla kaverilla.

12 kommenttia:

 1. Hei, blogi näyttää nyt tosi hyvältä! Kiva, että tekin olette päässeet ulkoilun makuun. Millähän minä saisin muut kuin Manun houkuteltua ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä meni Aadaa lukuunottamatta pari kesää että päästiin tähän pisteeseen, joten ainakaan nopeita vinkkejä en osaa antaa :D

   Poista
 2. Aivan mahtava tuo uusi otsikko :D Kiva, että Aamoskin alkaa oppia nauttimaan ulkoilusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja juu, on se kiva että Aamoskin nauttii ulkoilusta eikä käyttäydy kuin se olisi kidutusta...

   Poista
 3. Sielläpä on pätevä journalisti koneen äärellä uudessa kuvassa :D Aivan loistava ! Eikä noi kaksi muutakaan mallia muissa kuvissa suinkaan mitään seinäkukkaisia ole ;)

  Lievää kadehdintaa ilmassa täällä päässä, meillä kuin noi ei oikein siitä ulkoilusta pidä ja mä taas mielelläni niitä sinne veisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei meilläkään ole aina ulkoilua arvostettu ;) Aada oli oikeastaan ainoa joka heti tykkäsi, muita vietiin aina karjumaan ulos vaikka heti halusivat sisään ja nyt ne oikein karjuu sisälläkin että haluavat ulos :D

   Poista
 4. Hieno otsikko ja esittely tähdistä!

  Ja se 15 min oli se lyhyt ulkoilu? Täällä homma hoituu viidessä minuutissa, kun mitään ei tutkita ja päämäärä on selvillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu on se lyhyt, ainakin Aadaan verrattuna, mutta Helmillähän taitaa olla noi minuuttiulkoiluja sitten vähän useammin, meillä tuo on lähinnä muutaman kerran viikossa, vähän säästä riippuen.

   Poista
 5. Meillä ulkoilmaa on haisteltu kiinnostuneina viikonlopun nonstop-tuuletuksen aikana. Ainakin toistaiseksi olen kuitenkin ollut ilonpilaaja ja evännyt ulkoiluoikeuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sielläkin on kissoilla kevättä ja kesää rinnassa siis :)

   Poista
 6. Mikä onni päästä kierimään lämpimään maahan! Jännä, että pitkän ulkoilutauon jälkeen valjastelijat ovat erityisen reippaita.

  Onnittelut virallisestikin uudesta perheenjäsenestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :) Vissiin kissojen muistikin on pitempi kuin kuvittelisi, tai sitten kun olivat tajunneet että kesä on tosiaan jo ilmassa, halu ulos oli niin kova... Ja Aamos oli reipas vaan Aamos ulkoilu standardilla mitattuna :P

   Poista