lauantai 16. marraskuuta 2013

Maagi ja tassu

Taas on sattunut ja tapahtunut kun on tällainen menevä itispoika kotona. Meillä on mennyt muutama päivä tällaisissa meiningeissä:Komeasta kollista tehty lampunvarjostin, en arvosta!

Maagilla huomattiin haava anturassa muistaakseni viime viikonloppuna ja aloitimme heti putsauksen ja kaulurin käytön. Maagi kerkesi ainakin yhden yön tassuaan nuolla sen verran että tassu ärtyi ja Maagi ei edes painoa sille laskenut, joten eläinlääkärireissuhan siitä tuli. Saimme antibiootit ja kipulääkkeen ja ohjeen pitää sidettä tassussa. Jep jep. Eläinlääkärissä oli mielestäni laitettu suoja liiankin tiukalle, koska en millään meinannut saada sitä irti. Totesin että jos tällaisen siteen laittaa muutaman päivän ajan kaksi kertaa päivässä kipeään tassuun, ei Maagi anna hoidon loputtua enää koskea tassuihinsa. Niinpä tehtiin oma tassusuojaviritys, joka toimikin mielestäni tosi hyvin, ja oli hyvin nopea saada tassuun ja pois:

Nyrkkeilijä-look on paljon miehekkäämpi kuin kauluri, eiks jeh?

Kuvassa maagilla on tämä tossu koossa s sekä pari kierrosta tätä sidettä apteekista tossujen yläreunassa (tarkoitettu eläimille, eli ei lähde niin helposti puremalla). Kokeilimme myös toisia (koirien) ulkoilutossuja, joissa oli säädettävät remmit, mutta tämä tossu on paljon parempi ja pysyy hyvin jos ostaa oikeassa koossa. Lisääksi hygieenisyys toimii paremmin, kun noita tulee paketissa monta ja voi ottaa aina uuden tossun kun haavaa hoitaa. Lisäksi läträämme vetramil-rasvalla, josta minun on kauan pitänyt tehdä postaus, mutta ehkä ensi kerralla voisin hehkuttaa tuota lisää. Maagi antaa tossun olla aika hyvin, ja haava tosiaan paranee sellaista vauhtia että Maagi on ollut ilmankin suojia jo päivän. Kauluria pidämme silti silloin tällöin, koska omatoiminen pesu kiinnostaa välillä. 

Maagi ei arvosta kauluria ja tassuihin koskemista, mutta on muuten ollut ihan ok kokoajan. Syökin tosi hyvin ja kuten kuvista näkyy, pystyy myös kiipeilemään kaulurin ja suojauksen kanssa. Ja onneksi tassuhaava alkoi paranemaan niin hyvin, koska muuten tuo on ollut kyllä vaikea haava hoitaa, kissat kun harvoin pitävät tassua paikallaan. Ja hiekkiksellä kun käyvät asiansa hoitamassa, pakko sitä oli suojata ettei kaikki hiekanmurut ja eritteet mene suoraan haavaan...

Nyt siis tosiaan ollaan jo sellaisessa kunnossa että varmaan viikonloppuna jää kaulurikin taas naulakkoon. Muut kissatkin ovat varmaan helpottuneita, sillä Maagi tajusi eilen että kauluri päässä voittaa jokaikisen painimatsin, jopa Aamoksen kanssa... Siitä lähtien Maagi onkin aiheuttanut muutaman aikamoisen säikäytyksen Aamokselle. Ihmisetkin ehkä alkavat nukkua paremmin kun on kauluri poissa, Maagi on kauluriajan nukkunut samaan tapaan kuin ennenkin: nenä kiinni ihmiset nenässä. Aiheuttaa yöllä yllätyksiä kun muovi kopsahtaa silmien väliin.

Maagi laavz ihminen. Myös potilaana.

Emme saaneet samalle päivälle aikaa vakiasemallemme, joten kokeilimme uutta eläinlääkäriasemaa: Turun eläinsairaalaa. Ihan tyytyväisiä oltiin, vaikka tosiaan hoitaja paketoi tassun niin hyvin että epäilin saanko pakettia irti ilman rauhoitusta... Mutta muuten oli ok paikka. Eläinsairaala muuten myös päivystää viikonloppuisin päiväsaikaan, joten jos tulee huonoon aikaan asiaa eläinlääkärille ja ei halua käyttää Turun seudun virallista eläinlääkäripäivystystä, josta liikkuu kaikenlaista juttua välillä, tässä voisi olla toinen vaihtoehto. Me ainakin saatetaan käyttää tulevaisuudessa sekä sitä virallista päivystystä tai tuota paikkaa, vähän sen mukaan minkälaista apua tarvitsee. Mutta toki toivomme että tässä taas oli tarpeeksi lääkärireissua vähäksi aikaa. Täytyy kyllä ihmetellä Maagin hyvää vatsaa, lisästressi sekä antibiootit että kipulääkkeet ja ei mitään reaktiota.

Joka tapauksessa kolmen kissan kopla ja Maagi ihmisineen toivattavat muille kissoille ja ihmisille rauhallisempaa viikonloppua kuin meillä viikko sitten! Sillä liika riehuminen voi aiheuttaa kauluripäitä!

12 kommenttia:

 1. Parempi punaisessa nyrkkeilyhanskassa kuin lampunvarjostimena! Onneksi tassu on parantumaan päin. Tötteröpäänä ei ole yleensä kiva olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olekaan, tosin kyllä tuo hanskakin aika lailla häiritsi, sitä piti ravistella samalla kun liikkui, joten vaikutelma oli vielä nyrkkeilymäisempi...

   Poista
 2. Itku, tää söi mun kommentin... No mut hyvä kun jo paranemaan päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että, jos se oli niin herkullinen kommentti! Kiitoksia, on kyllä jo selvästi parempi eilen ja tänään.

   Poista
 3. tyylikäs hanska! kaulurit on tosi pöljiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kauluri on tyhmä kun se tekee kissasta kömpelön! Ei ole normaalia.

   Poista
 4. Nyrkkeilijä-look on tosi magee! Komea poika punaisine hanskoineen tuo Maagi! :)
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, on kyl komee, varsinkin nyt kun ei ole enää niin surkean näköinen.

   Poista
 5. Auts, tassuhaavat voivat olla tosi ikäviä. No hyvä, että olette löytäneet sopivat sidejutut. Tuo kaulurihomma kun on ihan kauhistus. -- Virallisesta päivystyspaikasta liikkuu niin paljon huonoja tarinoita, että on hyvä jos vaihtoehtojakin on. Me kävimme Leon kanssa kerran päivystyksessä ja silloin kyllä saatiin asiallista kohtelua ja apu vaivaankin. -- Paranemisia potilaalle ja kärsivällisyyttä palvelusväelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kokeilua vaati tuo sopiva sideviritys, kissoille ei ole oikein mitään sidesuojauksia joten koirien suojausten kanssa aina joutuu pelaamaan... Luulisi että kun kissat voivat olla vielä vaikeampia käsitellä, niin tässä olisi aika hyvä markkinarako.

   Poista
 6. Joo ei noin komealle nuorelle miehelle mitään muuta kuin katu-uskottavia suojia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuori mies on sitä mieltä että ei yhtään mitään suojia. Enää ikinä.
   ;)

   Poista