keskiviikko 28. elokuuta 2013

Äidin pikkupoika...

Eli Maagi, meni viikonloppuna muille maille. Ei nyt ihan ulkomaille, mutta junalla matkustettiin, ja melkein hyräiltiin tätä teemaan sopivaa laulua:

Viikonlopun tunnari

Maagi kävi siis Vantaalla Rurokin näytelmissä. Vähän oli jännä viikonloppu, kun ensin mentiin junalla, sitten oltiin yötä vieraassa paikassa ja yksi päivä hengattiin muutaman sadan vieraan kissan ja ihmisen kanssa. Maagi otti näytelmät kuitenkin relammin kuin äitinsä, kangashäkissä chillailtiin, mutta kun siitä joutui tuomarin pöydälle niin silloin jänskätti. Maagi oli kuitenkin kohtuu kiltti, mitä nyt ei aina nostelua hirveästi arvostanut.
Maagi tuomarinpöydällä. Kuva © Petri Jaakkola

Mitään selvää en taaskaan arvostelupaperista saanut, mutta ymmärtääkseni tuomarin mielestä Maagi oli ex1, ikäistään vähän isompi, mukavan lihaksikas, pää oli muuten ok, mutta nenässä oli pomppua, silmät olivat kivan väriset, eli vihreät kuten kuuluukiin, ja vissiin Maagi osasi niitä tarpeeksi siristellä, kun ei niiden välillä isosta koosta mitään sanottu. Turkki oli kiiltävä ja erinomaisessa kunnossa, mutta liian pitkä lyhytkarvalle. Maagihan on variantti eli kisaa lyhytkarvojen kanssa, mutta kantaa pitkäkarvageeniä emonsa kautta, joten tämä nyt ei mikään yllätys olekaan. Yleisvaikutelma oli sweet boy ja kehuttiin taas sitä turkin ja kropan kuntoa, joten selvästikin tuomari huomasi että Maagi ei sylje ruokakuppiinsa. Tuomarin paras valinnoissa käytiin hyvin pikaisesti kääntymässä, ennen kuin vietettiin sitten loppunäytelmät jälleen siellä kangashäkissä.

Maagin näyttelyvinkki kaikille kissoille: näytelmissä on hyvä ottaa torkkuja niin jaksaa sitten riehua kunnolla kotona koko yön. Ja kun Maagi oli ensimmäistä kertaa elämässään pari päivää ainoana kissana ja ilman painikaveria niin riehua kyllä jaksettiin.

Ihan kivat fiilikset jäi näytelmistä, sillä vaikka Maagi jännittikin ekoja kisojaan, oli se kokoajan ihan ok. Taas kyllä huomasi että kun on vaan yksi kissa mukana, menee ihmisten päivä vähän hitaammin, joten ehkä ensi kerralla taas otetaan useampi kissa mukaan kisailemaan niin on vähän enemmän jännitettävää ja tekemistä. Saa nähdä jos nyt se näyttelytauko olisi vähän lyhyempi kuin noin vuosi. Ja kuka kissoista pääse seuraavalla kerralla mukaan.

Kiitos vielä Naukulan Mammalle, joka ennakkoluulottomasti otti yhden huutavan itämaisen kyytiinsä. Maagi oli aivan superhiljaa koko näyttelyn ajan, mutta availi äänihuuliaan jokaisessa liikennevälineessä matkan aikana... Maagi saapui kotiin vasta maanantaina, ja muut kissat ottivat Maagin hyvin vastaan. Eipä niillä tosin mikään älytön ikäväkään kuulemma ollut. Oli todennäköisesti ollut vain hyvin rento ja hiljainen viikonloppu...

14 kommenttia:

 1. Joka tapauksessa Maagi on minun mielestäni kaikkein kaunein! :D Huh, en osaa ajatellakaan, mitä Törö olisi tykännyt näyttelyreissusta. Not.

  VastaaPoista
 2. Ihan aikuinen Maagi jo! ja Sweet Boy, tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esitti vielä sweetimpää kuin ikinä kotona...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin on, tosin ei aina kotona olla suloisia, mutta onhan se hyvä olla vieraskorea :D

   Poista
 4. Mammanpoikana on hyvä olla! Ja mitä siihen kuljetukseen nyt tulee, niin eipä sitä äänenavausta niin paljon tullut etteikö tällainen kissatäti sitä kestäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä. Se taisi olla Maagilta tosin sellainen alkulämmittely ennen junaa :)

   Poista
 5. Oih, hienoa että pikkumies on avannut näyttelykiertueensa! Mukava kuulla että hyvin meni! Täällä ollaan ylpeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi oli kyllä relampi kuin äiskä kevythäkissä. Emonsa taas käyttäytyi paljon rauhallisemmin käsiteltäessä pöydällä ja venytyksessä, mutta hyvähän se on että jaksaa liikkua ja riehua, pysyy ihmiset hereillä :D

   Poista
 6. Siitä se ura urkenee pikkuhiljaa komealle äidin pikkupojalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ura on auki ainakin kodin komistuksena :D

   Poista
 7. Kiva, että Maagilla meni hyvin! Harmi, etten nähnyt teitä, kun pikaiseseti kävin messuilla anopin kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, joku toinen kerta sitten.

   Poista