sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Itsetuhoisten yrttien tuhoajien kuulumiset

Pitkästä aikaa taas kuulumisia! Meillä on otettu todella laiskasti kissoista kuvia, joten ei ole tullut mitään blogiinkaan kirjoitettua,  mutta näin erään tärkeän päivän alla kuitenkin ajattelimme kertoa huonoilla kännykuvilla vähän mitä täällä on puuhailtu.


Maagista on tullut jo ihan iso, tarkalleen neljäkiloinen. Äiskä on itseasiassa vieläkin vähän isompi, Nanna tosin onkin itämaisnaaraaksi mielestäni aina ollutkin aika pitkä ja isohko. Ja toki karvaisempikin mikä korostaa kokoeroa. Maagilla oli viime viikolla mukava iltapäivä kun toinen kävi hakemassa eläinlääkäriltä kivestodistuksen. Näitä rotukissamaailman hauskuuksia. Sen verran komeat on kyllä karvapallot, että kuvankin lähettäminen olisi kotijoukon mielestä pitänyt riittää :D Nyt on joka tapauksessa virallinen kivestodistus taskussa, jota ei toki hommattu ihan meidän iloksi seinälle laitettavaksi, vaan tulevaisuutta varten jos Maagille saapuu naisvieraita kylään. Maagin on siis tarkoitus jossain vaiheessa jatkaa sukuaan kasvattaja Even suunnitelmien mukaan, toistaiseksi Maagin kollittelu on pysynyt ihan siedettävänä ja toivottavasti pysyykin sellaisena siihen asti että tämä projekti saadaan päätökseen ja todistetut kivekset leikkuulaudalle.Aadakin haistaa että meillä on ensimmäistä kertaa kotona toimiva kolli ja yrittää usein "pestä" kolliutta Maagista pois. Kuten tästä kuvasta huomaa, vissiin Aadan harmiksi ei ole oikein toiminut:

Aadaa lukuunottamatta muut kissamme ovat suhtautuneet oikein ystävällisesti kotonamme hengaavaan (omasta mielestään) kulmakunnan kovimpaan kolliin (helppo kisa kun muita ei ole). 

Muutama haastekin on tässä alkukeväästä/talvesta ollut. Ensinnäkin Maagi tuntemattomine rikostovereineen päätti yrittää syödä jokaikisen yrtin, jonka kotiimme tuomme. Basilika vissiin on herkumpaa kuin joku tylsä ruoho tuollaisen trendikkään nuoren kollin mielestä. Ratkaisimme pulman laittamalla yrtit aina tuohon työvälinetankoon ikean purnukoista roikkumaan. Toistaiseksi ei ole Maagi päässyt tarpeeksi ylös ja älykalliit kaupan yrtit päätyvät ihmisten vatsaan. Poikkeuksellinen voitto ihmisille. Eli tilanne nyt noin 1-534 kissojen hyväksi, veikkaisin...


Toinen haaste on puuhellan lämmittäminen, viime vuonna kissat antoivat sen olla rauhassa, nyt Maagi ja Aada ovat kokoajan kytänneet mahdollisuuksia pieniin tassuhaavereihin. (JA TIEDOKSI NIILLE JOTKA AINA TYKKÄÄVÄT SANOA NÄISSÄ YHTEYKSISSÄ ETTÄ KYLLÄ SE KISSA OPPII KUN KERRAN POLTTAA TASSUNSA, EI MUUTEN OPI, AINAKAAN NÄMÄ MEIDÄN ITSEPÄISET YKSILÖT. SEKÄ AADA ETTÄ MAAGI VETIVÄT USEAMMAT HELLAKIERROKSET ENNEN KUIN ESTETTIIN JÄREÄMMIN KEINOIN. Nih.) Koska emme voi pitää tupakeittiön ovea kiinnikään 24h, on meillä tällainen tyylikäs näky aina iltaisin hellalla. Jokaikinen omistamamme kattila täynnä vettä ja hellan päällä blokkaa onnistuneesti itsetuhoisammankin katin. Ei ole kovin nättiä, mutta tehokasta ja turvallista (kuvasta puuttuu kaksi kattilaa, yleensä nekin ovat näkyä kaunistamassa).Eli tällaista meillä, jatkuvaa taistelua kaikkialle ehtiviä kissoja vastaan. Sekä jännitystä Maagin tulevasta treffiseurasta. Niin ja se tärkeä päivä, josta mainittiin alussa, voikin olla joillekin helppo arvata, mutta siitä lisää huomenna, eli just sinä tärkeänä päivänä.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut ihmisille saavuttamastanne pisteestä ... *röhönaurua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Pistesaalis oli todennäköisesti tässä :D

   Poista
 2. Kivestodistus! Taas oppi tämä mamma uutta. Ehkä Aadalle pitäisi näyttää tuota todistusta myös, niin tietäisi ettei se ole vika vaan ominaisuus?

  Toivottavasti tassuvahinkoja ei enää satu. Kattiat auttavat varmasti, ainakin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se meillekin uutta. Joillain kissoilla ne ei laskeudu ja silloin ei saa jatkaa sukua, siksi pitää olla todistus. Kiitos vinkistä Aadan kanssa, pitää ehkä kokeilla sillä eihän Aada moisia ole aikaisemmin hirveästi nähnyt täällä leikattujen kissojen seurassa :D

   Poista