lauantai 9. marraskuuta 2013

Juhlien kulku

Huh, kyllä on tämä viikko väsyttänyt sekä kissoja että ihmisiä... Halloween-juhlista on kuitenkin nyt selvitty. Teemanahan oli siis Saatana saapuu Moskovaan, erityisesti kirjan ikimuistoinen Behemot-kissa. Pääpaikkana juhlissa oli tupakeittiömme, josta tehtiin päiväksi, ja yöksi, Mustan kissan kahvila:


Aluksi istahdettiin Mustan kissan kahvilan pöytään. Kahvilassa oli pöydissä menyyt ja kynttilät (joita ei oman Behemotimme takia sytytetty):


Maagi taisi tajuta että nyt on oma nimikkokahvila ja laittoi oman puumerkkinsä osaan pöydistä pureskelemalla reunat menyistä.


Menyyn takana oli suosikkilainaukseni kirjasta:


Illalla vietettiin toki aikaa seuramiehemme eli Behemotin kanssa (Behemottia oli ehkä hivenen myös lahjottu vieraiden toimesta...) Maagi jaksoi olla aikamoinen seuramies koko illan.


Pääpöydästä haettiin lisää virvokkeita ja suolapaloja. Maagi käyttäytyi poikkeuksellisen hyvin ja hyppäsi vain kerran pöydälle haistelemaan tarjottavia... Ainakin todistettavasti. Paras asu ihmisten mielestä oli vieraamme, joka oli pukeutunut viinirypäletertuksi, kissat tosin saivat aikamoiset sätkyt:


Syömisen jälkeen säikähdettiin päätöntä kissarouvaa:


Ja päätöntä kissaherraa, jos 30-luvun venäläisen musiikin kuuntelulta siis ehdittiin.


Aamoskin uskaltautui vieraiden seuraan vaikkei ihan Maagin veroinen seuramies tällä kertaa ollutkaan. Ehkä Aamos pettyi kun ei tippunut herkkuja lattialle vaikka kuinka kauan pöydän alla makoili.


Loppuillasta meno hiljentyi itsekullakin ja Nannankin mielestä oli sopiva aika masurapsuille. 


 Seuraavana päivänä olikin sitten niin väsy että piti makoilla. Ehkä myös sen takia että yö meni osittain meidän kauempaa tulleita yövieraita viihdyttäessä...


Ehkä sitä taas ensi vuonna jaksaa uudestaan... Nyt seuraavaksi onkin aika ideoida kissan (jopa Maagin) kestäviä joulukoristeluja. Ja pestä ja siivota loput halloween-koristeet. Zooplussa-pakettia tuonut dhl-mieskin taisi säikähtää, kun näki eteisessä osan koristeluista: seinään maalatut helvetin lieskat, tekstin saatana saapuu, sekä neuvostolipun... Mielestäni sopivat teemaan hyvin, mutta ei ehkä muuten kovin tyypillinen sisustusratkaisu.

8 kommenttia:

 1. Saatana saapuu... että terve vaan postimies :D

  Teillä on ollut upeat kekkerit viimeistä yksityiskohtaa myöten. Enpä taida myöskään keksiä Begemot-lainausta, joka ei olisi mainio. Mokoma mahtikatti virnuiluttaa väkisinkin, ja niin kyllä teidänkin juhlienne päättömät itämaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, meidän itämaiset taitaa olla kyllä suoraan alenevassa polvessa mustan kissan jälkeläisiä, asenne on ainakin usein hyvin samanlainen :D

   Poista
 2. Ai miten ihana, että viitsitte järjestää juhlia! Olen ihan kade :) Jos meillä on vieraita, stressaan aina kamalasti, että voivoi nyt katit hyppivät pöydille ja koirat varastavat ruoat.... Kaikki vieraat kun eivät ole eläinten ystäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taisi olla lähes kaikilla vieraista joko kissoja tai koiria, joten ehkä sekin auttaa... JA muut varmaan päivittelevät laumaamme vain sisäisesti :D Toisaalta meidän kissat ovat aina (aluksi) vähän vieraskoreita kun tulee iso joukko ihmisiä, joten eivät varasta ruokaa tai hypi pöydällä ihan heti... Varoitan kyllä vieraita että eivät jätä ruokaa vartioimatta jos eivät halua sinne omaa pikku maistajaa. Itse stressaan enemmän sitä että joku jättää ulko-oven tai ikkunan auki ja joku kissoista karkaa, mutta kai sen stressin kestää pari kertaa vuodessa kun enemmän vieraita kutsuu. Minusta on varsinkin tähän aikaan vuodesta kyllä kiva jotain järjestää, kun muuten vihaan pimeää ja märkää syksyä...

   Poista
 3. Hienot juhlat! Aamos ei todennäköisesti kyllä saa suutaan yhtään enempää auki kuin viimeisessä kuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan saakaan :D Todennäköisesti Aamos uneksii että joku tirppa lentää suuhun :D

   Poista
 4. Tuohon kitaan mahtuisi kyllä kokonainen tirppaparvikin tai vaikka aarnikotka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on Aamoksella suunnitelmissakin :D

   Poista