lauantai 11. toukokuuta 2013

Kissanpennun käyttöohjeet

Vaikka huoltakin on ollut, niin samalla on myös ihanaa ja mielenkiintoista seurata kissanpennun kasvua aivan alusta asti. Harva kissan omistaja sellaista kokee, meille on ainakin kaikki kissat aina tulleet joko aikuisena tai vähän ylikin perinteisen luovutusiän. Ja kun aikasemmin on ajatellut että onpa se puolivuotias Nanna ollut riiviö, nyt tajuaa että ei se kyllä ollut. Pahimmasta päästä ainakaan. 11-viikkoinen Maagi kyllä on. Muutama pikku juttu pienen kissan kanssa elämisestä on tässä nyt opittu, tässä muutama esimerkki:

Kissanpentu tunkee itsensä kaikkialle ja on aina siellä missä tapahtuu. Älä siis hanki kotiin jääkaappia jonka alinta ovea käytetään eniten. Jollet halua nostaa kissanpentua pois kaapin sisältä JOKA kerta kun sen kaapin avaat:

Maagi tarkistaa kananliha tilanteen.

Kissanpentu on fiksu. Fiksumpi kuin tajuat. Älä siis kuvittele ettei se mm. opettelisi avaamaan myös sitä jääkaapin yläluukkua, että pääsee sinnekin tonkimaan:

Vähän vielä lisää voimaa ja kaapin ovi aukenee yhdellä työnnöllä.

Kissanpentu tykkää juosta. Paitsi edestakaisin lattialla, myös ylös ja alas verhoissa. Älä siis uusi verhoja juuri ennen pennun tuloa. Tai jos uusit, niin laita vaikka pahimpaan riiviöaikaan vanhat lakanat ikkunoihin äläkä ajattele että ei se niihin verhoihin mene kuin tarpeeksi leikität. Menee se nimittäin silti. 


Maagi kurkkii ikkunasta ja valmistautuu verhohyppyyn.

Pieni pentu tykkää kun tulee vieraita. Ja vieraiden housunlahkeita, kengännauhoja sekä mitä tahansa mikä roikkuu niistä vieraista ja on siis pennusta maailman paras uusi lelu... Älä siis vastaanota ei-niin-kissahulluja vieraita silkkimekoissa tai muissa herkästi rikkoutuvissa vermeissä pahimpaan riiviöaikaan.

Maagi natustelemassa jotain vieraiden keskellä, kuva kolmannen kyläilijän eli Elisan ottama.

Kissanpentu on nopea. HYVIN nopea. Jos olet tottunut lämmittämään asuntoa puulla, älä kuvittele että tulen kanssa pelaaminen onnistuu, kun samassa huoneessa on pentu. 

Maagin tassujen ja ihmisen mielenrauhan onneksi on jo toukokuu...

Olin itse viikonlopun lyhyellä matkalla ja kissojen hoito jäi toisen ihmisen vastuulle. Kesken matkan sain tekstiviestin että Maagin punnitseminen ei onnistu millään kun se vaan riehuu. Pääteltiin että eiköhän kissa ole terve ja paino noususuhteessa, jos se ei pysy sen vertaa paikallaan että digivaaka saisi jonkin lukeman :D 

9 kommenttia:

 1. Maagi! <3 Kyl se on aarre! Riiviö, mut aarre. Puspus!

  VastaaPoista
 2. Erittäin kattavat käyttöohjeet :D Mikä riiviö ♥

  VastaaPoista
 3. Meno on hurjaa, kun kotona on pikku Maagi! On hän vaan niin ihana <3

  VastaaPoista
 4. Riiviö kiittää kommenteista ja vetäytyy taas uudelle jääkaappitarkastukselle...

  VastaaPoista
 5. Nomutkun muuten on niiiiiin tylsää :D Onkohan toissa meidän Nilssonissa itämäista, kun sillä on noita taipumuksia ollut kanssa pienestä lähtien? Eikä ne ole minnekkään kadonneet, muuten.
  Maagi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tylsää ei voi pienellä pennulla olla :D Eikä niillä jotka sen kanssa asuvat ;)

   Poista
 6. Voi hyvänen aika näitä joka paikkaa yhtä aikaa partioivan lepakkomiehen käyttöohjeita :D Batman testailee ihmistön toimintavalmiutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimintavalmius on täällä jo aivan huipussaan :D Jos yhtään nopeammin liikuttais Batmanin perässä, oltaisiin jo kissoja...

   Poista